Yeni org aldım..

• Konbuyu başlatan ggss
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 28
  • Görünümler : 6K
Cevap: Yeni org aldım..

Evet hocam haklısınız şu dakikadan itibaren nota ile devam edicem. Zaten orgda hangi tuşun hangi notaya denk geldiği yazıyor.Org metodları aramaya başlasam iyi olucak :)

http://www.trakyamuzik.net/nota/20960-thm-online-nota-ve-calinisi-mukemmel.html

http://www.trakyamuzik.net/muzik-dersleri-ders-basliyor/20959-nota-okumanizi-hizlandirin.html

Bu 2 konu çok işine yarıyacak o zaman ama baştan söleyim nota öğrenmek biraz sıkıcı ama azim edersen zamanla okuman hızlanacak ve keyif verecek normal yazı okur gibi okuyacaksın bi zaman sonra bende yeni öğrendim sayılır notayı ve anladım ki şarkıları hep eksik çalıyomuşum eskiden :)

İyiki bu konuyu açmışım yoksa ki aleti boş yere kullanıcakmışım :) Ben direk atladım oyun-roman havalarına bi kaçını çalabiliyorum o yüzden biraz gelişmiş gördüm kendimi ama boşa vakit harcamışım..Çok teşekkür ederim sizlere :)

Kardeşim biliyosun ki bende yeni aldım orgu(3 hafta oldu)..Çoğu parçaları saatlerce kulaktan deniyorum olumlu sonuç alıyorum ama bu kişiden kişiye değişir bende bu yorumlardan sonra nota öğreneceğim :)

Anmelden | Facebook a300tr cilerin birleşme noktası bu grup.. beklerim senide kardeşim, toplam 126 tane a300tr ci arkadaşımız var grupta sürekli paylaşımlarda bulunuluyor.. sende katılırsan mutluluk duyarım (a300tr admin)

Üstadlar a300tr v1 aldım hiç bir bilgim yok şuan ne tavsiye edersiniz notayla mı yoksa kulaktan mı ne çeşit ilerlersem bu işte profesyonel hale gelebilirim?

Saygılar.

Bence nota öğrenmen iyi olur. Kulakanda dinleyip çalabilirsin. Ama notaya başlarsan bırakma derim. Hayırlı olsun.

Nota öğrenmenin elbette faydasını görürsünüz. Ama amacınız düğün çalmak, oyun havası vesaire çalmak ise çok da işinize yaramaz. Notadan oyun havası çalan bir klavyeci görmedim, belki trt orkestrasındakiler notadan çalıyordur.

Nota bilirsen her zaman bir adım önde olursun. Nota bilmek kulaktan çalmana engel değil, hatta kulağını daha da geliştirir. Bir nikah masası, duvardaki resim gibi şarkıları çalmak istediğinde mecburen kulaktan çalacaksın zaten, çünkü bunların notaları internette yok. Ama nota bilirsen yeri gelir türküleri, sanat müziği parçalarını notalarına bakarak daha iyi icra edebilirsin. Zamanla notalara göre akorlar yazmaya başlarsın. Sonra yavaş yavaş kendi bestelerini yaparsın, bunları notaya alırsın. Bu işin sonu yok. Nota bilmezsen hasbelkader bir şeyler çalarsın, ya doğru olur ya yanlış öyle gider.

Önce şuna karar vermelisin: Org çalmayı mı yoksa piyano çalmayı mı öğrenmek istiyorsun? Sorum biraz garip gelebilir ama özellikle böyle başladım. Çünkü kimse 10 parmak çalmaktan sözetmemiş... Bence 10 parmak çalmayı öğrenmemişsen, nasıl çalarsan çal boş... Bunun için de mutlaka nota olmalı, gerisi boş...

Sayın Ruhi Hocam öncelikle size ve diğer arkadaşlara konuya yorum yaptıkları için çok teşekkür ederim.10 Parmak çalmak değil aslında amacım ben sadece düğün - kına geceleri - sünnet vs. o tarz yerlerde çalınan parçaları deniyorum..Zaten amacımda o :)

Saygılarımla.

Sayın Ruhi Hocam öncelikle size ve diğer arkadaşlara konuya yorum yaptıkları için çok teşekkür ederim.10 Parmak çalmak değil aslında amacım ben sadece düğün - kına geceleri - sünnet vs. o tarz yerlerde çalınan parçaları deniyorum..Zaten amacımda o :)

Saygılarımla.

o zaman bana göre notaya fazla girme kardeşim kulaktan öğrenmeye çalış ...

o zaman bana göre notaya fazla girme kardeşim kulaktan öğrenmeye çalış ...

Batuhan(BaTuH) abi'de öyle söyledi.Kulaktan devam et,yeteneğin varsa zaten ortaya çıkacaktır bir gün dedi..