YAMAHA İÇİN BiRŞEY YAPMAK İSTEYEN GELSİN

• Konbuyu başlatan lost__92
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 25
  • Görünümler : 4K

lost__92

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA800-1X -YAMAHA S650-A300V2
Değerli arkadaşlarım,üstadlarım öncelikle başlıkta belirtmiş olduğum gibi yamaha için birşeyler yapmak isteyen arkadaşlar gelsin.. Yazılarımı elektirecek olan kimseyi bu başlık altında görmek istemiyorum onu öncelikle belirteyim..

Hepimiz birlik olup ritim yazıp ses editleyerek birşeyler oluşturalım elle tutulur ve farklı tarzlarda..

Herkesin ritim yazmayı öğrenmesi beklenemez ama ben bi video çekip ritim yazmayı en kolay yoluyla anlatacam bilmeyen arkadaşlara, yanlış anlaşılma olmasın salim abi zamanında çekim yapmış çok uzun bi vakit ayırmış ritim yazma konusunda ama bana biraz karmaşık geldi, kısa ve öz olarak bi video çekip bu başlıkta sizlerle paylaşacağım ritim yazma ve ses editleme konusunu bildiğim kadarıyla..

henüz ritim yazma konusunda gerek salim abi,gerek batuh abi kadar olmak için uzun yıllar tecrübe kazanmamız lazım.. amacımız nevale çok olsun ve herkesin tarzı farklıdır, belki daha fena ritimler gelecek sizlerden?

bu dediklerimi okuyup bende varım bu işte diyenler alta yazsınlar ve zaman kaybetmeden başlayalım işe..

hepinize saygılar

Cevap: YAMAHA İÇİN BiRŞEY YAPMAK İSTEYEN GELSİN

sanırım hiç kimse birşey yapmak istemiyor, neyse...

kardesim bu salimin hazirlamis oldugu videolarin linkeleri sizde mevcutmudur rica etsem?
(ufak bi arastirma ile youtubeda buldum videoyu) yadimlasma konusuna gelince insallah diyelim katki saglayabilirsek ne mutlu bize

Moderatör tarafında düzenlendi:

öncelikle bu duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ederim.. büyük bi kitle bekliyordum bende varım! diyebilecek ama pek umduğum gibi olmadı... inş dediklerimi hayata geçirebilem

hocam ben de elimden gelini yaparım...en azından destek için yanındayım...alet güzel,ah biraz da birşeyler yapılsa ...daha o kadar güzekl olacak...
( bu arada özeline mesaj attım,cevap bekliyorum)

Elimizden geldiği kadar becerebilirsek niye olmasın gökhan kardeşim...

hocam bende varım.

güncel kalsın...
yamahacılar gelsin...hep lüp lüp olmasın...herkes elini uzatsın...
bak korgculara,paylaşım gani...herkese faydası var...aletleri değerli,nevale bol...
biz niye böyle yapmayalım?

arkadaşlar ritm yazma konusunda salim hocama bir şeyler sordum ama cevap vermedi...korg taki gibi midi yi ritme çevirebilsek harikalar yaratıcaz da...onu pratikleştirmemiz lazım özellikle quantize konusunda çok sıkıntılı oluyor istediğim hiçbirşeyi yapamıyorum adam akıllı...bu ritm meselesi sıkıntı valla alışana kadar...

Gökhancığım benide yaz ama bu kadar yoğunluğun içinde nasıl yardımcı olacağımbilmiyorum en azından destek olmak isterim. Bence Yamahada her türlü kalıp var daha önce yazılmış ritimleri editlemek daha mantıklı. Benim sadece 1 çalışmam oldu bu konuda oda zaman ayırma sorunundan dolayı fazla ilerletemedeim. 2-4 bir ritmi zilli hale getirdim bunuda senin formunda yayınlayaymım belki beğenirsiniz. Açıkçası ben oyun havalarında hep onu kullanıyorum. İlk varyasyon az zilli, sonra şarkıda nakarata geldimi ikinci varyasyona geçiyorum, çıkıçıkıçıkıçıkı aynı korgun zilli ritmi gibi baya hoş geliyor....