Yamaha a2000 mi korg pa600 mü?

meyankolik

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA900
Meraba arkadaşlar bildiniz gibi 1 seneye yakın zamandır a2000 kullanıyorum pa600 düşünüyorum ne dersiniz bu arada düğüncüyüm.....lütfen polemik yaratmayalım saygılar.....

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Yamaha a2000 mi korg pa600 mü?

suanda hç dusunmeden pa600 ama daha pıyasaya oturmadı dıenler olucaktır ama pıyasaya oturmamıs halı bıle a2000 den iyidir gene adamlar yapmıslar vala

emo usb nedeniyle a2000 derim ama zevk meselesi tabi, davul kitleri farklı korg altyapısı daha düğüne yatkın, yamaha daha geniş müzik türüne uygun bence, elinde emo usb de varsa iyi.... ( aslında hepsinden olsa aynı anda süper olurdu, a2000+ pa600+roland bk5 or) bizleri aanca paklardı......

HAYIRLI GECELER KARDEŞİM

sanırım benden daha objektif yorum yapan olmaz çünki her iki orguda kullanmaktayım.pa600 için bekleyecektim ama merakımdan pa600 ü aldım erkenden.

pa600 ün artıları
-kullanıcıya açık olması
-ekranın büyük olması
-korg serilerinin setlerini okuması (bazı seslerde tuhaf şeyler geldi) onu çözemedim henüz
-fiyatı

a2000 in artıları
-emo usb gibi kaliteli perküsyonları barındırması
-en çok hoşuma giden SAUND unun korgtan çok daha iyi olması
-akorları korgtan daha iyi alıyor şimdiye kadar kullandığım tüm serilerde akorları bazen basınca alet şaşırıyor gibi almıyor 2-3 defa basınca akoru alıyordu(pa800-3x dahil) pa600 dede değişen birşey yok
-CD kalitesinde bi saundu olması, stüdioda albüm yapımındada kullandık aletteki performansları..

eğer a2000 in yanına pa600 alabilmek gibi bi şansın varsa benim gibi yap aksi takdirde a2000 ini satıp pa600 e geçmen saçmalık olur, herkes marka fanatikliğini kenarı bırakarak bu konuyu ele alsın.. a2000 i işlemeyi bilirsen emonun perkleriyle neler yapamazsın ki?

BUNUDA BELİRTEYİM ALETİ UZUUUN UZADIYA TÜM EFEKT AYARLARINI KURCALAYIP TESİSATTA AYAR VERMEME RAĞMEN(FARKLI SETLERİDE DENEDİM) PA800 GİBİ Bİ SAUND BEKLEMEYİN SAKIN!.. PA80 İN RİTİM TONLARI PA600 DEN DAHA GÜZEL.PA600 ÜN SAMPLE SESTEKİ PERFORMANSI PA80 DEN DAHA İYİ .. ALETİ ABARTIP ALACAK ARKADAŞLARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMANIN ANLAMI YOKTUR,

HAYIRLI GECELER

Marka fanatiklerine göre korg , tarafsız bir kaç arkadasımdan duyumuma ve yukarıda ktp arkadasımızın yorumuna göre yamaha , özellikle yamahayı büyük bir ihtimal kullanamadıgı icin her defasında kötülemek ihtiyacında hissedenlere ragmen yamaha bence de ...

a2000 kıyaslanması gereken korg modeli bence pa800 dür ... o kıyaslamada ise bence korg pa800 biraz daha iyidir ...

öncelikle şunu söyliyim alet parasına göre bence her şeyiyle hak ediyor ama a2000 in arkasında emo gibi bir usta var işe o her şeyi değiştiriyor :)

her halukarda a2000...

korg alacaksanız pa800 den şaşmayın, 3x almıştım pa800 saundunu bile bulamadım..hele vokaliyzeri öldürmüştü beni, alt modelin performansını bile vermedi alet.. korg saunduda artık eskisi gibi tok değil arkadaşlar 3x ve pa600 de metaliklik var buda benim pek hoşuma gitmiyor.. korgta olmazsa olmaz kendi seslerim olduğu için pa600 aldım.. alette os ile ilgili sorunlar var sanırım bazı sample seslerde saçma sapan sesler geliyor çatırtı filan gibi, bileğine ve beline güvenen pa1x alsın çok başka bi alet...(1 hafta dayanabildim taşıması çok zor)

pa80 almanın mantığı kalmadığı için ve pa800 e verecek para bulamayanlar için uygun bi alet pa600.. or700 -a2000 gibi cihazlardan geçmek isteyen arkadaşlar var özeldende soranlar oldu onlara tekrar söylüyorum pa600 yerine pa800 gibi cihaza geçerseniz geçtiğinize değeceğini düşünüyorum..

umarım polemik yaratmaz düşüncelerim, herkesin merak ettiklerini söylemek amacım

pa600 Qt canlı denedim 2-3 ay dır a2000 kullanıyorum kesinlikle a2000 i pa600 ile değişmem hele ki birde emo usb olduğunda alet bambaşka oluyor .

korgta herşey daha kolay ulaşılır set ritm vb.piyasada her türlü ses ve ritm bulunmakta.yamaha ise uğraş istiyor.ne yazıkki korg kadar bu aletle uğraşan ritm yazan ses edit yapan yok.emonun güncellemelri dışında nevale bulmak zor.sonuç itibari ile;
korg pa 600:nevale sıkıntısı yok herşeye kolay ulaşırsın editle falan uğraşmazsın
A 2000:güncellemer bana yeter ve ben oturur sesimi editlerim,ritm yazarım veya edtilerim dersen yamaha ve tabiki daha iyi sound dersen yine yamaha.