c başara A 2000 rica

• Konbuyu başlatan gecer66
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 28
  • Görünümler : 7K

gecer66

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
tyros 4 black edition yamaha a2000
Sevgili C. Başar ,
Öncelikle yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar ,2012 yılında size sağlık,başarı,mutluluk dolu bir yıl dilerim . Ben bir konu açmak,bu konuda sizin ve yamahaya gönül veren müzisyen dostlarında düşüncelerini ve görüşlerini almak istedim. Yamaha A 2000 gördüğümüz kadarıyla iyi bir cihaz ve ses getirecek kapasitede. Ama yeni bir alet olduğu için çalışmalar ve projeler zamana yayılacak,gittikçe daha iyi bir konuma gelecek . Or 700 V2 Plusa yapmış olduğunuz çip çok güzel.Beğenerek kullandık ve kullanmaya devam edeceğiz. A 2000 deki ritimlerde Arabic İran ve Khalıgı gibi ülkelerin ritimleri Türkiye'deki kullanıcıların hiç bir işine yaramaz. Bunların yerine sizin Plusa takmış olduğunuz çipi A2000'e takma şansımız olursa bu alet ritim yönünden daha da zenginleşecek ve yamaha kullanıcıları cihazda zorluk ve yabancılık çekmeyecek. Talep daha da artacaktır ve çip üzerindeki ritimler sabit olduğu için yapılacak olan ses ve ritim paketlerine hiçbir zararı olmayacaktır. Bu konuda sizin fikriniz nedir ? Ve böyle bir şey mümkün olabilir mi ? Müzisyen arkadaşlar bu konuda ne düşünürler ? Tekrar sizin ve tüm dostlarımın yeni yılını kutluyorum . İlginiz için teşekkür ederim .
Mehmet GEÇER

Cevap: c başara A 2000 rica

Sevgili C. Başar ,
Öncelikle yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar ,2012 yılında size sağlık,başarı,mutluluk dolu bir yıl dilerim . Ben bir konu açmak,bu konuda sizin ve yamahaya gönül veren müzisyen dostlarında düşüncelerini ve görüşlerini almak istedim. Yamaha A 2000 gördüğümüz kadarıyla iyi bir cihaz ve ses getirecek kapasitede. Ama yeni bir alet olduğu için çalışmalar ve projeler zamana yayılacak,gittikçe daha iyi bir konuma gelecek . Or 700 V2 Plusa yapmış olduğunuz çip çok güzel.Beğenerek kullandık ve kullanmaya devam edeceğiz. A 2000 deki ritimlerde Arabic İran ve Khalıgı gibi ülkelerin ritimleri Türkiye'deki kullanıcıların hiç bir işine yaramaz. Bunların yerine sizin Plusa takmış olduğunuz çipi A2000'e takma şansımız olursa bu alet ritim yönünden daha da zenginleşecek ve yamaha kullanıcıları cihazda zorluk ve yabancılık çekmeyecek. Talep daha da artacaktır ve çip üzerindeki ritimler sabit olduğu için yapılacak olan ses ve ritim paketlerine hiçbir zararı olmayacaktır. Bu konuda sizin fikriniz nedir ? Ve böyle bir şey mümkün olabilir mi ? Müzisyen arkadaşlar bu konuda ne düşünürler ? Tekrar sizin ve tüm dostlarımın yeni yılını kutluyorum . İlginiz için teşekkür ederim .
Mehmet GEÇER
bildiğim kadarı ile böyle bir çalışma var şuanda..

Can Başer bey o çipi herhangi bir orga taksa dengeleri değiştirebilir..Mesela ketronlara koysa nasıl olur....Roland GW8 e eklese....

Moderatör tarafında düzenlendi:

gerçekten ketrona çip yapılırmı salim bey

merhaba arkadaşlar,

öncelikle bu konuyu açtığınız için teşekkür ederim.
benim devreye girebilmem için bana yamaha tarafından talep gelmesi gerekiyor.
a2000 üzerindeki arabic bölümlerinden bende rahatsız oldum çünkü a1000 ile hiç bir farkı yok o bölümün.en azından arabic olarak yeni sesler olsaydı daha güzel olurdu.
batı tarafı artık tyros kıvamına girmiş ama neden türk tarafını son kullanıcılara açmadıklarını şaşkınlıkla karşıladım.Zannedersem yamaha kendisi zaman içinde setler sunacak ama korg modellerindeki gibi bir karma set yapılamaz. set ne sunuyorsa o dur.
aslında ben cihazı teknik olarak tamamen deşifre ettim ve şunu gördüm:

arabic bölümünü tamamen ortadan kaldırıp yerine plus ve + 128 mbyte daha + 64 mbyte expansion ses koymak mümkün.(ama malesef romlara).toplamda 320 mbyte.
şöyle düşünün:
expansion içine salim gibi,batuh gibi veya emo gibi ustalar yılda bir 64 mbyte güncelleme yapıp kendi ticaretlerini yapabilirler ama temel olarak preset hafızada sürekli temeli çok sağlam 256 mbyte sesler de olabilirdi.yıllık güncellemeler ağırlıklı olarak dönemsel tercih edilen sesleri kapsardı.veya effekt veya davul setleri.

