c başara A 2000 rica

• Konbuyu başlatan gecer66
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 28
  • Görünümler : 7K
Cevap: c başara A 2000 rica

sayın ruhi,

bu foruma üye olan sayın fuat128 arkadaşımızın yıllardır ne çektiğini hep beraber görüyoruz.kaldıki projeyi bir modüle çevirdi.(klavyesiz model).
öbür taraftan çin de o kadar çok klavye üreten firma varki şaşarsınız ama hiç biri büyük yatırımcılar gibi(yamaha ,korg,....)başarılı alet yapamıyor.çünkü ar-ge masrafları çok ağır.
günümüz müzisyeninin beklentisi malum ve ayrıca her bir köşenin patenti alınmış durumda yapsak ne olacak.aletin getireceği kazancın yarısından fazlası fransızlara ve japonlara gidecek.çünkü fikir olarak patentler alınmış.siz rastgele bir özelliğin programını yazıp ekleyemiyorsunuz.izin alınması gerekiyor ve patent bedelleri var.hardware üzerindeki kullanılabilir özel dizayn çiplere girmiyorum bile.
uzun lafın kısası:
çok büyük yatırım gerekiyor ve bunun için devletimiz destek vermek istemiyor.bunu da denedim.
Özellikle açıklamanız için teşekkürler. Sizin gibi üstadlardan bu halk adına daha fazla yararlanmak yoluna gitmek varken, her türlü desteği yapmak varken, haklısınız, hiç bir destek görmemişsinizdir. Buna canı gönülden inanıyorum. Aslında bahsettiğiniz her zorluk o kadar kolay bir şekilde aşılabilir ki... Maalesef söylediğiniz gibi arkanızda devletinizin olması gerekiyor... Aslında bir örnek verebilirdim ama burası yeri değil ve siz de en az benim kadar bir çok şeyi biliyorsunuzdur. Keşke maddi olarak böyle bir imkanım olsada böyle bir işin içine girebilsem... Sevgiyle kalın.

bu konuyu açan arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum bunu bende düşünmüştüm gerçekten A2000 bugün bir or700 v2 plus gibi olsa piyasada tutar çok talep olur. ama anladığım kadarıyla bu işler pek kolay olmuyor.

merhaba arkadaşlar,

öncelikle bu konuyu açtığınız için teşekkür ederim.
benim devreye girebilmem için bana yamaha tarafından talep gelmesi gerekiyor.
a2000 üzerindeki arabic bölümlerinden bende rahatsız oldum çünkü a1000 ile hiç bir farkı yok o bölümün.en azından arabic olarak yeni sesler olsaydı daha güzel olurdu.
batı tarafı artık tyros kıvamına girmiş ama neden türk tarafını son kullanıcılara açmadıklarını şaşkınlıkla karşıladım.Zannedersem yamaha kendisi zaman içinde setler sunacak ama korg modellerindeki gibi bir karma set yapılamaz. set ne sunuyorsa o dur.
aslında ben cihazı teknik olarak tamamen deşifre ettim ve şunu gördüm:

arabic bölümünü tamamen ortadan kaldırıp yerine plus ve + 128 mbyte daha + 64 mbyte expansion ses koymak mümkün.(ama malesef romlara).toplamda 320 mbyte.
şöyle düşünün:
expansion içine salim gibi,batuh gibi veya emo gibi ustalar yılda bir 64 mbyte güncelleme yapıp kendi ticaretlerini yapabilirler ama temel olarak preset hafızada sürekli temeli çok sağlam 256 mbyte sesler de olabilirdi.yıllık güncellemeler ağırlıklı olarak dönemsel tercih edilen sesleri kapsardı.veya effekt veya davul setleri.

fakat bu çalışma olmayacak çünkü yamaha artık türk müşterisinin ne istediğini bizzat görmesi gerekiyor ve programcıların önü açılması gerekiyor.bu arkadaşlar son derece değerli insanlar ve yıllardır piyasamız için emek sarfediyorlar.bu alet onlar için de bir dönüm noktası olacak.

ben or700 de yaptığım projeleri görev olarak aldım ve yerine getirdim.bazı arkadaşlar üzüldü çünkü kısa bir süre önce almış ve hemen plus çıkmış veya v1 var elinde v2 çıkmış ama yapabileceğim bir şey yoktu.çünkü bu bir görevdi.

