set nedir?

• Konbuyu başlatan kartol
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 13
  • Görünümler : 5K

kartol

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
psr or700 v2
Arkadaslar forumda okuyorum. Emo set yapacak... Yep yeni set...bu set neyin nesi oluyor?or700 de kullaniliyor mu?

Cevap: set nedir?

Set: Ritim, ses, sample, loop, pad gibi elemanların; herhangi bir org için bir araya getirilmiş ve düzenlenmiş halidir. Hangi klavye için yapılmışsa, o klavyede kullanılır. Aynı markanın başka bir modeli için yapılmış set, diğer bir model içinde kullanılabilir, ama bazı ayrıntılara dikkat etmek gerekir.
Mesela: Şu anda pa3x için kullanılan setler, pa800 ve pa2x setleridir.

Himmmn? Hocam yani yeni ses ornegin kanun sesinin baska bi versiyonu.gibi dimi?

her klavye için değişik tarz ve tonlarda sesler yapılmakta yani sample dediğimiz olay. 3x den elde ettiğimiz sound 2x den çıkmayabilir umarım anlatabilmişimdir. sizin değişinizle değişik versiyonlardaki ses ve ritim topluluğudur.

Yani a2000 e yapilan set ior700 e kullanabilirmiyiz?

Yani a2000 e yapilan set ior700 e kullanabilirmiyiz?

Sabır abicim sabır. Anlıyorum çok meraklısınız ama o nedir bu nedir diye her gün bir sürü konu açıyorsunuz. Geçen sene sıfır bilgiyle Or700 aldım, bir yıldır bu forumu takip ediyorum. Şu aletin her özelliğini kullanabiliyorum, bilmediğim pek bir yeri yok. Bu kadar aceleci olmayın. Soru sormadan önce forumu iyice araştırın.

Sabır abicim sabır. Anlıyorum çok meraklısınız ama o nedir bu nedir diye her gün bir sürü konu açıyorsunuz. Geçen sene sıfır bilgiyle Or700 aldım, bir yıldır bu forumu takip ediyorum. Şu aletin her özelliğini kullanabiliyorum, bilmediğim pek bir yeri yok. Bu kadar aceleci olmayın. Soru sormadan önce forumu iyice araştırın.

:)yine sahiinnn hoca yine azarlama:)

ustam sakin olun..bu forum ne için var zaten..bilgi paylaşımı, bilmedgimz şeyleri öğrenme için değilmi ? adam sorularını soruyorr merak ediyorr..burda soramayacakta nerede soracak..
bilmemek ayıp değildirr öğrenmemek ayıptrr...

ustam sakin olun..bu forum ne için var zaten..bilgi paylaşımı, bilmedgimz şeyleri öğrenme için değilmi ? adam sorularını soruyorr merak ediyorr..burda soramayacakta nerede soracak..

Ah bi bunlara anlata bilsem:)

Usta haklısın ve ben gayet sakinim. Ama hiç araştırmadan her şeyi sormasını yanlış buluyorum ben. Forumda müzik eğitimi ile ilgili birçok konu var oraları bir okusa, ondan sonra takıldığı yerleri sorsa seve seve yardımcı olalım.

Forumun amacı insanların takıldığı yerlerde sorup yardım alması, hiçbir şeyi araştırmadan her şeyi burada sorup öğrenmek değil bence.

O zaman başlayalım orgun üzerindeki siyah beyaz tuşlar neye yarıyor, bunlara neden basıyoruz, nasıl ses çıkıyor, ritim nedir ve ne işe yarıyor, tempo ne demek oluyor, 2/4, 3/4, 4/4, 5/8, 6/8, 9/8, 10/8 bunlar ne anlama geliyor diye buralardan başlayıp cevaplayalım sırayla.