A300TR pc bağlantısı

• Konbuyu başlatan Bayka
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 21
  • Görünümler : 7K
Cevap: A300TR pc bağlantısı

Kardeşim usb midi kablon var anladığım kadırı ileorga hiç dokunma, önce usb kabloyu pc ye tak usb aygıtı olarak otomatik tanır zaten, sonra org kapalı iken iki adet midi ucunu ters bağla yani ini-out'a out' in'e sonra org aç music downloader proğramını aç hepsi bukadar.

A300tr nin pc bağlantı olayı masaldan ibaret. Bir şekilde bağlanabilse bile mididen öteye gitmiyor. Yani ritm falan yüklenmiyor imiş..! Bu cihaza tr çip takan kişiden aldığım bilgi bu.
Ne kadar doğru bilmiyorum. Bilgilerinize...

A300TR'ye ritim de midi de yüklenir !

Sevgili Melih kardeşim. Nasıl olduğunu söyle de yapalım...

Ritmi, midi yükler gibi aynı program ile yükleyin. Ardından 136. ritmi seçin.

Ritmi değiştirmek için de menü'den(Function) ayarlama yapmanız gerekiyor. Cihaz yanımda olmadığı için menü seçeneğinin adını hatırlamıyorum, ancak ilgili menü seçeneğine geldiğinizde ritmin adını göreceksiniz. Bu şekilde yüklediğiniz ritimler arasında geçiş yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Teşekkürler. Ancak daha pc ile org arasında bağlantı kurabilmiş değilim. Musicsoft downloader ile olmuyor. :((

Bu sorunu yaşayan çok kişi oldu zamanında. Büyük ihtimal ile bilgisayar - A300TR arasındaki kablodan kaynaklanıyor.

Çünkü klavyesine ritim, midi yüklemeyi başaran birçok kişi var. Sorun program kaynaklı değil.

Ritmi, midi yükler gibi aynı program ile yükleyin. Ardından 136. ritmi seçin.

Ritmi değiştirmek için de menü'den(Function) ayarlama yapmanız gerekiyor. Cihaz yanımda olmadığı için menü seçeneğinin adını hatırlamıyorum, ancak ilgili menü seçeneğine geldiğinizde ritmin adını göreceksiniz. Bu şekilde yüklediğiniz ritimler arasında geçiş yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

"Stylereg" hocam. :)

"Function" tuşuna ekrana "stylereg" menüsü gelinceye kadar ardı ardına basman lazım."Stylereg" menüsü gelince + ve - tuşlarını kullanarak orga bilgisayar üzerinden yüklemiş olduğun ritimleri görürsün. 136.numaraya yüklemek istediğin ritimi bulup 0 (sıfır) 'a bir kez bas ve ritimin 136. numaraya yüklenmesini bekle.Yükleme tamamlandıktan sonra 136. ritimi aç ve kullan. :cool:

Arkadaşım a300 tr ye hem midi hem de ritim yükleniyor.Benim a300 tr de şuan 52 adet ritim yüklü.
Öncelikle usb midi kablosunu doğru bir şekilde orga bağladığından emin ol.Out yazan kabloyu orgun "in" yazan çıkışına, in yazan kabloyu da orgun "out" yazan çıkışına taktığından emin ol.Sonra denetim masasından ses efekti aygıtları bölümünden "midi müziği çalarken" diye bir bölüm var.Orayı "usb ses aygıtı2" olarak seç.Zaten kabloda bir sorun varsa orada usb ses aygıtı falan yazmaz.Sonra music soft downloader programını aç ve öncelikle connection check yapmasını bekle.Program a300 tr ile bağlantıyı test ettikten sonra ilk başlarda "fail" yani başarısız yazabilir.Biraz daha uğraş ve bağlatı testinin ok olmasını bekle.Sonra istediğin gibi ritimleri atarsın.

a300 tr'ye hem midi hem ritim atılabiliyor.
sadece denetim masasında, aşağıdaki resimde gözüken usb müzik aygıtı ibaresi varsa kablonuz saglam demetir. bu yoksa bir de pc'yi kapatıp açarak deneyin
adszdhz.jpg

musicsoft programında da connection ayarlarında girişede cıkısa da usb secin
orgunuza giren kabloları in yazanı out a out yazanı in e baglayın
eger kablo saglamsa çalışmaması için bir neden yok