c başara A 2000 rica

• Konbuyu başlatan gecer66
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 28
  • Görünümler : 7K
Cevap: c başara A 2000 rica

Örnek:

Bizim ilçede çok güzel ve kaliteli bağlama imalatı yapan bir abimiz var. Ve hatta kendisinin derlemeleri bile mevcut halk müziğinde. Şahsen tanıyorum kendisini. Ancak; ondan çok daha iyi bağlama kullanan kişiler de tanıyorum :)

Bunu nasıl yorumlayacaksınız acaba profesyonel müzisyenin kendi ritmlerini yazması gerektiğini ileri süren arkadaşlarımız ?

Örnek:

Bizim ilçede çok güzel ve kaliteli bağlama imalatı yapan bir abimiz var. Ve hatta kendisinin derlemeleri bile mevcut halk müziğinde. Şahsen tanıyorum kendisini. Ancak; ondan çok daha iyi bağlama kullanan kişiler de tanıyorum :)

Bunu nasıl yorumlayacaksınız acaba profesyonel müzisyenin kendi ritmlerini yazması gerektiğini ileri süren arkadaşlarımız ?

Kendisi bağlama sanatçısı ise klavyede ritim yazmasını bilmesi gerekmez tabi doğal olarak. Bırakın ritim yazmayı klavye çalmayı da bilmesi gerekmez. Ama bağlama ile ilgili her konuya hakim olmak zorundadır. Örneğin halk müziği ile ilgileniyorsa bağlamada yöresel tavırları çok iyi bilmeli ve uygulayabilmelidir. Klavye çalan biri de profesyonel olmak istiyor ise klavye ile ilgili her konuya hakim olmalıdır. Yani bu profesyonellik kavramı çaldığınız enstrüman ile ilgili. Ben klavye için düşüncelerimi yazmıştım. Doğal olarak bir bağlama sanatçısından klavyede ritim yazması beklenmez. Ama bağlamadaki her konuya hakim olmalıdır.

can bey gibi üstadlarımızı küsdürüp yanahanın eline geçecek bir şey olduğunu sanmam, eninde sonunda can beyin kapısını çalacaklardır benim şahsi kanaatim, ama can bey o zaman ilk andaki can bey olarakmı davranır orası meçhul!!

merhaba arkadaşlar,

öncelikle bu konuyu açtığınız için teşekkür ederim.
benim devreye girebilmem için bana yamaha tarafından talep gelmesi gerekiyor.
a2000 üzerindeki arabic bölümlerinden bende rahatsız oldum çünkü a1000 ile hiç bir farkı yok o bölümün.en azından arabic olarak yeni sesler olsaydı daha güzel olurdu.
batı tarafı artık tyros kıvamına girmiş ama neden türk tarafını son kullanıcılara açmadıklarını şaşkınlıkla karşıladım.Zannedersem yamaha kendisi zaman içinde setler sunacak ama korg modellerindeki gibi bir karma set yapılamaz. set ne sunuyorsa o dur.
aslında ben cihazı teknik olarak tamamen deşifre ettim ve şunu gördüm:

arabic bölümünü tamamen ortadan kaldırıp yerine plus ve + 128 mbyte daha + 64 mbyte expansion ses koymak mümkün.(ama malesef romlara).toplamda 320 mbyte.

saygılarımla:
Can Başar

sevgili can bey size sonuna kadar hak veriyorum ama sizin salimin batuhun orhanının emekleri inkar edilemez bizim sizin gibi deyerli üstadlara ihtiyacımız var siz bu projeye yüzde yüz olmaz yapılamaz dememişsiniz benim anladıgım kadarıyla bu alet satışa çıktıgı için alan arkadaşlara haksızlık olmasın diye bu olmaz diyorsunuz ama bunun telafisi olabilir zaten çok fazla a2000 şu an piyasaya girmedi yamaha ister sizin le görüşürse bu proje hayata geçebilir bence vakit geçirmeden kullanıcılar olarak yamahaya bu konuyu görüşmek lazım

can abi artık yoruldu.. a300tr gibi bi aleti bile adam edebilen değerli bi üstad olarak anıyorum can abiyi.. ben şu an buradaysam ve yavaş yavaş düğünlere çıkıp para kazanmaya başladıysam bunları can abiye borçluyum.. Sene 2008 ve ben bütçeme göre org araştırırken a300tr yi buldum sonunda..Can Başar abinin yorumları gerek değerli trakyamüzik sakinleri tarafından yamaha a300tr ye yönlendirildim.. aldım ve sene 2012 olmasına saatler kaldı.. 4 yılda kendimi çok yeterli hissediyorum... ben a300tr sınıfnda bi orgla bile düğün bitirebiliyorsam Can abinin başarısı bu... Beni pianist camiyasına kazandırdı bu projeleriyle..Allah razı olsun diyerek hayatı boyunca mutlu olması dileğiyle...
Saygılar..

