Korg i30 Hakkında Bir Kaç Soru ?

• Konbuyu başlatan Djorhan
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 11
  • Görünümler : 6K

Djorhan

Altın
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Klarnet
Arkadaslar orgu aldım ama çok karışık. onun için buraya yazmak istedim.

1.Koma nasıl veriliyor ?
2.İ30 Format Atmak istiyorum hard disk veya disket sürücüsüne degil. komple orga format atmak istiyorum userdeki ritimler sesler silinmesini istiyorum.
3.os yazılımını bulamadım versiyon yükseltme veya aynı versiyon dosyası varsa gönderirseniz ve nasıl yüklendigini açıklarsanız sevinirim.
4.bir setten tek nasıl ritim alınır ? karma set yapmak istiyorum setlerden tek tek ritimleri almak istiyorum.

Cevap: Korg i30 Hakkında Bir Kaç Soru ?

1-pitch bend üstündeki assign switch lere menüden koma verme vazifesi vereceksin sonrada program değiştikçe komanın kaymaması için global sayfasının en başında 3 seçenek var ortadakini seçeceksin.
2-korgpa sitesinin history kısmından i30 u bul buradan os ve preload data yı indir ilk önce os sonra preload yükle fabrikasyon hale gelir
os disketi takılı iken orgu açıyorsun yanlış hatırlamıyorsam o şekilde yükleniyordu yalnız dikkat et os yüklenmesi esnasında elektrik kesilirse org kilitlenir servise gönderirsin
preload set yüklemek gibi oluyor

peki format atmadan userdeki ritim ve sesleri silmenin bir yolu varmı ?

üzerine başka set yükleyerek

tamam sagol abi ozmn her set silmek istedigimizde format atıcaz silme işlemi olması lazım aslında ama neyse. sistem dosyası korgun siteside yok sadece preload var. internetten bir yerden buldum sistem dosyası 2 tane exe çıktı diskete çıkarmak için ama güvenemiyorum başka bir klavyenin ise geri dönüşü olmaz.

arkadaslar tek tek ritimleri ve sesleri nasıl kopyalayabilrim? set yapmak istiyorum ?

arkadaşım bu dediğin zor oluyor baya çünkü her setin ayrı drum kiti var onlarıda yerlerine koyman lazım

desene pa80 gibi. en azından ritimle seslerin yerlerini degiştirsem oda yeter. istedgim ritim 11 de öbür ritim için 62 e geçiyorum düzenleme yapsamda olur.çok saçma g600 de bile var ritimleri silme yer degiştirme gibi.

desene pa80 gibi. en azından ritimle seslerin yerlerini degiştirsem oda yeter. istedgim ritim 11 de öbür ritim için 62 e geçiyorum düzenleme yapsamda olur.çok saçma g600 de bile var ritimleri silme yer degiştirme gibi.

G600 de bile ne demek g600 org değilmi başka bir enstrumanmi o yoksa oyuncak falanmi :):) g600 i 30 dan aşağı bir org olmadığı için ''bile'' yi hak etmiyor bence arkadaşım

yok g600 ün yeri başka :) eski kullandıgım alet :) ama i30 hoşuma gitti :)