Ruhi
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
- Enst.
- YAMAHA OR700 TR V2 - YAMAHA DSR 200
Cevap: c başara A 2000 rica
Özellikle açıklamanız için teşekkürler. Sizin gibi üstadlardan bu halk adına daha fazla yararlanmak yoluna gitmek varken, her türlü desteği yapmak varken, haklısınız, hiç bir destek görmemişsinizdir. Buna canı gönülden inanıyorum. Aslında bahsettiğiniz her zorluk o kadar kolay bir şekilde aşılabilir ki... Maalesef söylediğiniz gibi arkanızda devletinizin olması gerekiyor... Aslında bir örnek verebilirdim ama burası yeri değil ve siz de en az benim kadar bir çok şeyi biliyorsunuzdur. Keşke maddi olarak böyle bir imkanım olsada böyle bir işin içine girebilsem... Sevgiyle kalın.sayın ruhi,
bu foruma üye olan sayın fuat128 arkadaşımızın yıllardır ne çektiğini hep beraber görüyoruz.kaldıki projeyi bir modüle çevirdi.(klavyesiz model).
öbür taraftan çin de o kadar çok klavye üreten firma varki şaşarsınız ama hiç biri büyük yatırımcılar gibi(yamaha ,korg,....)başarılı alet yapamıyor.çünkü ar-ge masrafları çok ağır.
günümüz müzisyeninin beklentisi malum ve ayrıca her bir köşenin patenti alınmış durumda yapsak ne olacak.aletin getireceği kazancın yarısından fazlası fransızlara ve japonlara gidecek.çünkü fikir olarak patentler alınmış.siz rastgele bir özelliğin programını yazıp ekleyemiyorsunuz.izin alınması gerekiyor ve patent bedelleri var.hardware üzerindeki kullanılabilir özel dizayn çiplere girmiyorum bile.
uzun lafın kısası:
çok büyük yatırım gerekiyor ve bunun için devletimiz destek vermek istemiyor.bunu da denedim.