S650 Koma sorununa alternativ cözüm

• Konbuyu başlatan keni
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 4
  • Görünümler : 2K

keni

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
Degerli Arkadaslar,
cogumuzda S650 ilk serisi bulunmaktadir. Bilinen koma sorunu icin kisaca alternativ cözüm önermistim ve bu vesile ile yeni baslik acip konuyu tekrardan anlatmak istiyorum. Eger degerli büyüklerim uygun görmesse konuyu silebililer.
Ilk önce istediginiz tona transpoze edin ve Function dügümesini basili tutun. Simdi Arabic 2 den mesela Arabic 1 gecin ve tekrardan Arabic 2 ye gelin. Caldiginiz tonu hatasiz olarak calabilirsiniz.
Bu yöntem sadece karar sesi Re ile gecerlidir malesef ben baska kararlar icin henüz yöntem bulamadim.Eger bulan arkadasimiz yönetimini anlatirsa sevinirim.

Cevap: S650 Koma sorununa alternativ cözüm

YAMAHA bu sorun ile bizim gibi kullanıcıları hep mağdur etti herkese yamaha ürünlerini kötülüyorum ve devam edeceğim..

Ben de bu şekilde kullanıyorum. Ancak sadece bir yerde işe yarıyor. Özel yapılan komalarda olmuyor maalesef.

Arkadaşlar bilmeyenler için pratik koma;

Base note yazan kısmı (kök ses) hangi tondan çalıyorsanız bir tam ses (iki yarım ses) geriye ayarlayın. Örn. mi çalıyorsanız D ye (re) ayarlayın. Ve scaleden arabic 2 yi seçin.Şimdi F# ve C# koma aldı.
Bunu hangi notadan çalıyorsanız, base nota yı bir tam ses geri olacak şekilde ayarlayın. Başka bir örnek olarak sol çalıyorsanız base notayı F (fa) ya ayarlayın. Scaleyi arabic 2 ye aldığınız zaman en sık kullandığımız komalardan 2 ve 9. sesler koma alıyor.

Yani özetlersek; cihazı ilk açtığınızda base notanızı karar notanızın bir tam ses gerisine ayarlayın. Koma vereceğiniz zaman function tuşuna basılı tutun ve -/NO tuşuna bir defa basın. İki tuşla koma hazır. Transposede kaymada olmuyor.

Bu anlattığım yöntem sadece transpose yapınca koma kayması olmayan cihazlar için geçerli.

Bence performans bolumunu sesle koma ayarlarini kaydetmek yeterli