Cevap: KORG Pa 80 card okuyucu
Peki hd yi taktıktan sonra ilerleyen zamanlarda yeni setler yüklemek mümkün mü? Hd takma işlemini nerede yapacaksınız? Birde duyduğum kadarıyla pa 80 e flaş bellekle kullanmak icin bi aparat takılıyormuş bu konu hakkında bilgilendirirmisiniz. Şimdiden teşekkürler.
10 - 15 Dolara satılan piyasada İDE Hartdisk kutuları var ondan alıyorsun. Bu harddiski söküp aldığın aparat ile PC ye bağlayıp dilediğin tüm verilerini yeniliyorsun ister ekle ister PC ye at. Ondan sonra tekrar orga takıp kullanıyorsun.
Takma işlemi, İstanbul da isen gözünün önünde ben takıyor çalıştırıyorum. Her şeyi sana öğreterek sana satmış oluyorum. İstanbul dışında isen nasıl orga bu aparatı takacağına dair bir yazı gönderiyorum aynen uygulayıp takmış veya birilerine taktırmış oluyorsun.
Gelelim Filaş Bellek'e bu farklı birşey. Orgun disket sürücüsünü söküp yerine aynı disket sürücüsü şeklindeki bu aparatı takıyorsun. Üzerinde USB girişi var USB ni oraya takıyorsun. USB ndeki verileri tıktıklayarak 99 Disketlik hale getirip öyle görüyor, uyduruk birşey yani gerisini kullanabilirsen kullanıyorsun
ORGA HARDDİSKİN TAKILIŞI
1) Orgumuz kapalıyken ve hiç elektriğe takılı değilken yumuşak bir zemin üzerine ters çeviriyoruz
2) Orgun KORG PA-80 yazan kısmı bize doğru olacak gibi tuş takımının altında yer alan 5 cme 5 cm ebadındaki siyah kapaktaki 4 vidayı ucu mıknatıslı ince uçlu yıldız tornavida ile açıyoruz. Mıknatıslı tornavida kullanmaz isek orgun içine vida düşürüp daha kötü sonuçlar alabiliriz lütfen dikkat
3) Kapağı açtıktan sonra içeride gene 4 tane yıldız vidalı çerçeve şeklindeki köşebentli demirlerin takılı oluş şeklini not alıp söküyoruz.
4) Harddiskin yanında bu takma işlemi için 4 asıl 1 yedek ve pullu özel vidalardan gönderiyorum bunları temiz bir zemine diziyoruz.
5) Sakın sakın Harddiskin geniş kısımlarından Harddiski tutmayınız ve sıkıştırmayınız. Sürekli ince ve dar yüzeylerinden tutmaya ve söktüğümüz ray şeklindeki çerçevenin kablo bağlantı bölümüne yakın ilk vida deliklerinden değil ikinci vida deliklerinden Harddiskin yazılı bölümü üstte yani size bakacak şekilde olması koşuluyla karşılıklı deliklerden dediğim şekilde harddiske zarar vermeden vidalayınız. Son alt deliklerindende diğer iki karşılıklı vidayı vidalayınız.
6) Şimdi çerçeveli Harddiskimizin önce soketsiz kısmını orgun içine sokarak ve harddiskin yazılı kısmı size bakacak şekilde raylarını yerine oturtarak mıknatıslı tornavida yardımı ile vidaları orgun içine düşürmeden vidalayınız.
7) En üstte duran harddisk kablosunu soldaki kare şeklindeki 4 çivi şeklindeki tırnakları es geçerek yani boş bırakacak şekilde en sağa yaslamak koşuluyla çiviciklere zarar vermeden ve yerli yerine tam oturtarak takınız.
8) Son kontrolünüzü yapınız ezilen veya dediğimiz soldaki 4 çivicik haricinde boşta kalan çivicik olmamalı.
9) Her şey tamam ise ilk söktüğümüz kapakçığı Harddiskimize zarar vermiyor ve sıkıştırmıyor olmasına dikkat edip kapatıyoruz.
10) Şimdi ters duran orgumuzu düzeltip ceryana takıyor ve açıyoruz.
11) Orgumuz tamamen açıldıktan sonra örneğin Disk tuşuna basıyoruz copy tuşuna basıyoruz F1 tuşuna basıyoruz eğer F1 tuşunun üzerinde HD harfleri var ise Harddiskimiz çalışıyor demektir.
12) Bu günden sonra kesinlikle Format işlemlerini yaptığımızda HD formatı seçmiyoruz ve HD yi formatlamıyoruz şayet böyle bir hata yapar isek dolu olan Harddiskimiz silinmiş olur. Tekrardan o kad
13)
14) ar belgeyi bulup düzenleyip yüklemek çok zordur.
15) Hardiskimiz artık orgumuzun bir parçasıdır hayırlı olsun
16) İçinde 4 5 GB kadar bilgi yüklü olan hardiskimizin daha yaklaşık 35 GBlik bölümüne yıllarca Midi, bekap ve set atmakla dolduramayız bu hazinemiz hayırlı olsun