TL'nin yeni simgesi belli oldu

haberci_arif

Administrator
Yönetici
Administrator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Web sitesi
www.ceptelefonuparcasi.com
Enst.
Korg İS40
TL'nin simgesinin Ankara'daki toplantıda tanıtıldı.

fft99_mf2049221.Jpeg

Türk Lirası'nın simgesi görücüye çıktı.

Merkez Bankası tarafından düzenlenen ''TL Simge Yarışması''nın sonuçları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın katıldığı toplantıda açıklandı.

Toplantıda konuşan Başçı, "TL simge yarışması fikri 2011-2015 planında TL'nin tanıtılması amacıyla yer aldı. Yarışma takvimi içinde 8362 adet başvuru yapıldı. Finale 7 tasarım kaldı. 7 simge arasından birinci seçildi. Simge TL'nin güvenli liman haline geldiğini gösteriyor" dedi.

Kaynak:
m.milliyet.com.tr

Cevap: TL'nin yeni simgesi belli oldu

hayırlı olsun diyelim.alım gücüde ayarlansa iyi olacak.teşekkürler arif.

Simge Seçimini Halka bırakabilirlerdi. 9 bin'e yakın simge içerisinden bu nasıl seçilmiş vardır bir anlamı çıkartamadım. çok basit bir çizim olmuş. ayrıca haberci arif sana katılıyorum :) Neyse Hayırlısı Olsun bakalım.

Pound-sterlin £ isaretine cok yakin yada euro €

Bir İnternet Sitesinde Okudum Yorum Şu ;

Simgeyi ters çevirin "R" oluyor.Altındaki çizgiyi çıkartın "T" oluyor.Son olarakta altındaki çizgiyi düzleyin "E" oluyor.RTE yazmışlar yarım akıllarıyla tatlısu kurnazları.

Euro ile Poundu birbirinin içine geçirip çinceden bir kelimeye benzeyen bir sembole benzetmişler..
Daha özgün olabilirdi..Ay yıldızdan türetilebilen, ne bileyim..Hoş ay yıldızı da kodese sokacaklar ellerinde fırsat olsa ya...neyse...

kes kopyala yapıştır gibi olmuş, " TL " daha orijinaldi daha güzeldi.

Paylaşımınız için sonsuz teşekkürler ancak bu benim şahsi görüşümdür kimse kusuruma bakmasın lütfen ben bu amblemi hiçmihiç beğenmedim. Daha güzel ve Türkçe yazı karakterli bir şeyler bulunamaz mıydı? Adeta ne kadar yabancılaştığımızın resmidir. Çok üzgünüm, Saygılarımla,

Erneni para birimi dram in isaretinin ters cevrilmis hali birebir ayni malesef...