Cevap: B&C hopörlör nasıldır
Marka olarak b&c güzel kaliteli hoparlördür. Fakat B&C marka olarak orjinal kabini bulunmuyor,diğer türlü çıplak olarak alıp kabin yapacaksan hiç önermem çünkü hüsrana uğrarsın.
Nedenine gelince alacağın hoparlörün frekansına göre crosover yapan bulman çok zor ve sadece crosover la iş bitmiyor kabin de çok önemli alacağın hoparlörün hava hacmi ne göre kabin yaptırman gerek.
Bunları da geçtik alacağın tize geçelim başka marka model tiz düşünüyorsan çok yanlış yaparsın. tizi de alacağın hoparlörün frekans kesiminden sonra ki frekansları okuyacak tiz alman lazım. crosoveri da zaten buna göre yaptırman gerek.
Örnek veriyorum:
Bass hoparlörün B&C xxxx modelin frekansı 40 hz den -2000 khz arası olduğunu farz edelim, tizi de 2000 khz den 20.000 khz ye kadar okuyan bir tiz seçmelisin.
Gelelim tizin hornuna seçtiğin tizin frekansına ve inç ine göre horn alman gerek aksi halde alacak olduğun tiz den verim alamayacaksın. Bu kurallara göre yapamayacaksan hiç bu işe girme derim.
Diyelim ki bu kurallara uymadın sonucu ben sana şöyle anlatayım
1) akortsuz bir bağlama,komasız bir org gibi ses alacaksın
2) basla tiz sesler birbirine girmiş netlik ve ahenk 0 olacak
3) yaptığın müzikten verim alamayacaksın
4) kendi çaldığını beğenmeyeceksin noldu bana böyle diyeceksin
5) tekrar sistemi satmak isteyeceksin ve maddi olarak zarar edeceksin.
eger b&c alacağım diyorsan aşağıya yükleyeceğim resimler birebir B&C marka hoparlörün kabini ve crosover
şaplonu.