bu alette bunu yapmak istemiyorum.çünkü artık satışı başladı ve alanlar oldu.haliyle üzülecekler.eğer piyasaya çıkmadan önce görev verilseydi olurdu ama artık geç.
bundan sonra bende sizler gibi yeni modelleri buralardan takip edeceğim.artık sadece bir kullanıcıyım.psr a2000 alacak olanlara hayırlı uğurlu olsun.
lütfen kimse bir beklenti içine girmesin.yamaha tarafından bir talep gelmedikçe bu aletlerin üstünde çalışamam.

saygılarımla:
Can Başar

sayın can bey benim size şöyle bir sorum olucak evet a2000 güzel bir klavye gerçekten ileride çok iyi yerlere gelebilir ama tyros serisinde bir başarı elde edilemedi ritim yönünden neden bu kadar ilgisiz kalındı tabi piyasada bazı müzisyen arkadaslar kendi çabalarıyla bişeyler yapıyorlar bir kaç set sunuldu ama yeterli değil tyros 4 için kalitesini gösteremiyor sizden beklentilerimiz çok tyros serisi için şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.

sayın can bey benim size şöyle bir sorum olucak evet a2000 güzel bir klavye gerçekten ileride çok iyi yerlere gelebilir ama tyros serisinde bir başarı elde edilemedi ritim yönünden neden bu kadar ilgisiz kalındı tabi piyasada bazı müzisyen arkadaslar kendi çabalarıyla bişeyler yapıyorlar bir kaç set sunuldu ama yeterli değil tyros 4 için kalitesini gösteremiyor sizden beklentilerimiz çok tyros serisi için şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
Müsade ederseniz bu konuda düşüncelerimi açıklamak isterim.

Tyros serileri özellikle T4,orglarda günümüz teknolojisi bakımından tam profesyonel aletlerdir.Şahsen ben bu kadar profesyonel bir alet kullanıcısının başkalarının yaptığı setleri beklemesini anlamıyorum.Bu kadar profesyonel bir aleti kullanan kişinin de biraz profesyonel olmasını ve istediği ritmleri yazabilmesini bekliyorum.Orgların profesyonelleşmesi demek kullanıcısının o orgu "özgünleştirebilmesi" demektir bana göre zaten piyasada herkesin kullandığı setleri kullanmak özgünlük anlayışıyla bağdaşmıyor...

Tyros serileri özellikle T4,orglarda günümüz teknolojisi bakımından tam profesyonel aletlerdir.Şahsen ben bu kadar profesyonel bir alet kullanıcısının başkalarının yaptığı setleri beklemesini anlamıyorum.Bu kadar profesyonel bir aleti kullanan kişinin de biraz profesyonel olmasını ve istediği ritmleri yazabilmesini bekliyorum.Orgların profesyonelleşmesi demek kullanıcısının o orgu "özgünleştirebilmesi" demektir bana göre zaten piyasada herkesin kullandığı setleri kullanmak özgünlük anlayışıyla bağdaşmıyor...

Aynen katılıyorum. Öyle bir orga sahipsem ve bu işten para kazanıyorsam, kimsenin setini kullanmam.

bence yanlış dusunce bu üstadım cunku okadar saglam klavye calanlar var adamın onune e40 koy yıne calar ama iş org uzerındekı ses rıtım yazılım gıbı konulara gelınce bnde dahıl bır cok muzısyen kardeslerımız abılerımız bu konularda eksıgız yanı kımısı ılgılenmez profesyonellıkle alaksı yok bu işin bence

