Ümit ustadan a2000 tarifleri:D

Cevap: Ümit ustadan a2000 tarifleri:D

Ya ümit sırf senin yüzünden a2000 alacağım galiba! Keh keh bu kadar uğraşacağıma senden mi alsam hazır sesleri......

enis hoca gibi prof bir müzik öğretmeni bile pa800 ü bırakıp a2000 almaya karar verecek gibi kısmetse pazar günü bursa da buluşuyoruz pa800 le a2000 ni aynı tesisata bağlayıp kafa kafaya tokuşturacağız :D bakalım ne olacak.

cekısmelı bı mac olacagı kesın. iyi olan kazansın :)

enis hoca gibi prof bir müzik öğretmeni bile pa800 ü bırakıp a2000 almaya karar verecek gibi kısmetse pazar günü bursa da buluşuyoruz pa800 le a2000 ni aynı tesisata bağlayıp kafa kafaya tokuşturacağız :D bakalım ne olacak.

ben pa2x le karşilaştırdım 2.dede orjinal emo usb emonun aynı rtm lerini caldırdım ama a2000 acık ara onde rtm ve bazı seslerde özellikle kuru bağlamalarda cok başarılı rtm ler daha dolgun geldi ama kullanım ve tuşesi kotu yamahanın..

evet malesef a1000 or700 ve a2000 in tuşesi aynı ve dandik ama ne hikmetse bozulan pek çıkmıyor ben çalarken yavaş yavaş basıyorum bozulmasın diye:D SX3000 in tuşesi çok güzeldi. Tuşe böyle ama alet çok güzel çok hoşuma gitti özellikle emo usb . Emo usb siz bir a2000 a2000 değildir:)

Cevap: Psr a 2000 profesyonel kullanım ayarları

Arkadaşlar Yamaha psr62,64,6300,a1000,or700v1 den sonra a2000 6.yamaha orgum bunlar dışında korg ve ketron marka orglarda kullandım ve kendi çapımda birşeyler öğrendim ve bazı önemli ayrıntıları anlatmak istiyorum.
EFEKT KONUSU:
Biliyorsunuz ritim ve seslerde 2 farklı efekt kullanabiliyorsunuz. Bunlar reverb ve dsp efektleri. Şimdi esas can alıcı nokta şudur; ritimlerdeki reverb efekti varya kullandığınız registrasyondaki sesin efektini kendine dönüştürüyor.Örneğin az önce bir ses kullanıyorsunuz sonra başka bir ritim seçiyorsunuz sonra oda nesi yahu bu seste bir gariplik var ama anlayamadım diyorsunuz kafanız bozuluyor, ne oldu sesin efekti değiştide ondan. Peki ne payacacağız. Çok kolay. Bir kere benim tavsiyem HALL 4 efekti olacaktır en iyisi bu bana göre ve tavsiye ederim. Şimdi birinci kural olarak asla main kısmındaki hiç bir ritmi direk kullanmayacaksınız buna çip takıldıktan sonra gelen türk ritimleri dahil. Kullanacağınız bütün ritimleri usb ye atacaksınız ve atarkende istediğiniz tempoya ayarlayıp mixer kısmından bu ritmin reverb efektini hall4 yaparak kaydedeceksiniz:) ayrıca kanal kanal bas tiz ayarıda yapabilirsiniz örneğin asma davulun basını artırırsanız güm güm milletin kafasına vurur:D

RİTİM VE SES VOLÜM DENGESİNİN KURULMASI:
Arkadaşlar en büyük ayar meseleine geldi sıra. Kesinlikle enstruman seslerinizin volümlerini fabrikasyon seslerden asla fazla yapmayın ilk yapacağınız şey bu. Bu sayede registrasyon ve userseki seslerden başka fabrikasyon sesleride kullnabilirsiniz lazım olursa o anda.İkincisi buna görede usb ye atacağınız ritimlerin volümlerinide düşürün veya artırın yoksa ritim volümüne göre ses volümü ayarlarsanız işin içinden çıkamazsınız .Yani ilk önce registrasyondaki ve userde kullandığımız seslerin volümlerini hepsini aynı düzeye getireceğiz sabitleyeceğiz yada seslerin özelliğine göre frekanslarına göre kulaktan aynı volümde duyulacak şekilde ayarlayacağız yani hepsine örneğin 95 volüm değerini veremeyiz.Bunu ayarladıktan sonra ritim volümlerini bu seslere göre ayarlayacağız. Birde sağ elle çaldığınız registrasyondaki seslerin efektlerini ritim çalarken ayarlayın.

profesyonel kullanım için gerekli bigileri bu sayfada yazmaya devam edeceğim şimdilik bu kadar kolay gelsin.

Evet üstad şimdi anladım...Uğraşmak gerekiyor...bakıcaz artık.Teşekkürler...

Güzel bilgiler hocam teşekkürler.