Ritim Yazma Teknigi ?

• Konbuyu başlatan Djorhan
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 10
  • Görünümler : 8K

Djorhan

Altın
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Klarnet
Arkadaşlar Bu aralar ritim yazmaya fena sardım daha önce org üzerinde ufak tefek birşeyler yapıyordum şimdi cubase üzerinden yazıyorum ankara ritiminin perc ve drumlar 4 varıatıon ve 4 atak larını yazdım ama sıkıntı şu hazır ritimlere bakıyorum çok güzel geliyr kulaga ama bn yazınca ndnse ya kısık ya sert geliyor sanki ritim yazarken mastering ayarları var mesela ben ritimi yazarken baterinin zilleride kickleride crashları ve diger kitleri hep hassasiyetinin 100 yapıyorum acabba ? kısmam mı gerekiyor ? veya herhangi bir pan ayarı vs. birşeylermi yapılması gerekiyor bir teknigi varsa yazarsanız sevinirim.

Cevap: Ritim Yazma Teknigi ?

balanssssss :) benim de en büyük sıkıntım :D

kanal içi balanslara dikkat etmelisin...

iyi bir monitörün varsa kickler sanareler hi-hatler, gümler tekler ziller kaşıklar... hepsi birbiri arasında önlü arkalı sağlı sollu balanslı olması gerekiyor.

Bunların hepsini tek kanal içinde 100 yaparsan yontulmamış odun gibi duyulur...

Ben şahsen iç güdüsel olarak (monitörüm olmadığı için) duyduğum kadarıyla iç balansı yapıp ritmi bitiriyorum yontulması için batuha gönderiyorum :D

O da saolsun bi standarta sokup ritmi tamamlıyor.

iyi bir monitörün varsa kickler sanareler hi-hatler, gümler tekler ziller kaşıklar... hepsi birbiri arasında önlü arkalı sağlı sollu balanslı olması gerekiyor.

Ben şahsen iç güdüsel olarak (monitörüm olmadığı için) duyduğum kadarıyla iç balansı yapıp ritmi bitiriyorum yontulması için batuha gönderiyorum :D

herkese bir batuhan lazım o zaman:))

Cinliler Batuhan uretse ya :D

Monitör yok abi anca or700 ün üzerindeki muhteşem referans kolonları var :) balans derken bu ana volume degil yazaken yapacagımız ayar yani kick yazarken örnek velocity 95 yaparken zillerde 75 yapma gibi ince ayar yani :) walla ritim yazmaktan zor olan bu balans ayarları :D bizim batuhumuz yok sanayiye götürcez rot balans yaptırcaz artık napalım :)

aslında batuh şöyle bir anlatım videosu yapsa balansla ilgili veya diger bilgiler ile ilgili çok güzel olur :)

Arkadaşlar Bu aralar ritim yazmaya fena sardım daha önce org üzerinde ufak tefek birşeyler yapıyordum şimdi cubase üzerinden yazıyorum ankara ritiminin perc ve drumlar 4 varıatıon ve 4 atak larını yazdım ama sıkıntı şu hazır ritimlere bakıyorum çok güzel geliyr kulaga ama bn yazınca ndnse ya kısık ya sert geliyor sanki ritim yazarken mastering ayarları var mesela ben ritimi yazarken baterinin zilleride kickleride crashları ve diger kitleri hep hassasiyetinin 100 yapıyorum acabba ? kısmam mı gerekiyor ? veya herhangi bir pan ayarı vs. birşeylermi yapılması gerekiyor bir teknigi varsa yazarsanız sevinirim.

Yazdığın ritmi klavyeye nasıl alıyordun? Ben yazıyorum fakat klavyeye alamıyorum. MIDI olarak kaydedip klavyenin ritim yazma menüsünden SMF olarak alırım diye denedim ama olmadı. Bilgisayardan çalan ritmi eş zamanlı olarak orgun ritim yazma bölümünün kaydını açıp alayım dedim fakat onu da yapamadım.

oncelikle program da yazdigin zaman bir octav ust alt oluyor onu ayarlamaniz lazim ,sonra eyer import yapmak istiyorsaniz bir yamaha smf converter var yapdiginiz bilgisayar uzerinden midi ondan gecirmenzi lazim sonra import yapmalisiniz
bilgisayar midi sini import yaparsan okutmaz cevirmen lazim

blanse konusuna gelince onu iyice anlamak icin bir guzel set fen ritimi acip iyi ce inceleyin
sonra ondan ornek alip balanse ya ... yapin

event edit den pan cut off ve .. baska ozellikler var
hem monitoring hem de velocity uzerinden gain cogala bilir