Cevap: Korg pa1x te 13 önemli soru arkadaşlar...
Klavye evde olmadığı için sadece bildiklerimi kısaca yazıyorum. Detaylı anlatmam mümkün değil kusura bakma. Sitemiz bu konularla dolu istersen kendinde bulabilirsin.
Ritimle birlikte sesin değişmemesini istiyorsan Ritim banklarının olduğu tuşların yanındaki SINGLE TOUCH sönük vaziyette olacak.
Assıngnable switch tuşu: Koma vermek, ritimlerdeki Perküsyonu, altyapıyı kesmek için kullanılır.
Klavyede exboard, olup olamadığını nasıl anlayabilirim: Klavyenin altında metal bir kapak var. onu söktükten sonra yan yana iki tane ram yuvası göreceksin. Normalde bunlardan birisinde mevcut orgun kendi 32 mblik rami vardır. Diğerinde de board takılıdır. Eğer yuvalardan birisi boş ise board yoktur.
Klavyede olmayan bir drum kiti yükleyebiliyormuyuz: Evet. Zaten başka bir setten ritim almak istersen bu işlemi mecbur yapacaksın. 32mb ı geçmemek şartı ile. Gem marka orgdan drum kit alınıp alınmadığını bilmiyorum.
Klavyedeki Tüm sesleri nasıl eşitlerim: sesleri teker teker eşitleyeceksin. seslerden herhangi birisini aç. istediğin ayara getir. Sağ üst tırnağa bas çıkan yerden Write performans yazan yere bas kaydet.
pad seslerinin bazılarını yüklüyorum ama ses çıkmıyor.basınca.örnek zılgıt sesi çıkıyor ama yeahhhh,ibo sesi,vs çıkmıyor... : sanırım yeah , ibo sampleleri yer kapladığı için silinmiş sadece ismi kalmıştır sen ondan çaldıramıyorsundur.
herhangi bir müzik aletinden,ses aktarıldığını duymuştum doğrumudur : Evet. Arkadaki mikrofon girişine istediğin ensturmanı bağlanarak ses elde edebilirsin. Hatta İzmirli Volkan diye bir meslektaşımız pa800'e mikrofon bağlayıp parmak şıklatmasından bile ses üretiyor.
klavyemde saçma sapan ritmler var user de ve harddiskte bunları silmek istiyorum nasıl silebilirim : Klavyedeki ritimleri silmek istersen aynen aşağıdaki işlemi uygula.
media > erase > SSD-S > All > open > style > open > erase