ülkemizde kopyacılık veya emek hırsızlığı bittiği gün inanın tyros4 için muhteşem setler gelir.şu an zaten 1 adet set emonun elinde hazır bekliyor.sırf emek hırsızları yüzünden piyasaya çıkaramıyor.bence bu konudan daha acil olan bu tip hırsızları aramızdan dışlamak olmalı ki bundan sonra piyasaya taze kan ve kalite girebilsin.biliyormusunuz doğdu,cevo,emo veya başka kişilerin kazançlarını ellerinden aldılar.
düşünün,birisi geliyor ve hunharca dükkanınıza el koyuyor.işte emo 3 yıldır bundan korkuyor.elindeki tyros3-4 set şimdiye kadar dinlediğim en muhteşem çalışma.ben sizleri yanıltmak niyetinde değilim ama sizde değerlerinize sahip çıkın.asla hırsızlarla işbirliği yapmayın.unutmayın ki kul hakkı af edilebilmesi için önce o kul hakkını helal etmesi gerekiyor.bu her müslümanın bilmesi gereken en önemli şey.bugün cevo kart satışından sadece satıcı kazanıyor ama cevo havasını alıyor.aslında kaybeden bizleriz çünkü bu ustayı kaybettik.doğdu ustayı kaybettik ama kimin umrunda.kimsenin ahı kimsede kalmaz.etme bulma dünyasıdır burası.
işte dostlar,set sıkıntısı buradan kaynaklanıyor.eeeeeeee şimdi bir sürü para gömüp bedav hiç kimse paylaşmayacağına göre yapılacak tek şey,gerçek hak sahipleriyle temasta kalmak.işte o zaman herkes istediğini alır.

saygılarımla:

Moderatör tarafında düzenlendi:

bence yanlış dusunce bu üstadım cunku okadar saglam klavye calanlar var adamın onune e40 koy yıne calar ama iş org uzerındekı ses rıtım yazılım gıbı konulara gelınce bnde dahıl bır cok muzısyen kardeslerımız abılerımız bu konularda eksıgız yanı kımısı ılgılenmez profesyonellıkle alaksı yok bu işin bence
Yanlış anlaşılmışım.Daha evvelde demiştim.Herkes kendi ritmini kendi yazsın demiyorum.Ama o kadar profesyonel bir orgun sırf başkaları ritm yazmıyor diye kullanılamaması sizede yanlış gelmiyor mu?

Deniyorki "güzel alet ama seti yok".İşte bu durumda iş başa düşüyor kendi ritmini yazma işi gündeme geliyor,hal böyle olunca o kadar profesyonel bir aleti kullanan kendi ritmlerini de iyi kötü yazabilmeli,diye düşünüyorum umarım meramımı anlatabilmişimdir.

Ritm yazma konusu tamamen vakit işidir.Daha evvelde ifade etmiştim bir insanın iş,özel ve sosyal yaşamı vakit konusunda insanı kısıtlayabilir bu tartışılmazdır ama elini kolunu bağlayıp ufukta "set" bekleyen o kadar çok insan tanıyorum ki...

Bu düşüncelerinize kesinlikle katılıyorum. Tyros4 profesyonel bir alet ve 10 bin lirayı gözden çıkartan bir müzisyen başkalarına bağımlı kalmamalı kendi işini kendi görebilmeli gerektiği zaman. Çok üst seviye bir klavye alıp ondan sonra buna niye set çıkmıyor, niye ritim çıkmıyor demek bana çok da doğru gelmiyor. Düşündüklerimi çok iyi ifade etmişsiniz.

Klavyedeki seslerden güzel bir ses elde edemeyen, ihtiyacı olduğunda gerekli ritimi yazamayan bir müzisyen profesyonel değilidir. Profesyonel olmayan bir müzisyen Tyros4 gibi profesyonel bir klavye alırsa elbette ki sıkıntı yaşar.
İyi org çalmak demek iyi müzisyen olmak demek değildir. Bir karar ezberleyip yıllar boyu o tüm parçaları o karardan çalan müzisyenler var. Farklı bir kararda çalmak gerekince hemen transpoze tuşuna gidiyor elleri. İyi müzisyen olmak demek bu değil. Bazen düğünlerde, kına gecelerinde meraktan klavye çalan müzisyen arkadaşları izliyorum. Sol el ile la minör, re minör, mi minör akorlarını tekrar edip duruyorlar. Adamın önüne roland e40 da koysan üç akor basacak, yamaha tyros 4 de koysan üç akor basacak. Tek söz o alete yazık. O kadar iyi bir klavyeye sahip olsam gece gündüz demeden armoni çalışırdım.

Ben profesyonel bir müzisyen değilim, evde hobi olarak müzikle ilgileniyorum ama benim düşüncelerim bunlar.
Şu konuda da klavye alma esnasındaki düşüncelerimi belirtmiştim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bence bu sitede müzisyen kavramı ve anlayışı biraz karışmış gibi :)

Müzisyen ve müzik prodüktörü ayrı kişilerdir. Enstrümanist olmak ile enstrüman yapılandırmak ise apayrı şeylerdir. Lütfen bunları bir birine karıştırmayalım.