Korg Setlerindeki Global Dosyası Nedir?

karanfil

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg Pa1x
Arkadaşlar yeni öğrendiğim için cahilliğime verin belkide gereksiz bir konuydu, bu setler içindeki GLOBAL dosyası nedir ne işe yarar nereye yükleniyor?

Cevap: Korg Setlerindeki Global Dosyası Nedir?

Mikrofon efectleri, ekolayzır, gibi şimdi aklıma gelmeyen onlarca ayarın bulunduğu dosyadır.Başka setler yüklerken genelde globalini yüklemeyiz çünkü kendi yaptığımız ayarlar bozulur.

ozaman setdeki globali bastan mi siliosunuz.
yoksa orgdan perform, program, style tek tek mi yükliosunuz ?

Tek tek yüklüyorum ben.

global demek.. tranzpoze tune mic ayarı mıdı ayarı pedal ayarı daha aklıma gelmeyen bir çok
ince ama önemli olan ayarlar taşır.

Arkadaşlarımın da belirttiği üzere GLOBAL orgunda kolaylık olsun diye önceden ayarlamış olduğun, Sesler, Efekler, Koma yetkili tuşlar, İnsan sesi efekleri, mic efekleri, ön açılışta direkt açılmasını istediğin rtim ve estroman seslerinden oluşan bir pakettir. Eğer yeni bir set yüklerken o sete ait GLOBAL dosyasını da yüklersen senin mevcut paketin sıfırlanır ve o seti hazırlayanın hazırlamış olduğu paket senin orguna aynen yansır. Buda sende rahatsızlık yaratmış olabilir. Yaptığım tüm yeniliklerim gitti dememen için gerçek setinden sonra kendin oluşturmuş olduğun GLOBAL dosyasının haricinde herhangi bir GLOBAL dosyasını yüklememenden yanayız. Kolay gelsin Saygılarımla,