• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

A2000 modifikasyon Resimli EMO usb yi orgun içine gömdüm....

Murat Koç

Moderator
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
MEDELİ DANTE TR J - YAMAHA A2000
Arkadaşlar Nezamandır aklımda olan A2000 emo usb yi orgun içine gömme projesini hayata geçirdim.

Gerekli malzemeler..

1 adet kaliteli usb hub
havya slikon tabancası lehim tornavida...

Orgun orjinal usb çıkışına giden kabloyu kestim. Usb hub ın kablosunu ortadan kestim. Hubı buraya lehimledim. çıkışıda aktif hale getirdim ki seyyar kullanacağım usb de çalışsın. Tek sorun A2000 sadece 2 usb görüyor fazlasını göremiyor. Bu sebepten içine harddisk niyetine koymayı düşündüğüm ikinci usbyi koyamadım. Ama olsun sonuçta hem orgun çıkış usb si aktif oldu. Hemde emo usb orgun içinde sürekli aktif olarak kaldı. Arık usb yi evde unuttum yada kaybettim derdi bitti...

Resimleri Aşağıda.

Not: Elektronik teknikeriyim bu az çok bilgisi olmayanlar için sıkıntı olabilir Usb kablo bağlantılarını yanlış yaparsanız dönülmesi zor arızalara sebep olabilirsiniz. Bu arada orgu açmışken A2000 adaptörünüde orgun içine gömdüm aynı pa 800 gibi birde evrensel power çıkışı yaptım. Bunuda ayrı bir başlıkta resimleyerek anlatacağım....

Ekli dosyalar

• DSC_0206.jpg
    DSC_0206.jpg
    183 KB · Görülen: 353
  • DSC_0220.jpg
    DSC_0220.jpg
    89.4 KB · Görülen: 369
  • DSC_0207.jpg
    DSC_0207.jpg
    153.6 KB · Görülen: 340
  • DSC_0208.jpg
    DSC_0208.jpg
    144.2 KB · Görülen: 312
  • DSC_0209.jpg
    DSC_0209.jpg
    159.8 KB · Görülen: 285
  • DSC_0210.jpg
    DSC_0210.jpg
    169.4 KB · Görülen: 296
  • DSC_0211.jpg
    DSC_0211.jpg
    163.8 KB · Görülen: 282
  • DSC_0212.jpg
    DSC_0212.jpg
    177.2 KB · Görülen: 277
  • DSC_0213.jpg
    DSC_0213.jpg
    130.2 KB · Görülen: 320
  • DSC_0214.jpg
    DSC_0214.jpg
    114.1 KB · Görülen: 315
  • DSC_0217.jpg
    DSC_0217.jpg
    64.8 KB · Görülen: 301
  • DSC_0219.jpg
    DSC_0219.jpg
    98.9 KB · Görülen: 305
Cevap: A2000 modifikasyon Resimli EMO usb yi orgun içine gömdüm....

güzel olmuş tebrikler...

Harika fikir, fakat usb menusune girince her iki usb nin icerikleri ayni yerdeymis gibimi gorunuyor?

Harika fikir, fakat usb menusune girince her iki usb nin icerikleri ayni yerdeymis gibimi gorunuyor?

Emo usb usb1 de görülüyor, Arka taraftaki usb çıkışıda usb 2 diye görünüyor. Hangi kısma gelirsen onun içeriği görünüyor....

hocam inşallah cihazın garanti dışı kalmaz bide yamahalaın bu or yada psr modelleri sabit iki usb yi kaldırmıyor diye biliorum CAn abi bi aralar bu konu uzerinde baya bi durmuştu ....Fabrikası 2 usb cıkışı yapmadıysa tyros 4 3 2 deki gibi belki bi bildikleri vardır ............

murat arkadaşımızın bir hayali varmış gerçekleştirmiş kendisini tebrik ediyorum
ama bu işlemi herkes yapsın anlamında demiyodur zanedersem piyasadaki a2000 lerin çogu garanti kapsamında yetkili servis haricinde böyle aletlerin içini açıp motiviye yapılmasını ben açıkcası dogru bulmuyorum cihaz garanti kapsamından çıkar bu işlemlerden dolayı aletiniz arıza yapsa bu defa servise ücret ödemek zorunda kalırsınız dışarıdan usb çoklayıcıda kullana bilirsiniz eyer usb yi unutmayayım diye bunu yapan arkadaşlarımız olursa bence usb yi unutmamaya gayret etsinler en basit nereye gitsek orgu çantayla götürüyoruz koyun çantanın kaplo yerine unutmazsınız ayrıca usbde bir sorun olsa bu defa cihazın içini açıp usb yimi çıkartacaksınız adaptörü de içine yerleştirmek ne kadar dogru bence hangi klavye olursa olsun orjinalliyini bozmamak lazım diye düşünüyorum arkadaşlar

tyros 4 e pıtchbender taktıranlar da var hocam 10 lıralık aletı kesıp tekerlekten kurtuluyor mıllet:D

Bu benim 3ncü a2000 im arkadaşlar, İlk ikisi sıfırdı bu 6-7 aylık bir alet. Daha öncekileri sıfır olduğu için kıyıpta yapamamıştım ama bunu uygun aldım ve garanti dışına çıkmasınıda umursamadım. Yaptığım işlemi biraz çekinerek yaptım korkmadım desem yalan olur, ufak bi yanlışlık yapsam belki büyük hasarlara sebep olacaktım, Bir dönem Salim hocanın or 700e yaptığı bu uygulama beni cesaretlendirdi. Onada teşekkür ediyorum. 2 usb nin a2000 e zarar vereceğini düşünmüyorum, emo sürekli üstünde kalacak, 2 nci usb yi güncellemeleri yüklemek için çok kısa süre kullanacağım zararı olacağının sanmıyorum.
Saygı sevgilerimle...

Güzel çalışma güzel konu, eline sağlık Muratcım.

Murat kardeşim özeline bakarmısın sana mesaj attım