Yamaha or700 müziği usbye kaydetme??

• Konbuyu başlatan markad
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 10
  • Görünümler : 3K

markad

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
Arkadaşlar merhaba
Yamaha 0r700 var bende. normal müzik yapıyorum orga kaydediyorum. ama usbye kaydedince pcden açıyorum müzik polifonik çalıyor. bunu orjinal kalitesiyle nasıl kaydedebilirm usbye. pcdende üzerine sesimi ekleyip normal şarkı yapmak istiyorum ama dediğim gibi işte.yardımlarınızı bekliyorum teşkler..

Cevap: Yamaha or700 müziği usbye kaydetme??

Or 700'de yaptığın kayıtlar midi olarak kaydedilir. Bu yüzden o kaydı bilgisayarda dinlediğinde polifonik melodi gibi duyarsın. Yaptığın kayıtı ses dosyasına çevirmek için orgun sol kısmında bulunan kulaklık giriş kısmını (phones) bilgisayarın ses kartındaki line in girişine bağlaman gerekir. Bunun için iki tarafı da giriş şeklinde olan özel kablolar var onlardan alabilirsin. Orgun phones giriş kısmı büyük olduğu için o kısma da bir dönüştürcü gerekebilir.

Orgu bilgisayara bağlama işlemini yaptıktan sonra herhangi bir ses kaydedici programı line in girişinden kaydedecek şekilde ayarlayıp kayıtı başlatırsın, daha sonra orgdan midi şarkıyı çaldırmaya başlarsın bilgisayar kaydeder.

(Aslında kayıt sırasında bilgisayarda aktif olan çeşitli ses efektleri ve ekolayzerlar varsa onları da iptal etmek gerekir. Ve orgun ses ayarı ile bilgisayardan line in giriş ayarını güzel bir şekilde yaparsan ses kısıklığı veya seslerde patlama sorunu olmaz.)

Yani uzun lafın kısası orgda çalan parçayı bilgisayara ses kayıt yöntemiyle aktaracaksın. Or 700 direkt wav, mp3 vs. formatlarda kaydetmiyor. Vakit bulursam kayıt işlemiyle ilgisi basit bir döküman hazırlayabilirim ama bu aralar pek vaktim olmuyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Allah razı olsun verdiğin bilgi için. bu dediklerini deneyip buraya durumu bildireceğim inş. teşekkür ederim..

Rica ederim. Gereken parçaların resmini de çekip ekledim daha iyi görmeniz için.
Takıldığınız bir yer olursa yardımcı olmaya çalışırız.

birini orgdaki phoneye. diğerinide kasadaki mikrofon girişine dime?

birini orgdaki phoneye. diğerinide kasadaki mikrofon girişine dime?

Kasadaki line in girişine takarsanız mikrofon girişinden daha iyi olur. Kasanın ön tarafında line in girişi yoktur muhtemelen, kasanın arkasındaki girişlere bakın.

kasanın önünde yeşille kırmızı delik var. hangisine takacağım. şimdi iyice öğrenimde yanlış bağlarsam bi zarar verirmi endişem orda?
ama kasanın arkasında mavi bitane boş var. o olması lazım galiba. biri hoparloya ses veriyor. biri mikrofon için. diğeride line in girişi olması lazım mavi. evde değilim ama öyle hatırlıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

kasanın önünde yeşille kırmızı delik var. hangisine takacağım. şimdi iyice öğrenimde yanlış bağlarsam bi zarar verirmi endişem orda?
ama kasanın arkasında mavi bitane boş var. o olması lazım galiba. biri hoparloya ses veriyor. biri mikrofon için. diğeride line in girişi olması lazım mavi. evde değilim ama öyle hatırlıyorum.
yeşil olan hoparlör kırmızı olan mikrofon girişidir. yani kırmızı olana bağlayacaksın, zaten bağladığın zaman pc sana sorar ne bağladın diye mikrofon olarak seçersen sorun kalmaz. kasanın önündeki girişler bağlı olmayabilir,arkadan bağlarsanız daha garanti olur.

Yeşil hoparlör, kırmızı mikrofon, mavi olan line in olması lazım. Mikrofon girişinden de bağlayabilirsiniz ama line in girişi özellikle bu gibi durumlar için kullanılması için yapılmıştır ve line in girişinden bağlamanızı tavsiye ederim. Kasanın ön kısmında line in girişi bulunmaz. Genellikle ön kısımda sadece hoparlör ve mikrofon için giriş vardır.

Sitemizde 'Müzik Programları' bölümünde kayıt yapma işleri detaylı bir şekilde anlatılıyor. OR 700 için de aynı şeyler geçerli. Oraya bakman iyi olur.
Müzik Programları - Trakya Müzik