hoparlörlü org kulanıcıları dikkat

Cevap: hoparlörlü org kulanıcıları dikkat

Sesle ilgili bütün cihazlarda en son seste çalışmak hem riskli hem de ses bozulması (distorsiyon ) açısından rahatsız edici olabilir. Program yaparken cihaz hoparlörlerinin de en azından orta güçte çalışması çaldığınızı daha iyi duymanızı sağlamaz mı? Yoksa herkes monitör hoparlör mü kullanıyor? Veya ana kolonlardan duymak yetiyor mu acaba?

Elektirik kablosunu hoparlorun altına yapmışlar ondan ısınma yapıyo onuda ufak bi operasyonla hallediyolar

Merhabalar.

OR 700 V2 Plus Kullanıyorum ve bilgisayar üzerinde kullandığım 5+1 sinema sisteminden sesi alıyorum.

Arkadaki sağ sol çıkışlar dolayısıyla da orgun kendi üzerindeki sesi kapatmıyor.

OR 700 menüsünde orgun kendi kolonlarındaki sesi kapatma gibi bir ayarlama seçeneği var mı? Varsa nasıl düzenlenebilmekte? Konuda uyarı yapan arkadaşımız, kulaklık girişine jak takmamızı söylemiş ama, bunu düşünmüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Merhabalar.

OR 700 V2 Plus Kullanıyorum ve bilgisayar üzerinde kullandığım 5+1 sinema sisteminden sesi alıyorum.

Arkadaki sağ sol çıkışlar dolayısıyla da orgun kendi üzerindeki sesi kapatmıyor.

OR 700 menüsünde orgun kendi kolonlarındaki sesi kapatma gibi bir ayarlama seçeneği var mı? Varsa nasıl düzenlenebilmekte? Konuda uyarı yapan arkadaşımız, kulaklık girişine jak takmamızı söylemiş ama, bunu düşünmüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

onu düşünmüyorsan başka bir alternatifin yok hocam....

en fazla küçük bir modifiye ile hoparlor açma kapama düğmesi yapılır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sağolasınız Dr. Salim. Jak kullanmayı düşüneceğim galiba.

arkadaslr bndede or700 var cıhazı koltugun ustune vs. Alt kısmı havasız kalınca hoperlorden ses gelıyor genellkle bıde ayaklıkta calıyorm sesıde orta sevıyede olunca sorn olmuyor en kotu ıhtımal normal 2+1 e takın cok basıt

Evet bu durum benim de dikkatimi çekti.

OR 700'ü masanın üzerine hava almayacak şekilde koymamalıyız. Ayaklıklı sehbasında, orta düzeydeki bir ses ayarında daha az ısınıyor. Tabii havaların da sıcak olması ısınmayı tetikliyor. Kışın kendi üzerinden çaldığım halde, hiç ses bozulması algılamadım ama, bu havalar, yarım saat içerisinde orgun ısınmasıyla, ses ve ritm patlamalarını beraberinde getiriyor. Kulak sağlığım için, kulaklığı pek tercih edemiyorum. Kulaklık kullanacaksanızda kulak kepçesini kapatan büyük ve kaliteli bir kulaklık kullanınız. Kulağın içine giren küçük kulaklık kullanmaktan uzak durunuz. 5+1 sinema sistemiyle orgun sesini alıyorum gayette memnunum.

Bu konuda or700-a2000-s700-s900.. yani bu seri cihazlarda ciddi sıkıntı var. Problem de lehim çatlağı felan değil, cihazdan ses alıyorken bir süre sonra kendi amfi katı şişiyor ve sağ hoparlörden o saçma sesleri vermeye başlıyor.

Orgun mixing console menüsüne girin ve panel part sayfasındayken ritimin panlamasını tam sağa çekin. Normalde tüm ses sağ hoparlörden gelmesine rağmen zırlama olmayacaktır, tüm sesi sola aldığınızda ise sağ hoparlörden ses gelmediği halde zırlama devam edecektir. Yani bu cihazlarda bu konuyla ilgili genel bir sıkıntı var. Ayrıca taa Yamaha a1000den taaa s900lere a2000lere kadar hiçbir cihazda hoparlör pasifleştirme seçeneği yok. Bunun için küçük bir menü ya da bir panel tuşu eklemek çok da zor olmasa gerek Yamaha için. A2000de scale reset tuşu koymayı düşünebilen beyinler hoparlör pasifleştirme tuşunu koymayı da düşünebilmeliydi.

bilgiler için teşekkürler