fakat bu çalışma olmayacak çünkü yamaha artık türk müşterisinin ne istediğini bizzat görmesi gerekiyor ve programcıların önü açılması gerekiyor.bu arkadaşlar son derece değerli insanlar ve yıllardır piyasamız için emek sarfediyorlar.bu alet onlar için de bir dönüm noktası olacak.

ben or700 de yaptığım projeleri görev olarak aldım ve yerine getirdim.bazı arkadaşlar üzüldü çünkü kısa bir süre önce almış ve hemen plus çıkmış veya v1 var elinde v2 çıkmış ama yapabileceğim bir şey yoktu.çünkü bu bir görevdi.

bu alette bunu yapmak istemiyorum.çünkü artık satışı başladı ve alanlar oldu.haliyle üzülecekler.eğer piyasaya çıkmadan önce görev verilseydi olurdu ama artık geç.
bundan sonra bende sizler gibi yeni modelleri buralardan takip edeceğim.artık sadece bir kullanıcıyım.psr a2000 alacak olanlara hayırlı uğurlu olsun.
lütfen kimse bir beklenti içine girmesin.yamaha tarafından bir talep gelmedikçe bu aletlerin üstünde çalışamam.

saygılarımla:
Can Başar

sayın ketron55,

ben ketron xd9 için zaten 16 mbyte board yapmıştım.piyasadaki aletlerin yarısında benim boardlarım mevcut.istesem proje yaparım ama tünel müzik aylardır bana bir sx3000 veremedi yaklaşık 1 yıldır proje istiyorlar ama alet vermiyorlar.ben onlardan proje bedeli almayacağıma göre en azından bir sx3000 koyabilirlerdi ortaya ama onu da yapmadılar.kendileri bilir.
sx3000 hafızası 64 mbyte kapasitesine kadar çıkarılabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Açıklamalar sanırım net olarak anlaşılmıştır. Aslında biraz ütopik olacak ama, sayın üstad, başka düşünceniz olamaz mı? Böyle hazırların üzerine yama yapmak yerine, herhangi bir fabrikayla anlaşıp, aleti yaptırıp, program kısmını tamamen kendiniz halletseniz olmaz mı? Sırf merak ettiğim için soruyorum. Acaba şimdiye kadar hiç böyle bir proje aklınızdan geçti mi? Eminim böyle bir şey olsa, Türkiyede başka hiç bir markanın adı geçmez. Çok mu ütopik oldu acaba? Düşünceleriniz ve açıklamalarınız için şimdiden teşekkürler.

sayın ruhi,

bu foruma üye olan sayın fuat128 arkadaşımızın yıllardır ne çektiğini hep beraber görüyoruz.kaldıki projeyi bir modüle çevirdi.(klavyesiz model).
öbür taraftan çin de o kadar çok klavye üreten firma varki şaşarsınız ama hiç biri büyük yatırımcılar gibi(yamaha ,korg,....)başarılı alet yapamıyor.çünkü ar-ge masrafları çok ağır.
günümüz müzisyeninin beklentisi malum ve ayrıca her bir köşenin patenti alınmış durumda yapsak ne olacak.aletin getireceği kazancın yarısından fazlası fransızlara ve japonlara gidecek.çünkü fikir olarak patentler alınmış.siz rastgele bir özelliğin programını yazıp ekleyemiyorsunuz.izin alınması gerekiyor ve patent bedelleri var.hardware üzerindeki kullanılabilir özel dizayn çiplere girmiyorum bile.
uzun lafın kısası:
çok büyük yatırım gerekiyor ve bunun için devletimiz destek vermek istemiyor.bunu da denedim.

Talep düşerse yamaha Ruhi beyin istediklerini yapar talep böyle devam ederse neden yapsın

evet can bey bu konuda cok haklı bizim devletimiz projelere destek olacaklarına hep köstek olmuşlardır yıllarca bu böyle olmuştur. kim istemezki her parçası türk malı olsun parça sorunu olmasın