Yamaha a2000 mi korg pa600 mü?

Cevap: Yamaha a2000 mi korg pa600 mü?

Bana kalırsa kardeşim A2000 v2 plus derim ama yinede sen bilirsin bende bu cihazı yeni aldım ve gayetde memnunum emo usb alman şart yoksa alet yetersiz kalır eğer her tarzda müzik yaparım diyorsan bu aleti al bence yok ben sadece düğünlerde çalıyorum diyorsan korg dan şaşma

meyankolik bır ıkı ses dekı farklılıkler onemlı degıl bu arada yanılmıyosam ses ıslemede cok ıyısındır buna ragmen emo usb alıp oyle bı dene orgunu .... sonra ben ne yaptım deme .) sarkımıydı bu :)

HAYIRLI GECELER KARDEŞİM

sanırım benden daha objektif yorum yapan olmaz çünki her iki orguda kullanmaktayım.pa600 için bekleyecektim ama merakımdan pa600 ü aldım erkenden.

pa600 ün artıları
-kullanıcıya açık olması
-ekranın büyük olması
-korg serilerinin setlerini okuması (bazı seslerde tuhaf şeyler geldi) onu çözemedim henüz
-fiyatı

a2000 in artıları
-emo usb gibi kaliteli perküsyonları barındırması
-en çok hoşuma giden SAUND unun korgtan çok daha iyi olması
-akorları korgtan daha iyi alıyor şimdiye kadar kullandığım tüm serilerde akorları bazen basınca alet şaşırıyor gibi almıyor 2-3 defa basınca akoru alıyordu(pa800-3x dahil) pa600 dede değişen birşey yok
-CD kalitesinde bi saundu olması, stüdioda albüm yapımındada kullandık aletteki performansları..

eğer a2000 in yanına pa600 alabilmek gibi bi şansın varsa benim gibi yap aksi takdirde a2000 ini satıp pa600 e geçmen saçmalık olur, herkes marka fanatikliğini kenarı bırakarak bu konuyu ele alsın.. a2000 i işlemeyi bilirsen emonun perkleriyle neler yapamazsın ki?

BUNUDA BELİRTEYİM ALETİ UZUUUN UZADIYA TÜM EFEKT AYARLARINI KURCALAYIP TESİSATTA AYAR VERMEME RAĞMEN(FARKLI SETLERİDE DENEDİM) PA800 GİBİ Bİ SAUND BEKLEMEYİN SAKIN!.. PA80 İN RİTİM TONLARI PA600 DEN DAHA GÜZEL.PA600 ÜN SAMPLE SESTEKİ PERFORMANSI PA80 DEN DAHA İYİ .. ALETİ ABARTIP ALACAK ARKADAŞLARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMANIN ANLAMI YOKTUR,

HAYIRLI GECELER

öncelikle tamamen tarafsız ve önyargısız insanları yanıltmadan bilgilendirmeye yönelik gayet güzel bir yorum yapmışsınız. benim pa600 ü inceleme fırsatım olmadı ama benim şahsi görüşüm pa800 mü a2000 mi derseniz a2000 derim çünkü saundları bence daha kaliteli ritmlerde her şeyi tane tane duyabiliyosunuz sonuç olarak a2000 i satıp pa600 almak çok mantıklı gelmiyor bana

Bence Yamaha a2000 v2.Fakat fiyatı daha fazla.pa600 qt şu an için lider.

yardımcı olabildiysem ne mutlu arkadaşlar pa600 de gördüğüm bi sorun var, 800 setinden editlediğim ritimlerin bazen kitleri bazen acc leri bozuk çıkıyor orgu açıp kapattığım zaman, halen neden olduğunu anlamadım, kaydetmeme rağmen böyle bi sorun meydana geldi..sanırım os ile alakalı bi sıkıntı..cihazda bi takım sıkıntılar var umarım bunları giderebilirler yoksa sahnede canımızı sıkabilecek şeylerde yaşayabiliriz...

a2000 in verisyonuna baktım 2011 verisyon ve hiç güncelleme yapılmadığı halde orgta çok ufak bi hata kitlenme bile yok.. yamahanın en çok yazılımsal hataların olmaması bağlıyor,

herkesin kendi fikri tabi. ama ben şunu söylüyorum yok saund zayıf yok teneke sesler var..... yaklaşık 15 gün içinde 4 programa çıktım. dandik cihazda bile on numara. tabiki os'tan kaynaklanan sıkıntılar var ama oda bu ay içerisinde zaten düzelecek. her yönüyle 10 numara bir alet ayrıca 40 tane daha yeni ritim geliyor osla birlikte. yani kısaca parasına göre 10 numara özelliklere sahip olan pa 600 qt'yi şiddetle tavsiye ederim.

Teşekkürler KTP VE CEMS ; Her iki klavyeyi aynı anda kullanıp ondan sonra yorum yapan ktp arkadaşı kutlarım,zira aleti hiç sahnede kullanmadan gereksiz ve içi boş karalayıcı sözlerle kötülemek son derece yanlış ve bilinçsiz bir davranış ve birçok arkadaş bu yanlışı yapıyor malesef.
Bende hem korg hemde yamahayı kullanan biri olarak iki markanın artı ve eksi yanlarını sizlere sunmak istiyorum.
KORG:
1-Armoni ile ilgili sorun yaşadım (örnek,komalı parçalarda çok kullanılan sus4 akorunu eksik veriyor 2.çevrilmiş akorda,yani sol do mi şeklinde) 3x,800,600 lerde.
2-Eğer çaldığınız yer küçük ise güzel,ama kalabalıksa armoniler kayboluyor (volümü yükseltmenin faydası olmuyor)
3-Menüsü pratik insanı yormuyor
4-iki farklı ölçüde,düz ve aksak bir ritme yazılıyor
5-tempo lock düğmesi var (önemli)
6-Hala çözümlenmemiş sistemsel bazı sorunlar var(sahnede birkaç kez kilitlendi)
7-Setler ritimler çok fazla (bence iyi icra yapabilmek için şart değil)
YAMAHA:
1-Armoniler her şekilde eksiksiz cevap veriyor.
2-Çaldığınız yer küçük de olsa kalabalık da olsa farketmez herşey tane tane duyuluyor
3-Menüsü pratik değil (aldığın neticeyi düşünürsen değer)
4-düz ve aksak ölçü bir ritimde olmuyor.
5-Tempo lock menü içinde var,üç hareket le mümkün.
6-Hiç bir sistem sorunu yaşamadım (kilitlenme hiç olmadı)
7-Setler ritimler yeterli derecede mevcut
8-Bender,bağlama,ud,yaylı seslerini gerçeğine çok yakın veriyor

Seçim sizin arkadaşlar.......kolay gelsin.