Başlangıç için ne yapmalıyım ?

RossMax*

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg pa80
Evet arkadaşlar a300tr v2 aldım fakat amatör oldugum için ilk ne yapmam lazım notaya göre mi yoksa kulaktan mı çalınıyor bilgi verirseniz çok memnun kalırım :)

Saygılarımla.

Cevap: Başlangıç için ne yapmalıyım ?

nota nerden bileceksin kardeş sen kulaKTAN ÇAL YETENEK VARSA TABİ... BEN DE ÖLE başladım duyduğum şarkıyı çalıyoum hemen hemen...

Nota öğren netten araştır bulursun baya videolar da var nota öğrenirken kulağın zaten gelişir ekstradan nota bilgin olur.

ilk önce kulaktan çalmaya başla bol bol şarkı dinle daha sonra öğrendiğinde gerisi gelir zaten ...

bu işi yapanların % 90 i kulaktan çalarak başlamıstır bende öyle başladım samanyolu ferhat göcerden hafıf slow parçaları dinle bunları cıkarmaya ugras zaten gerisi gelir merak varsa....

Ferhat göçer - cennet , doymadım doyamadım , samanyolu aklıma gelmeyen 3-5 parça var onları kulaktan çalabiliyorum :)

Önce parmak alıştırmalarından başlamanı tavsiye ederim. Sitede org dersleri adında birkaç video var oradaki parmak alıştırmaları çok işine yarar. Gerisi ise senin ulaşmak istediğin noktaya bağlı.

Düğün çalacağım diyorsan notayla uğraşmana gerek yok, kulağın iyiyse zamanla çalarsın zaten deneye deneye.

Ama müzisyen olmak istiyorum, kendimi geliştirmek istiyorum diyorsan o zaman kesinlikle nota bilmen lazım. Nota okumayı öğrenip parçaları notaya göre çalarsın. Armoni çalışırsın, akor bilgini geliştirirsin. Bu işin sonu yok.

Sadece oyun havaları falan çalmak istiyorum ben amaç eğlenmek yani :)