Korg Pa50 ve Korg i30 arasında ki fark ?

• Konbuyu başlatan hiko
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 16
  • Görünümler : 16K
Cevap: Korg Pa50 ve Korg i30 arasında ki fark ?

i-30 eski ve çok ağır bir alet.taşımak için hamal tutman lazım.nevale bulmak kolay değil.hazırcıysan kullanamazsın.ben 1 ay zor sabredip satmıştım.teknik olarak bilgili olmak lazım.pa50 çin malı olup çabuk dökülüyor.pa60 italyan malı onu bulmaya çalış.kart takarsan pa80 ne yakın bir alet olur.bugüne kadar biçok alet kullandım orta seviyede.pa80le g-600 den aldığım tad bambaşka.bence gurupta kullanıcaksan arkadaşın dediği gibi sinti alet kuzweil yakışır.bir de kaç tl.ye kadar org aradığını yazaran daha ii olur.

hocam sakın olakı grubta kullanacaksanız eğer i30 kesinlikle düşünmeyin derim,,,nedeni,,grub için en ideal orglar pa 50 ve 60,,

i30 pa 50 nin yanında çok eksik bi org,,pa 50 ye gelince batı sesleri falan gayet güzel,,i30 polifonik olarak ve saund çıkış gücü olarak pa 50 den çok geride,,çok eski bi org i 30,,kötü bi org demiyorum pa 50 ile kıyaslarsak çok geride bunu demek istiyorum,,

hocam sakın olakı grubta kullanacaksanız eğer i30 kesinlikle düşünmeyin derim,,,nedeni,,grub için en ideal orglar pa 50 ve 60,,

i30 pa 50 nin yanında çok eksik bi org,,pa 50 ye gelince batı sesleri falan gayet güzel,,i30 polifonik olarak ve saund çıkış gücü olarak pa 50 den çok geride,,çok eski bi org i 30,,kötü bi org demiyorum pa 50 ile kıyaslarsak çok geride bunu demek istiyorum,,

aynen katılıyorum...ben bi ara i30 ile pa50 yi kapıştırcaktım ama bi türlü nasip olmadı :) zaten böyle boş işlerle uğraşacak vaktim de olmuyor...

Başka görüş bildirmek isteyen yok mu acaba ?

ben i30 kullanıyorum. Daha önceden de i3,pa55tr,pa80 falan kullandım. Arkadaşlar yazmış gerçi de şimdi osu busu demicem az çok özelliklerini araştır çıkar netten sen zaten bu cihazlardan birini alacaksan ilk bakışa tav olursun yani biraz şekil şemal vs... tahminim bu tabii..... kardeş pa50 biraz görüntü olarak pa80 tarzıdır ve daha yeni nesil görünür ama sadece bu kadar görünü. i30 kasa demir tuşlar piyano hassasiyetinde. Arakdaşımda şimdi pa80 var başına oturuyorum oyuncak gibi geliyor bana. i30 aletinin temizini bul ve de çocuklarına miras bırakırsın bu kadar kaliteli alet görmedim ben daha. Birde içini açtım ben bunun hddtakmak için malzeme ve işçilik 10 numara tam bir prof.... daha önceden de pa80 falan açmıştım pa55 vs.... elektronik mühendisiyim hobi olarak evde uğraşıyorum. Pa 80 içini açmayın tamamen hayal kırıklığı. Üreticilere de hak veriyorum bozulacak ki onlarda para kazansın........ Kısacası eski müzik setlerindeki mantık kalite ve müşteri memnuniyeti ancak pa50 sorarsan içini açmadım ancak pa80 açtıktan sonra da gerek yok tahmin edebiliyorum. SAYGILARIMLA.... Son söz müzik zevk işidir tad alacaksan sana tat veren kaliteyi ara her zaman i30 perfec!

i30 ve PA50/60 konusunda söylenebilecek çok fazla şey yok.

İkiside batı aleti yani batı müziğine daha elverişli
Ancak PA50/60 Türk müziği yaparken 10 kat daha iyi i30'dan (yeni kitler ve sesler sayesinde)
i30 un malzeme kalitesi bir artıdır evet, ancak pa50/60'ında yeni olması ve hoperlorlu, daha büyük ekranlı olması daha iyi bir artı bence. (gerçi düzgün kullanırsan hiç birşey olmaz aletine, orası da ayrı)

Sound olarak i30 pa 50 daha güzel ama pa 50 pa 80 nin kartsız setlerini okuyabiliyor her açıdan sesleri ve ritmleri daha iyi diyebilirim ...

bende pa50 var ve çoktamemnunum hem düğüne hem programa gider. Ayrıca ritim setleri çoğaldı piyasada. ve i30dan yeni bir alet. 2005te piyasaya sürüldü. i30 15senelik alet. sçim senindir kullanıcı sensin tercihini doğru yönde yaparsın umarım saygılar.