Konuya cevap cer

Cevap: Pa1x set editleme

Ritim silmekle yer açılmaz, yer açmak için sample silmeniz lazım. Bunun için en iyi yol şu; kullanacağınız (kalmasını istediğiniz) ritmi açın ve Track select düğmesine basın, ritim kanalları gelecek, ritmin hangi davul kitlerini kullandığını bir kağıda not edin. Burada dikkat etmeniz gereken 2 nokta var. Birincisi drum ve perc kanalı dışında diğer kanallardada davul kiti kullanılmış olabilir. İkincisi varyasyon değiştikçe kanaldaki enstrumanda değişiyor olabilir. Örnek: birinci varyasyonda perc kanalı alikit, atak yaptığınızda mehmetkit, ikinci varyasyonda muratkit olabilir. Yani kullanacağınız her ritmi tektek intro, main, ending, fill, break ne varsa varyasyonları kontrol edip  not etmeniz lazım. Sonra not ettiğiniz kitler hariç diğer tüm kitleri silin. Yani işinize yarayan kitleri belirleyip yaramayanları silin.Daha sonra sound moduna geçin ve record a  basarak sample bölümüne girin. Record modunda bir yerlerde ram in kullanım boyutunu gösteren bölüm var. 1x kullananı uzun zaman oldu tam yerini hatırlamıyorum ama record da bir yerde olduğuna eminim. Üst tırnak menüde veya ekranın altında açılan tablarda delete bölumünde de olabilir. Ram, info gibi ibareler olabilir. Bu bölümü bulunca ramin kullanımı, sample, multisample sayısı gibi bilgiler olacak ve altındada 3 adet seçenek olacak, "delete non assigned samples" olanı seçerek okeyleyip sileceğiz. Bu seçenek eğer ram de kullanılmayan, yani herhangi bir kite veya ses e atanmamış sample varsa silecek ve ram de yer açılacaktır.

Not olarak, istemediğiniz normal sesleride silerek yine sound modunda ram de ki işlemleri tekrarlayarak yer açılabilir ama ilgili sample ı başka seste kullanıyorsa silinmeyecektir.

Geri