Korg Pa80 ve Or700v2 plus'ın Son Durumu Nedir ?

• Konbuyu başlatan Djorhan
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 17
  • Görünümler : 3K
Cevap: Korg Pa80 ve Or700v2 plus'ın Son Durumu Nedir ?

sound olarak pa80
güncellik konusunda or700 v2 plus
kasa kalitesi or700 v2 plus
tuş kalitesi pa80
yapım yılı pa80 2000 or700 2007
teknoloji olarak or700 daha üstün

mukayesesi zor bi konu :)

sound olarak pa80
güncellik konusunda or700 v2 plus
kasa kalitesi or700 v2 plus
tuş kalitesi pa80
yapım yılı pa80 2000 or700 2007
teknoloji olarak or700 daha üstün

mukayesesi zor bi konu :)

o zaman hepsi bir arada olani bulmak lazım :)

Hersey once org alırken pıyasasını dusun satarken zorluk cekıyo sana bı tuyo v2plus ılanını bol gorursun cunku a2000var

pa80 zamanında güzeldi ama baydı artık aynı sesler aynı ritim aynı sound ben olsam almam, or700 desen ondada ton yok çok yavan teknolojisi iyi ama sanki tuzsuz yemek gibi hep bir şeylerin eksikliği var ama ne olduğunu bir türlü anlayamıyorsun. Geçen gün canlı olarak a2000 kullanma imkanı buldum or700 e göre sound çok iyi olmuş bu sefer çok tatlı bir ton var kendi üzerindeki hoparlörlerden böyle duyluyor ama tesisatta nasıldır bilemem.Fakat 2000 liran varsa alamazsın zaten. Sen yine temiz bir 80 denk getirirsen al zevkten ziyade işin görülür yada or700 de olur ikiside iş görür fazlasıyla.

pa80 zamanında güzeldi ama baydı artık aynı sesler aynı ritim aynı sound ben olsam almam, or700 desen ondada ton yok çok yavan teknolojisi iyi ama sanki tuzsuz yemek gibi hep bir şeylerin eksikliği var ama ne olduğunu bir türlü anlayamıyorsun. Geçen gün canlı olarak a2000 kullanma imkanı buldum or700 e göre sound çok iyi olmuş bu sefer çok tatlı bir ton var kendi üzerindeki hoparlörlerden böyle duyluyor ama tesisatta nasıldır bilemem.Fakat 2000 liran varsa alamazsın zaten. Sen yine temiz bir 80 denk getirirsen al zevkten ziyade işin görülür yada or700 de olur ikiside iş görür fazlasıyla.

Çok güzel belirtmişsin abicim.. Bundan birkaç yıl önce düğünlere Roland G600 ile giderken herkeste PA80 var bende niye yok diye takıntı yapardım kendi kendime, sonunda PA80'im oldu 2 sene kullandım, denemediğim, kullanmadığım set kalmadı hepsinde birşeyler eksik.. Düğünü rahatlıkla yapıyorsun onda sıkıntı yok ama bir zamandan sonra insanı bıktırıyor.. Günde 3 tane düğün yaptığımız oluyor düşünsene sabahtan akşama kadar hep aynı ritmler aynı sesler.. Bir şey daha Benim Korg PA80 de kız gibiydi ama bir anda pitch bend arıza yaptı ve de sağ tarafta bulunan hoparlörün sesi git gel yapmaya başladı.. Bu olay PA80'lerin yarısından fazlasında var.. Ben benim orgumda öyle birşey olacağını tahmin bile etmezdim.. Çünkü salondan dışarı çıkmak pek nadir olurdu.. Bir arkadaşımda Yamaha OR700 V2 vardı dinledim çok hoşuma gitti verdim PA80'i aldım Yamaha'yı, onu kullanmak 2 gün kısmet oldu hemen talibi çıktı iyi bir fiyata sattım.. Yamaha A2000 aldım onu da 1 hafta kullanabildim onun da talibi çıktı onu da sattım.. Ve yine Yamaha A2000 almayı düşünüyorum.. Yamaha A2000 hem pitch bend'i hem de tuş kombinasyonu ile mükemmel.. Saund olayı zaten o biçim.. Dün akşam orgu sattığım arkadaşın orda OR700 V2'yi dinledim A2000'in yanında sönük kaldı.. PA80 zaten uzaktan yakından yanından geçemiyor.. Diyeceğim o ki konuyu açan kardeşim OR700 V2 yada onun PLUS'unu al rahat rahat işini yap.. Ses, Ritm gani gani... Bozulma, Arıza yapma sıkıntısı yok..

pa80 de sesi çok açınca ses gidiyordu orgu kapatıp açmak zorunda kalıyorsun 80 nin yapısında var. dedigim gibi sound kapalı geldi bana dinledigimde.bir tane 80 var ondan hala cvp gelmedi bugun için. bir tanede or700v2plus var olmazsa gidicem bakıcam güzelse alıcam.

or700v2plus tan devam et...saygılar...:)

selam.pa 80 çalan bir kişiye başka orglar pasif gelir.sauntlar mükemmel birazda kendini tatmin için pa 80 derim.yeni teknolojı olmuş teneke gibi ses çıkmış napayım öyle orgu kusura bakmayın tamamıyla kendi görüşümdür hoşca kalın bol düğünler.