Ketron XD9 alacağım yardım...

• Konbuyu başlatan cinfeez
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 6
  • Görünümler : 5K

cinfeez

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
Başlıkta da belirttiğim gibi XD 9 alacağım ama 16 Mb diye 8 Mb lık olanını kandırılarak almak istemiyorum.Siz değerli müzisyenlere orga bakarken 16 lık mı 8 lik mi olduğunu nasıl anlayacağım onu sormak istiyorum.Lütfen yardım... Şimdiden teşekkürler... :confused:

Cevap: Ketron XD9 alacağım yardım...

hocam aman dikkat et,iyice araştır beni dolandırdılar bu konuda bilgine,16 lık diye anlaştık 8 lik çıktı,xd9 tr sample seslerin olduğu bankaya girince xd16 yazacak,
kitlerdende anlayabilirsin,kitlerde turka1 turka 2 turka 3 ...devam eder cevo kit emo kit,cino kit, gibi kitler 8 lik xd9 da var,16 lık xd9 da tr 1 tr 2 tr 3 gibi olması gerekir,

özellikle çok dikkat et bazı uyanıklar 8 lik xd9 a 16 lık bakup yüklüyolar ve üzerindeki seti ona göre düzenliyolar,maksat 16 lık kit lerin görünmesi ve ses bankasında xd16 yazısının görünmesi için,
normalde 8 lik xd9 a 16 lık bakup yükleyince 9 da kalır,9 uncu bakupu yüklemez,ama uyanıklar nasıl yapıyolar bakupları 8 e kadar yükleyip bakuptaki uyan sesler ve kitlerle seti düzenleyip öyle satıyolar 16 lık diye,(bu duyumada kulak verin derim)

xd9 u çok önceden kullandığım için kullanım olarak unutmuşum birazda,bu konuda bi kısayol varsa arkadaşlar yardımcı olurlar,

16 lık olanların yaylıların gercek gibi
bu arada bende daha once alet almıstım 16 lık zannediordum8 lik mis sonradan ogrendim
ve bi arkadaşa 16 lık die sattım istanbul beylikdüzünde inşallah hakkını helal eder sonradan tunel muzikten ogrendim farkını bende cumbus sesinden anlasılıyor sanmıstım

16 Mb plus2 snd dosyalarını 16 tane yeni biçimlendirilmiş diskete çekip satıcının yanında yükleyin.8.den sonra tılanırsa almayın.tabi böyle bir olanak varsa.16mb set yüklü ise fx seslerde tamammı devammı vs sesler bulunur.ordan da bakabilirsiniz.

Arkadaşım maddi durumun nasıl bilmiyorum ama üzerine biraz daha para koy,sıfır sx3000 al,hem 32 MB:lık üstelik çelik kasa,inan evlediyelik,torununa miras bırakırsın,çok güzel bir alet hem yok 8 likmi,yok 16 lıkmı diye kuşku duymaktansa rahat edersin derim,yinede karar senin

kimi xd9 lar snd okumaz backp okur.ve snd okumadığı halde snd yuklerseniz 9 diskette tıkanır..buda aletin 8mb olduğunu göstermez.son çıkan xd9 lar 16mb biliyorum ve backup okuyor. ketronxd9 plus yazar plus yazmayan 8 mb olur. plus yazan 16 dır tabi rem değişmediyse.
anlamanın yolu aleti alırken eğerki üzerinde plus4 yuklü değilse.16 lık pls 2 yada pls3 snd ve backupları alete yuklemektir snd 9 da takılıyosa backup yuklenicektir.snd yuklerken sırasıyla disketleri ister alet.yanlız backup yuklerken ilk disketi yukledikten sonra alet kapanır açılır sonrası öbür disketi yuklemektir sırasıyla hepsi yuklenir. ama plus 4 yuklü ise alette zaten 16mb dır.çünkü para ile yukleniyor o set her yerde yok...

Cevap yazanlara teşekkürler değerli bilgileri için,umarım önemli bir konuya değinmiş oldum.Benim gibi aradaki farkı bilmeyenler için bir kapı açmış olduk.Saygılar...