Örnek:

Kendi düşüncelerimi ifa etmek adına konuşayım :) profesyonel müzisyenler (klavyeyle uğraşan) aslında ritm yazma işiyle uğraşmaz.Zaten onlar ritm ustalarıyla çalışıyorlardır gerek sahne gerekse stüdyoda :D Ritm üstadlarıyla çalıştıkları için orgun gerçek işlevi olan "ses çıkarma ve akor basma" işiyle iştigal ederler :D

Gerçek profesyoneller klavyenin ritim özelliğini kullanmayabilirler. Bu yaptığınız iş ile ilgili. Ritim ve altyapıyı gerçek bir orkestra yaparken profesyonel klavyeciler sadece sesler ile bu orkestraya katılırlar ve kendi bölümlerini icra ederler. Ama bu imkanı olanlar için. Hepimiz aldığımız klavyelerdeki enstrümanların gerçekçiliğe önem veriyoruz. Türk sesleri ne kadar iyi diye kontrol edip diğer modellerle kıyaslıyoruz. Ama on bin liralık bir tyros4'ün bağlama sesi bile benim 200 tl'lik bağlamamın yanında yapay kalıyor. Bu olay uzar gider. Ben imkanı olmayan, tek çalışanlar için bahsetmiştim. Aksi takdirde profesyonel orkestralarda klavyenin görevi sadece kendisine düşen sesleri icra etmektir. Bizim gibi ritimleri sağlam olsun, zurnası, elektro bağlamaları iyi olsun, türk estrümanları iyi işlenmiş olsun diye uğraşmazlar. Zurna çalmak gerekiyorsa zurnacı çalar, bağlama çalmak gerekiyorsa bağlama sanatçısı çalar. Ritim gekiyorsa baterisi, asma davulu, darbukası, tefi birçok ritim enstrümanı var onlar icra ederler.

Video

Şöyle bir orkestra ile çalan profesyonel klavyeci ne ritime, ne bağlama sesine, ne yaylılara ne de başka bir şeye ihtiyaç duyar. Ama herkesin böyle bir orkestra ile çalma şansı yok. Birçok müzisyen tek çalışıyor :)

Bu nedenle ben de söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Ama dediğim gibi tek çalışan müzisyenler birçok şeyi bilmek ve yapmak zorunda :D

Moderatör tarafında düzenlendi:

çok güzel bi konuya değinmişsiniz ortalık biraz karışık gibi fakat bende düşüncelerimi anlatmak istiyorum gerek can bey gerek salim kardeş gerek emrah bu üstadlarımız ritim yazıp set yapıyor ve tabiki herşeyin bi bedeli var bende kendimce yapıyorum hattapa80 gibi bi klavyeye bana ritim yazdırdılar milyon tane ritim içinden benim yaptıgım ritimi beğendi adam diyelimki tyros4 aldık ve set yok ben anlamıyorsam set işinden araştırırım kim yapıyor istediğim ritimler sesler yükletirim ücreti neyse veririm
bizim müzisyenimiz işten gelince orgu kapar eve girer yatar set diye arayışa geçer ben ve set yapan dostlarımız gece gündüz uğraş verir sonra gelip isterler yaylın güzeldi ritimin güzeldi dersinki usta o yaylı 20 lira yada 50lira adam direk bye yazar :) sorun değil beni bilen bilir bi kaç kişiye sattım ve memnun kalmaları için elimden geleni yaptım aksini idda eden varsa yazabilir hiç bir klavye için set yok değildir var fakat herşeyin bedeli var bunu herkes bilsin ben berhandan 600tl ye bi adet moss keman sesi aldım beyenmeyip işleyerek daha güzel yapıp 100tl den satışa sundum ama ne gelen var ne soran