• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

Nedir bu yeni Dante?(DanteZEN) müthiş ekranı

  • Konbuyu başlatan AdmiN
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 17
  • Görülen : 13K

AdmiN

Timur ilhan
Yönetici
Administrator
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Katılım
14 Şub 2003
Mesajlar
5,918
Tepkime puanı
1,095
Puanları
113
Konum
Babaeski
Web sitesi
eskibaba.blogspot.com
Enst.
Trakya Müzik
main-660x330.jpg

Dr.Salim Dr.Salim

Nedir bu yeni Dante?(DanteZEN)




2014 yılında ‘Gelecek Asıl Şimdi Yazılmaya Başlandı‘ sloganıyla yola çıkan DanteTR modelinin, piyasada yer bulmasından hemen 1 yıl sonrasında temelleri atılan yeni Dante modeli, aradan geçen 5 yıllık süre zarfından sonra, temel tasarım, donanım ve yazılımı ile %90‘lık bir kısmı ile hazır hale geldi.
2015 yılında planlanan bu proje, kağıt üzerinde 3 model olacak şekilde tasarlandı. Çin pazarı için A1100, Avrupa Pazarı için AKX10, Türkiye ve Ortadoğu Pazarı için ise DanteZEN şeklinde…
A1100 ve AKX10 ‘un tüm temel teknik özellikleri ve arayüz yazılımı aynı. Aradaki fark ise sadece Ritim ve Ses içerikleri. A1100 Çin yöresel ses ve ritimlerini içerirken, AKX10 Western içerikleri sunuyor. (A1100 ismi daha sonra A2000 olarak değiştirildi)
Fakat DanteZEN’de ise işler biraz değişiyor. Son kullanıcıya açık olacak sample hafıza kapasitesinden tutun da, panel koma butonlarına, DSP routing ‘den, özel bir Mainboard’ın tasarlanmasına kadar farklılıklar barındırıyor. Üstelik DanteZEN ‘in dosya sistemi ile diğer iki modelin dosyası sistemi birbirini tanımıyor. Kısacası ZEN, kasa olarak kardeşlerine benzese de, donanım ve yazılım olarak bir çok farklılıklar barındırıyor.
Medeli Türkiye (Dante Müzik Aletleri) ekibi, bu kez DanteTR’de olduğu gibi bitmiş bir cihazın üzerinde çalışmadı, proje daha kağıt üzerindeyken, MEDELI AR-GE ile ortak çalışma içerisine girdi. Kısacası temelden çatıya kadar projenin içerisindeydi.
Neler Yapıldı?
Öncelikle tasarımı modern olmalıydı. Yeni ses işlemcisi, yeni ses motoru, yeni teknolojiler gelirken, tasarım dilinde de köklü değişiklikler olmalıydı. Bir çok tasarımlar yapıldı, çizildi.. ilk tasarımı alttaki resimde görebilirsiniz.
DanteEskiTasarim1.png
Front Panel
DanteEskiTasarim2.png
Joystick Panel
DanteEskiTasarim3.png
Back Panel
Kasa halâ kabaydı, görüntü modern durmuyordu ve panel butonları oldukça sıkışık ve kalabalıktı. Kasanın ince/fit bir yapıda olması gerekiyor ama bunu yaparken de hoparlor kabin hacminin değişmemesi gerekiyordu. DanteTR/A1000 modelinin hoparlor kabin hesaplamaları iyi yapılmış ve bu kabinlerin oluşturduğu ses yoğunluğu kendini kanıtlamıştı.
Bu tasarımdan da vazgeçildi ve bir kaç tasarım denemelerinden sonra nihayet mevcut kabin hacimlerini bozmadan yakışıklı ve modern bir üst kasa tasarlandı. Aşağıdaki Resimlerde DanteTR/A1000 ve DanteZEN/A1100 karşılaştırmasını görebilirsiniz.
DanteTRvs1100-1-1024x420.png
DanteTR vs DanteZEN -1
DanteTRvs1100-2-1024x196.png
DanteTR vs DanteZEN -2
DanteTRvs1100-3.png

İstenilen olmuştu. Üst kasa 56mm inceltilmiş, boyuna bi kaç santim uzamış, fakat hoparlör kabinlerine hiç dokunulmamıştı. Böylece estetik, modern, ergonomik ve hafif bir cihaz tasarımına kavuşuldu.
Yetenekleri Neler?
Yeni teknolojilerden bahsetmiştim. Medeli, ses çiplerinde A2, A2S ailesine bir de A5 ses işlemcisini geliştirdikten sonra, bu işlemciyle hayat bulacak bir çok yenlik ve teknolojiye gebe kaldı. A5 çok yetenekli bir işlemciydi. Sadece klavyelerde değil, elektronik piyano ve elektronik davullarında da bu işlemciyi rahatlıkla kullanabilmektedir. Bazı kaynaklar inanmak istemese de 256 polifoniyi duyurtabilme kapasitesine sahip. USB bağlantısında sadece midi değil, yanında AUDIO desteği de verebilmektedir. Aynı şey Bluetooth teknolojisi için de geçerli. Bluetooth protokolünde Audio ‘nun yanında Midi desteği de verebilmektedir.
MedeliA2Cip-982x1024.jpeg
Medeli A2 Chip
MedeliA5Chip-1024x986.jpeg
Medeli A5 Chip
Bu bağlantı özeliklerine örnek verecek olursak, USB ile bir bilgisayara bağladığınızda aynı zamanda bir ses kartı gibi davranabiliyor. Bir yandan midi klavye görevini üstlenerek, diğer yandan bilgisayarınızın seslerini kendi üzerine alarak duyurtabiliyor. Yine bluetooth için de durum aynı… Ipad’inizdeki bir Garage Band’i kablosuz bir şekilde kontrol edebiliyorsunuz.
Bitirirken….
Yazılacak bir çok detay ve özelik var. Fakat bunları yazmak için daha çok erken… Cihazın piyasaya çıkmasına yakın gelen yenilikler, teknik özelikler ve incelemelerle tekrar karşınızda olacağım…
ZenPrototip2-760x1024.jpeg
ZenPrototip3-768x1024.jpeg
main-1-1024x575.jpg
 
