Roland Ritimler (Bk5 Uyumlu)

VolkanB

Altın
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha / Korg
Arkadaşlar daha önce paylaşılan büyük arşivden g70 ritimlerinin içerisinde çok güzel ritimler var. Ayrıca Ersel Set'in içerisindeki ritimler iyi editlenmiş. Paylaşıldımı bilmiyorum ama başka bir siteden bulduğum exr40 ritimleride çok başarılı. Bunların arasında direkt bk5 ile uyumlu bomba ritimler var. Diğerleride make up tolls'tan biraz edit ile düzeliyor ve oradanda hangi klasöre istiyorsanız kaydedebilirsiniz. Öyle 2/4 ler var ki bk5 için yazılan ritimlerden daha iyi. Keşfetmeyen arkadaşlar için hepsi linkte ;)

Zippyshare.com - Roland.rar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Roland Ritimler (Bk5 Uyumlu)

Bu, o daha önce paylaşılan arşiv mi keşfedilip ayıklanmış olanlar mı? :D

Dediğim gibi o arşivden g70 ritimleri var, ayrıca farklı bir kaynaktan bulduğum exr40 ritimleri var. Keşfetmeyenler için :)

Bu kadar ritim varken artık ritim sıkıntısından bahsetmek biraz aç gözlülük olur bence. Tabi istisnai özel veya yöresel ritimleri bunun dışında tutmak lazım. Ama temel ritimler 2/4 - 3/4 - 4/4 - 5/8 - çiftetelli - 9/8 - türkü - halay - solo - slow - vahde - duble/sebarı - bayon - pop vs. hepsi yeterince var arkadaşlar. İş bunları özenle seçip, gerekirse editleyip kullanım mantalitemize göre doğru düzenlemek.

Ve birde sesler için tavsiye; performans listesinin içindeyken "numerik" tuşunu basılı tutunca, seslere 1-8 arası numara veriliyordu ve banka tuşlarından direkt seçim yapabiliyorduk. İlk iki sekizlik grubu iyi ayarlarsak (16 favori sesimizi) ve bunların yerlerini değiştirmeden bir süre kullanırsak zaten el alışıyor. Birde seslerin isimlerinin sonuna sıra numarasını ardarda ekleyip yeniden adlandırırsak daha pratik oluyor, göz daha kolay seçiyor. Ekran küçük olduğu için basit bir çözüm.

Örnek:
01-çiftetelli-1111
02-2/4 oyun-22222
03-4/4 türkü-3333
04-roman-4444
vs..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şu seçme ve editleme işi yapılırsa bilgili arkadaşlar tarfından şahane olur valla