Or700 Mikser bağlantısı için hangisini kullanmalıyım?

• Konbuyu başlatan irfanca
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 8
  • Görünümler : 2K

irfanca

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Ud, Bağlama, Klavye
Klavyede

L/L+R - R Olmak üzere iki çıkış var.

şimdi ben iki kablo ile miksere bağlanmak istiyorum. Ben normalde iki kablo ile line-in girişlerine takıyordum. ve normal ayarları yapıp kullanıyordum.

Bir arkadaşın tavsiyesi şöyle;
iki bağlantı ile klavyenin L/L+R - R çıkışlarını mikserin line in girişlerine bağlıyoruz

L/L+R ye bağladığımız kanalının mikserdeki ayarını komple lefte çeviriyoruz.
R 'ye bağladığımız kablonun mikserdeki ayarını komple right' çeviriyoruz.

Yani left çıkışını komple lefte right çıkışını komple right ' a alıyoruz.
dedi.

Böyle olur mu?

Ben her ikisini de ortada ayarlıyordum.

Rica etsem fikrinizi belirtir misiniz?

Cevap: Or700 Mikser bağlantısı için hangisini kullanmalıyım?

mesela right1 sesini sadece sağa ve right2 sesini sadece sola verdiyseniz ve bu tarz ayarlar kullanıp bunuda sistemden bu şekilde duymak istiyorsanız arkadaşınızın dediği gibi yapmanız gerekir. sizin eskiden ayarladığınızda bu tarz oynamaları yapamazsınız.

mesela right1 sesini sadece sağa ve right2 sesini sadece sola verdiyseniz ve bu tarz ayarlar kullanıp bunuda sistemden bu şekilde duymak istiyorsanız arkadaşınızın dediği gibi yapmanız gerekir. sizin eskiden ayarladığınızda bu tarz oynamaları yapamazsınız.

klavye de iki çıkış var; left rigth olmak üzere.

şimdi ben iki mono kablo ile lefti ayrı bir line in girişine right'ı ayrı bir line in girişine bağlıyorum.
left in bağlı olduğu sesi tamamen sola vermem ve right ın bağlı olduğu sesi tamamen sağa vermem sesin kalitesi açısından ne getirir ne götürür?

dediğim gibi tek değişiklik sağ ve sol olarak ayrı enstrumanları ayrı perküsyonları duyurabilirsiniz. Örnek olarak eski bi şarkı vardır gökhan özenin tabiri caizse adlı parçası mesela parçanın başında perküsyonlar sağ ve sol hoparlörlerde dönüşümlü olarak duyulur bu tarz durumları orgda yapabilmeniz için miksere bu şekilde bağlanmalısınız tabi ritmide bu şekilde yazmalısınız. sizin için en basit örnek yine seslerle alakalı mesela right1'e bağlama sesi koydunuz ve sesi tamamen sağa verdiniz right2'ye yaylı koydunuz ve sesi tamamen sola verdiniz, işte tesisatta bu şekilde duymanız için bağlantıyı bu şekilde yapmanız gerekir. Kalite olarak pek bişey fark edeceğini sanmıyorum ben

Teşekkür ederim fikrinizi belirttiğiniz için.
Farklı yorumu olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Özellikle canlı müziğe sürekli çıkan arkadaşlar bu konuda ki sizin görüşleriniz nedir?

slm arkadaşlar...
mixere çift kanal girilerek balance ayarlarını birin ileft birinide rıght olarak ayarladığımızda "pan" lamış oluruz ki bu daha çok bateri yi mixere balarken kullanılan bi yöntemdir...
klavyede böyle bi bağlantı her zaman başarılı olmayabilir...
bu şekilde bağlanmasının amacı ise bas ve tizlerin doygunluğunu artırarak middle ların doygunluğunu azaltmaktır... klavyeyi böle bağlarsak ritim belki bi nebze farkeder ama çaldığımız sesler pek de istediğimiz gibi çıkmaz...
tabi ben bunu daha önce yaşadığım bi kaç tecrübeye göre biliyorum... daha farklı da olabilir
saygılarımla

bu arada rustem arkadaşın dediğide doğru seslerin balanslarıylada oynanabilir ancak pekde bişey değişmez bu yöntemi genelde bateristler kullanırlar...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bana göre doğru ses almanın yolu ;

Orgun iki çıkışını mixerin Track kanallarından birine vermektir..Track kanalı stereo olduğu için ses kaybı olmayacaktır.Ses frekansları orgun gönderdiği şekilde mixere ham gelecektir doğru tonlama ile iyi ses alınacaktır..

Ben şahsen sahne seslendirme işinde biraz tecrübeye sahibim..Normalde L/MONO sinyalini tek çıkış vermemiz gerektiği halde RIGHT tek çıkıştan "daha iyi ses alındığını iddia eden" klavyeci arkadaşlarımda oldu..Bu konudaki fikirlerinizi bilmek isterim açıkcası..

Teşekkür ederim arkadaşlar değerli düşünceleriniz için.