Bu Şarkı için Hangi Ritmi Kullanmalıyım?

serkanfbgsts

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha Or700 V2 Plus
meraba dostlar ibrahim tatlıses'in yorgun şarkısı için hangi ritm daha güzel uyar bilgi verirseniz sevinirim teşekkür ederim

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=L1U9IOS1tO4]ibrahim tatlıses-yorgunum - YouTube[/ame]

Cevap: Bu Şarkı için Hangi Ritmi Kullanmalıyım?

4/4 Türkü Ya da Vahde Bendir ... Normal vahde bile olur...

pek uyumlu olmuyo bu söylediklerin.yinede tesekkürler

Kime sorarsanız sorun... Bu şarkı Vahde ritimi ile çalınır. 4/4 AĞIR VAHDE...

Saygılar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

şarkıdaki ritme bakarmısın kardeş?vahde gibi cıkmıyo tamam vahdeyle olabılır ama tam yerine oturmuyo.sankı daha farklı bi ritm ben bulamadım.saygı bizden

hocam aslında vahde ama normal vahde değil türkü vahde yada 4/4türkü olacak. ama şarkıdaki tarz aslında malflouf ritimi. yani fazla süslenmemiş malflouf birebir bu ritim. dene istersen...kolay gelsin

çoooook tesekkürler furalabi.duymak istediğim buydu.aslında flyalone arkadasın dediği doğru ama sarkıya pek olmuyo.vakıt ayırdıgınız için tesekkürler

çoooook tesekkürler furalabi.duymak istediğim buydu.aslında flyalone arkadasın dediği doğru ama sarkıya pek olmuyo.vakıt ayırdıgınız için tesekkürler

ricaederim faydamız olduysa nemutlu bize :) kolaylıklar dilerim.

kardes fural sana baya bi secenek sunmus senhic biri olmuyor demisin ozaman olcak teksey var oda oturcak parcaya ozel ritim yazcaksin caresi bu zaten orglarla calinan parcalar 100x de yuz zaten tam her parcaya oturmaz ama uyumludur cogunlugu ha parcaya gore yazilan ritimle calarsin yada alt yapi midi ona bise demem bence sen otur parcaya gore yaz

Or700 de "Pop Halk 4-4" ritmi ile çalabilirsin. Tempo 133 BPM civarı. Yalnız akort biraz düşük, genelde bu tarz arabesk parçalar biraz düşük akortta oluyor.

Aynı sesten çalmak istersen orgun master tune kısmından akortu 426 Hz civarına çek. Akor ve notaları daha kolay basabilmek için +1 transpoze ver, ardından F#'e koma ver. Gerisi sana kalmış. Bu şekilde çalarsan akorlar da şuna benzer olur;

Em________Am Dsus4___G___C___________Dsus4 C_____Dsus4 Em
Söylenecek gibi değil dostlarım bu yüzden suskunum bu yüzden durgun

Dilersen Dsus4 yerine sadece re ve la seslerine basarak D5 de çalabilirsin. Benden bu kadar :)

Moderatör tarafında düzenlendi: