• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

İçimi dökmek istedim meslekle ilgili

• Konbuyu başlatan ggss
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 10
  • Görülen : 2K

ggss

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yok
Birden fazla düğün çaldım yanımdaki bağlamacı abimle. Fakat bu sene ne yapıcağımı bilmiyorum 2 senedir org çalıyorum. Nacizane bir orgum var KORG Pa80. Bi düğün salonunda çalışıcaktım bu sene %100 gözüyle bakıyorduk salonun kirası artınca işletmecide bırakma kararı e bu sayede benim olayda yattı.Bir yandan okul var 2 senelik pazarlama öğrencisiyim fakat ben bu işi yapmayı çok istiyorum yani bir düğün salonunda çalışmayı bir yandanda düşünüyorum şarkı söyleme olayı 0 denecek kadar az tek başıma yapamam mikrofona küs gibiyim nasıl yapıcam bu işi diye geceleri düşünür oldum uyku tutmaz oldu. İçimi dökmek istedim üstadlar ben bu işi zevkle yapıyorum evdeyken falan ama artık para kazanmak istiyorum. :(

Cevap: İçimi dökmek istedim meslekle ilgili

Allah Yardimcin olsun kardesim en zoruda o gece yataga girdinmi aklina gelen dusunceler vesair ama Kul sIkIsmadan Hizir Yetismezmis insallah en kisa surede feraha Erersin ;)

İnşallah hocam inşallah. Çıkmazdayım gibi çok istiyorum ama şarkı söyleyemiyorum ordan kaybediyorum :(

Umudunu kaybetme... Allah bir kaparken başka bir kapıyı açar. Her şeyin hayırlısı...

Org çalan birisi kesin şarkıda söyler Ses rengi güzel olmasada en azından detone olmaz,ritim kaçırmaz.evde bolca söyleme antremanları yapın geniş ses aralığı olan meyanlı parçalar yerine daha düz parçalar ile başlayın.Zaten düğünde milletin oynadığı parçalarda sanatsal bir kaygı yoktur,siz ne söylerseniz söyleyin oynayanların amacı kurt dökmektir.

Birden fazla düğün çaldım yanımdaki bağlamacı abimle. Fakat bu sene ne yapıcağımı bilmiyorum 2 senedir org çalıyorum. Nacizane bir orgum var KORG Pa80. Bi düğün salonunda çalışıcaktım bu sene %100 gözüyle bakıyorduk salonun kirası artınca işletmecide bırakma kararı e bu sayede benim olayda yattı.Bir yandan okul var 2 senelik pazarlama öğrencisiyim fakat ben bu işi yapmayı çok istiyorum yani bir düğün salonunda çalışmayı bir yandanda düşünüyorum şarkı söyleme olayı 0 denecek kadar az tek başıma yapamam mikrofona küs gibiyim nasıl yapıcam bu işi diye geceleri düşünür oldum uyku tutmaz oldu. İçimi dökmek istedim üstadlar ben bu işi zevkle yapıyorum evdeyken falan ama artık para kazanmak istiyorum. :(

arkadaşım okuma olayını gözünde büyütme enstrumanına hakimsen zaten iş yürür mutlaka biran önce okumaya başlamalısın okumaya alışmanın başka yolu yok kim neder nasıl olur kafandan sil ve inan okudukça özgüvenin yerine gelecek bu günlerine güleceksin kötü ses yoktur önemli olan yorumdur oda zamanla gelişir özgüvenli ol hoşçakal

abicim standart şarkıları oku çal kulagına göre kur mixerini bası al sesinden braz mid biraz tiz ver azıcıkta effect ver fa ya yani re üzeri çalıyosan E ye kadar çıksan yeter transpozeyi kullanmayı öğren sesine göre yeter zaten olay bu kadar.

Çalmada allaha şükür bi sıkıntı yok tek sorunum söylemek hangi notadan vs. nasıl yapıcagımı bilemediğimden :)

Çalmada allaha şükür bi sıkıntı yok tek sorunum söylemek hangi notadan vs. nasıl yapıcagımı bilemediğimden :)

çalmada sıkıntı yoksa hocam siz zaten işin sonuna gelmişsiniz demektir işi bitirecek duruma çoktan gelmişsiniz demektir,
sizin yapacağınız ilk önce çok iyi ve rahat okuyabilceğiniz parçalar üzerinde sürekli çalışmanız lazım,

işin zoru çalmaktır,okumakda kolay değildir mutlaka ama bana göre okumak fazla zor değil,

sürekli parçaları okuyarak çalın,hem işin zevki burada,kendiniz çalıp kendiniz söylediğiniz zaman bu işten çok daha zevk alırsınız,nedenmi çünkü geçişleri süslemeleri kısaca ne zaman şarkıya gireceğinizi bileceğiniz için herşeyi daha rahat yaparsınız,esasında soliste çalıpta söyletmek çok zaman alır,solistle uyum sağlamanız anlaşamama probleminiz olabilir ama kendinie çaldığınızda hiçbir sıkıntı olmaz,bence zaman kaybetmeden sürekli çalıp çalıp söyleyin,
bi zamandan sonra herşey kendiliğinden yerine oturacaktır,bakmışsınızki zamanla bu işide çözmüşsünüz,

kolay gelsin

çalmada sıkıntı yoksa hocam siz zaten işin sonuna gelmişsiniz demektir işi bitirecek duruma çoktan gelmişsiniz demektir,
sizin yapacağınız ilk önce çok iyi ve rahat okuyabilceğiniz parçalar üzerinde sürekli çalışmanız lazım,

işin zoru çalmaktır,okumakda kolay değildir mutlaka ama bana göre okumak fazla zor değil,

sürekli parçaları okuyarak çalın,hem işin zevki burada,kendiniz çalıp kendiniz söylediğiniz zaman bu işten çok daha zevk alırsınız,nedenmi çünkü geçişleri süslemeleri kısaca ne zaman şarkıya gireceğinizi bileceğiniz için herşeyi daha rahat yaparsınız,esasında soliste çalıpta söyletmek çok zaman alır,solistle uyum sağlamanız anlaşamama probleminiz olabilir ama kendinie çaldığınızda hiçbir sıkıntı olmaz,bence zaman kaybetmeden sürekli çalıp çalıp söyleyin,
bi zamandan sonra herşey kendiliğinden yerine oturacaktır,bakmışsınızki zamanla bu işide çözmüşsünüz,

kolay gelsin

açıkça söylemek gerekirse şuan beni heveslendirdiniz hocam :)