İlk Oyun Havam

Yeni kullanıcı olarak zor bir parça seçmişsin. Yinede fena değil ama koma ayarlarını öğrenmen gerek. Diyez ve bemoller bu tür paçalarda tam makam sesini verebilmek için yeterli olmaz ve bu yüzden de komaları kullanman ya da pitchbend' i kullanman gerekir ki tam sesleri alabilesin. Paylaşım için teşekkürler. Hadi kolay gelsin.

Genel itibariyle gayet güzel.Zamanla daha da iyi olur.Paylaşım için teşekkürler.

ruhi abicim bu koma ayarlarını neye göre yapıcaz pekı

ruhi abicim bu koma ayarlarını neye göre yapıcaz pekı

Tabiki makamlara ve dizilere göre yapacaksın. Ama böyle bir bilgin yoksa en basit şekilde hangi makamlarda hangi parçalar var bunları öğren. Örneğin bizim sitede bu konuda çok bilgi bulursun. Bunlardan sadece bir iki tane kolay olanı seç ve onun notalarına bak. Başlangıçta zaten diyez ve bemolleri görürsün. Ayrıca sitemizde bunların değerlerinin gösterildiği bir çizelge de var. Aslında hangi karar sesinden çaldığın da önemli. Örneğin Mi karar çalıp Fa diyez ve Do diyez' e koma verirsen ne demek istediğimi anlarsın. En güzeli yakınında bu işi yapan biri ya da bir müzik öğretmeni varsa ondan bir ön bilgi alman. Kolay gelsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
a şarkı - hicaz makamında
b şarkı - uşak makamında gibi bir tablo göremedım üstadım.böyle bir tablo varmıdır

evet komalı çalmaya çalışın.pitchbender kullanın.zor şarkı seçmeyin.ilk önceleri slow parçalarla başlayın saygılar.....

Cevap: İlk Oyun Havam

burda sayin kardesleri zamani gelmisken bende bir sey sorayim nota hakkinda saz notasi ile korg notasi ayri ayrimi yoksa ikiside bir mi.bazen internetten notalara bakiyorum sanki hepsi saz notasi gibi tesekkur ederim vei@hotmail.nl

Cevap: İlk Oyun Havam

burda sayin kardesleri zamani gelmisken bende bir sey sorayim nota hakkinda saz notasi ile korg notasi ayri ayrimi yoksa ikiside bir mi.bazen internetten notalara bakiyorum sanki hepsi saz notasi gibi tesekkur ederim vei@hotmail.nl

Notalar aynıdır her enstrümanda geçerlidir. Org da yada bağlamada değişmez. Fakat piyano icrası için bir nota incelediyseniz o farklı gelebilir sağ el notası ile birlikte sol için akor ve notalarda yazılıdır. Bu örnekte olduğu gibi

caccini_ave_maria1.gif

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

Geri