Elinize sağlık, resimleri göremiyorum, benim bilgisayardan mı kaynaklanıyor acaba. Klavyesi kaliteli olur umarım.
 
bizde sıkıntı yok sende bilgisayar problem var sanırım.. org a gelince.. sabırsızlıkla beklıyorum özeliklerini.
 
paylasim icin tessekür ederim, ortalama kac ay sürebilir bu güzel aletin piyasaya cikmasi ? Fiyatlara baktim neredeyse bedava (730 Euro civari) AKX10 modeli.
Anlatilan özeliklerin yani sira Soundlari da güzel ise kesin alirim.
Yurtdisina ürün gönderiyormusunuz hocam ?
 
Her yeni çıkacak klavye için böyle güzel sözler söyleniyor 20 yıldır. Çıksın, kullanalım ondan sonra görelim, vay be adamlar yapmış , yoksa ehhh bu fiyata bu kadar mı diyeceğiz. Fiyatı ne olacak? o da önemli.
 
paylasim icin tessekür ederim, ortalama kac ay sürebilir bu güzel aletin piyasaya cikmasi ? Fiyatlara baktim neredeyse bedava (730 Euro civari) AKX10 modeli.
Anlatilan özeliklerin yani sira Soundlari da güzel ise kesin alirim.
Yurtdisina ürün gönderiyormusunuz hocam ?
Gördüğünüz fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı fiyatlar. Fiyatların tam yerine oturmasın için, AKX10 modeli'nin dahi piyasaya çıkması lazım. (Cihazlar halen gelişim aşamasında) AKX10 şuanlık Türkiye'yi bağlamıyor. Nihayetinde o standart batı bir cihaz olacak. Eğer ZEN sorulacak olursa rekabetçi bir fiyatla piyasaya sunulması bekleniyor. Yurtdışı ZEN satışları için ise onu zaman gösterecek...
 
Her yeni çıkacak klavye için böyle güzel sözler söyleniyor 20 yıldır. Çıksın, kullanalım ondan sonra görelim, vay be adamlar yapmış , yoksa ehhh bu fiyata bu kadar mı diyeceğiz. Fiyatı ne olacak? o da önemli.
Aynen öyle. Cihaz çıkacak, artıları eksileri fiyatı bir potaya koyulacak, insanlar ondan sonra tercihini yapacak.
 
Burda en büyük tesekürleri Salim ustaya yapmak gerek gerekse org ve gerekse türkiye yani bizler icin türk instrument olmasi icin tek ugrasan kisi suan bildigi kadar o tabiki bu projede emek veren herkese tesekür ederim
insallah bizler icinde yani yurt disinda olanlar icinde bu orgu deneme alma firsatimiz olur diye düsünyorum ve umut ediyorum
Dantezen orgun sadece görünüm degil datalarida cok enteresan misal 256 polyphonic özeligi bile cok harika
tabiki dantezen i x4 veyada genos ile karsilastirmamak gerek
yapilan calismalar öyle basit bisey degil bu proje zaten öyle merdiven alt projeside degil ve hak ettigi yere gelmesini dilerim

saygilarimla
 
Son düzenleme:
Güzel cihaz gibi görünüyor. iyi bi alternatife ihtiyaç var zaten korg serileri arabayı satsan ancak alırsın öyle fiyatları var. İnsallah türk klavyeciler bu aleti işler. İşlenmeyen Alet ne kadar da yetenekli olsa hiç bir işe yaramıyor. Yamaha bu hatayı yaptı cihazın ses kalitesini belli bir seviyede tutmak için aletlerini genel kullanıcıya acmadı zamanında. Ama medelli dante tr farklıydı zamanında pa500 yada pa800 e rakip olarak çıksa işler baya değişirdi. Umarım medelli arayı kapatıp uygun fiyatlı bir alternatıf yapar. Ne kadar çok müzisyen bu aleti işler ve nevale yaparsa o kadar çok tutulur. Altın kural kesinlikle budur.
 
Dr.Salim Dr.Salim
hocam bilgilendirmen icin sana tessekür ederim. Ya biraz daha detay yada video eklesen ?, valla meraktan yerimde duramiyorum. Bu arada herkesin Berat Kandilini kutlarim. Herkese hayirli ve mübarek olmasini dilerim.
 

Demonu Paylaş Yine Yarışma Yapalım mı ? Anket

  • Evet

    Oy: 16 69.6%
  • Kararsızım

    Oy: 7 30.4%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri
Üst