Korg Pa80 ve Or700v2 plus'ın Son Durumu Nedir ?

• Konbuyu başlatan Djorhan
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 17
  • Görünümler : 3K

Djorhan

Altın
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Klarnet
arkadaşlar yeni bir klavye almayı düşünüyorum. pa80 veya or700 v2 plus bu aletler arasında son gelişme nedir yani 80 de bir çalışma veya bildiginiz üzere artık 80 eskidi arıza çıkarmaya başlıyormu genelde nedir arızları ? temizini bulmak kolaymı alırken nelerine dikkat edelim ? eskiden kullandım ama ozamanlar temizleri vardı sıkıntı çıkarmıyordu.

Or700 v2 plus'a gelince yeni ritimler geliyormu ? güncellemeler son mu buldu ? merak ettigim taylan ritimleri ve lead sesler yazıldımı bu alete sonradan ?

ikisi arasında kararsızım. önerilerinizi bekliyorum.

arkadaşlar çok rica ediyorum. polemik yaratılmasın kimse kimsenin klavyesine söz ve yorumlarına yorum yapmasın sadece sordugum sorulara şahsi görüşlerinizi bildirmeniz yeterli. ve pa80 ve or700v2 plus' ı dinleyenler degil uzun süre kullananlar cevap yazarsa daha net açıklama getirecektir. gittim dinledim olmuyor bende dinledim ama ayak üstü 1 saat kullansan ne olacak 80 ve or700 ü uzun süre kullananlar kulak alıstıgından dolayı ikisinin farkını ve tavsiyesini daha iyi verecektir.

bu arada taylan ritimleri nide geçtim artık baydı. korg daki lead sesler or700 v2 plusda olsun zaten bütün sorun çözülecektir. aletin açık olması artık okadar önemli degil 16 mb hafıza var yeni bir çalısma yapmayı düşünsemde yetmeyecektim yeni sesler çıktı eski sesler tatmin etmeyecektir.

tekrar hatırlatayım arkadaslar polemik yaratmama konusunda duyarlı olalım.

bu arada 2000 lira param var.

Cevap: Korg Pa80 ve Or700v2 plus'ın Son Durumu Nedir ?

ustad ilk yorumu ben yazayım ben acemiyim ama elimden 2 kere pa80 gecti insallah bundan sonrada gecmez cunku alet eski artık temizini bulmak cok zor ve arızaya cok endeksli bir org kart sorunu cok oluyor or700 en azından yeni org disketten degil flastan okuyor ritimleri istedigin kadar ritim kullanma ozelligine sahip zaten alet cok gelistirilmis sen o paraya or700 al derim bu benim fikrim saygılar

pa80lerin genel sorun picbend arizasi ve tuslara toz kacma ama temizini bulursan tadina doyum olmaz

hocam ben pa80 kullanıyorum 2000tl ye aldım ve inan çok memnunum.. pitchbend bozulmuştu. istanbuldan getirttim 30tl canavar gibi oldu.. kasa ve iç aksamı tertemiz bir alet. hurdasınıda çok gördüm.. alırken çok iyi kontrol et derim.. ama or700de güzel bir alet. arkadaşımda var bu aralar inceleme fırsatı buluyorum batı slowlar falan mükemmel. ama taylan ritimi demişsin. pa80e göre biraz imitasyon havası var taylan ritimlerinde.. seçimi sen yapacaksın kullanacak olan sensin.. kolaygelsin..

yorumlar için sagolun. daha önce kullandım pa80 2 sene önce felan memnundum temizdi alet. şimdi yeni alıcagıma bakıcam ekranda sorun çıkmasın gerisi sorun degil. aleti 1 saatte incelesem alırken sorun varsada ortaya çıkmaz zamanla çıkar oda şans işi artık. en son ketron xd9 kullandım. geçenlerde pa80 dinledim. nedense soundlar bana kapalı geldi ya settendi yada kulak xd9 sound kalitesine alıştın ondan öyle geldi son zamanlarda or700v2plus demolarını çok dinledim ondanda olabilir. bakalım 2 klavyeden biri olacak.

or700 de ritim bol kullanması çok kolay ritim ses derdin yok istediğin kadar taylan ritimi benden sana hediye olsun gel senide yamahacı yapalım

sagol efekan abi walla bir or700 v2 plus bulamadık temiz tam anlaşıyoruz ya alet temiz çıkmıyor yada vazgeçiyorlar :) ben 2. secenegi kullanıyorum pa80. dedigim gibi yarın bakıcam temizse alıcam degilse zaten almam beklerim biraz daha. işin açıkcası or700v2plus kullanmak istiyorum kullanmadıgım bir yamaha kaldı.arkadasda vardı takılıyordum ara sıra ama bir klavyeyi uzun vadeli çalmayınca anlamıyorsun birşey hep aklında soru işareti kalıyor. en azından 80 alırım or700 krizim tutarsa ya takas yada satar or700v2plus alırım :) arkadasımda yamahacı yapalım diyor oda yamahacı or700 den sonra hastalık oldu adama gitti tyros 3 aldı memnunda yazın işleyecez aleti 1 gb ram ile. adam tesisatı bile yamaha yapıcak şimdiden mixerini yamaha yaptı motorunuda yamaha yapıcak :)

ben pa80 de yamahalar gibi tus gzelligi gormedim benimde tavsiyem or700 ustad cunku ritim yukleme kart arıza yaptı ritimi okumuyor derdin yok allah korusun kartı arıza yapsın ortada kal :) yok arkadas yamaha herzaman önde :)

hocam ararsan temizini bulursun pa 80 in bende aldım gayet iyi durumda şu ana kadar çok memnunum temizi bulunuyor hala kurbandan önce almıştım sürekli kullanıyorum en küçük bir rahatsızlık vermedi çok şükür inşallah sanada denk gelir iyi bir alet sonuçta bir kucak para veriyorsun işin rast gele hocam