Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-06-2008   #23 (permalink)
Nejat Levent
GeneL Moderator

Nejat Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkür Etmiş: 8
Teşekkür Almış: 19

Sponsor
Thumbs up

Soru
Elimdeki dolu Flash Cardi yeniden nasil baska soundlarla ve kitlerle yükleyebilirim? Flash cardin hepsini silmemmi gerekiyor? Siliniyormu? Veyahut icinden silip üstüne yeni Soundlar yükleyebiliyormuyum? Bu soru önceden sorulduysa simdiden özür diliyorum!
Selam ve Saygilar Ümit

soru

ÖRNEĞİN BOŞ KARTA SENİN YA DA HERHANGİ BİR KARTI YÜKLEDİM.SESLERİ BEĞENMEDİM. (DİYELİM Kİ) YÜKLÜ OLAN SESİN YERİNE YENİ SES YÜKLEYEBİLİR MİYİM?YANİ KARIŞIK SAMPLE OLUŞTURMA.

cevab

Korg PA80'in sampler islemcisi nazli gelin gibi. Mukemmel kalitede ve basi ile sonu 0 dba frekansinda biten sesleri guzel alir, begenmediklerini hemencecik PIT'latir. Bunun haricinde sample alani olarak Flash Card kullanmasi ve karta yazilan sesleri silmeye musaade etmemesi berbat bir eksiklik. Ayrica sesleri stereo kaydetmedikce tat alamiyorsun. Stereo ses demek 1 saniyesi 172 KB buyuklugunde ve alete cift katman olarak yerlestirilecek ses demek. Ekstradan zaman ve alan kaybi.

PA80'in sample kapasitesi aslinda cok komik. Sadece 6,5 MB (kalan 1.5 MB data alani). Bu da stereo kalitede sadece 37 saniye sample alabilmek demek.

Isin en kotu tarafi ise sesi aldiktan sonra silmek mumkun degil. Yani oturup Flash Card'i baslayip bitiriyorsunuz. Bir hata durumunda sifirdan baslaniyor. Isin en kolay tarafi da zaten sample KMP'leri karta yazmak. Ondan sonrasinda sesleri PCG yapip istediginiz tonu yakalayincaya kadar ugrasip tekrar karta yaziyorsunuz.

Kart yapimina basladigin andan itibaren her hatasiz ses icin bir backup atmalisin. Cunku herhangi bir hata durumunda sifirdan baslaniyor.

elimizdeki mevcut midiye transpose vermeyi ve sesleri kafamıza göre değiştirmeyi anlatırsanız cok sevineceğim. Ayrıca komalı bir midiye transpose vererek tekrar kaydetmek mümkünmü yardımlarınız icin şimdiden teşekkürler

PA80 Midi transpose ve enstrüman edit:

Bu derste misal olarak „Gitme Turnam“ midisini edit edecegiz: -> Download -GITME.mid

- Midi Dm (re) den yazilmis – biz bu midiyi Em (mi) ye transpose edecegiz.

- 5. Track’da kullanilan “Slow Violin” enstrumani “Cello” olacak

Song moduna gir > “LOAD SONG” (dikkat: SongPlay modu degil)

Midiyi seç

Song edit menu > Transp./Vel

Dm > Em Transpose +2

“Track all” ve “Value: +2” seçenegini ver > ENTER

6. sayfaya geç “Tunung: Scale”

Arabic Scaleyi C’den D’ye getir

Midiyi dinlemek için PLAY/STOP ile çaldirabilirsiniz

7. Sayfaya geç “Tun:P.Bend/Scale”

Midi PA80 ile yazilmissa, burada degisiklik yapmamiza gerekmiyor.

Midi baska bir Klavye ile yazilmissa, bu sayfada solo çalan tracklara

“Scale: Yes” seçenegini vermemiz gerekiyor.

Transpose ve Koma islemleri bitti.

Enstruman degistirme:

Exit tusuna bas

5. Tracki seç

5. Track’a Cello enstrumanini ver

> PLAY/STOP ile midiyi dinle

bütün bu islemlerin sonunda :

TRK.Select ile edit modundan çik,

> Save Song

soru
roland e-86 kullanıyorum. biliyorsunuz son midileri kullanamıyorum genelliklede korg pa 80 ile yazılıyor midiler. bende cakewalk programı var bu programla yapmak istedigim mevcut olan bir korg pa 80 midisini roland gm/gs moduna cevirip kullanmak. cakewalk programını açıp içine giriyorum ama bir türlü istedigimi yapamıyorum. bana bu program içinde ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.

cevab

PA80 Arab Drum Kit’li midileri GM/GS formatina çevirdikten sonra eski kalitenin belki %50 elde edersin.

Bazi PA80 Song’lari Standart formatina çevirmek, yüksek kalite kayibindan dolayi, hemen hemen imkansiz.

Bir PA80 veya G1000 midisini Standart Midi File’ye çevirmek ~10 dakika sürüyor.

PA80 Song’u GM/GS Formatina çevirmek için neler gerekiyor?

1. PC

2. PA80 Song (bu derste: Pazara Kadar)

3. Sequenzer programi (bu derste: Cakewalk)

4. Cakewalk PA80 instrument definition (Master.ins - Downloads bölümünden indir)

5. Müzisyen kulagi ve Drum Kit enstrümanlarini tanimak

Master.ins dosyasini Cakewalk klasörüne kopyala:

PA80 enstrüman tanimin (master.ins) içinde GM/GS Standart, Roland E40/EM50/G1000, PA80 Standart ve Arab Card enstrüman isimleri bulunur.

soru

Style Record bölümünde ayarladigim enstrumanlar Style Play modunda degismiyor. Var1 de ayarladigim enstrumanlari öbür Variasionlardada kullanmaya mecburum. Senin Song Styllerde degisik variasionlarda degisik soundlar kullanilmis. Yardimci olabilirmisin..

cevap

Style Record modunda TRK. SELECT ile enstruman ayarlarini yapiyorsun. Bu yanlistir Yaptigin ayarlar kalici degildir.

Style Record Moduna gir:

Menuye gir – S.Elem.Ctl. yi seç

Enstuman ayarlarini burada yap. Hemde bu sayfada ritimleri istedigin akoru basarak ve Variationlari gezerek çalabiliyorsun.

Style’yi save yap ve Record bölümünden cik.

Menu > 21. Sayfa > Prog: Orig secenegini ver

Nejat Levent isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla