Makam nasıl öğrenilir

jembeycem

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha a2000 v2 plus-korg 3x pro
ARKADAŞLAR MERHABALAR BEN KLAVYEDE MAKAMLARI ÖĞRENMEK İSTİYORUM HANGİ MAKAM HANGİ KOMALARI İÇERİR HER TONDAN ÇALABİLİYORUM TRANPOZE KULLANMADAN AMA SAHNEDE RE ÜZERİ ÇALIYORUM YANİ EN ÇOK KULLANDIĞIM RE VE Mİ BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ VE BİR VİDEO BULDUM BURDAKİLERDE DOĞRUMUDUR ?

https://www.youtube.com/watch?v=ythDImq9b9I

Cevap: Makam nasıl öğrenilir

Mesela nivahvet re karar üzerinden si koma alır.Yani tek komalıdır.. Mesela "bir ihtimal daha vardı" "doymadım sana ağlarım" Özelliklerde geçkilerde üzerinden geçilir. '. örnek verdiğim eserde ise bir bölümünde nivahvet olmasına rağmen saba makamı geçer... hani var ya... aaaaaaaa aldı felek,çaresi yok... da mesela..... Dostum özellikle kromatikleri bol bol tekrarla... re çalıyorum diye farkında olmadan başka kromatiğe düşüp karar değişme... her tondan çalman büyük avantaj..ki ben de her tondan çalar ve her ton komalarını bilirim. Ama öncelikli tavsiyem; eserleri gerçek anlamda iyi dinlemen ve çok çok iyi algılaman... böylecek nerede koma gerekli olup olmadığını beynin yönlendirip duyguların sana rehber olacaktır. Dinle anla, dinle anla, dinle anla.... olay budur.... Bol başarılar....

Not olarak: makamların kromatiklerini algıladığın gibi, zamanla adlarını da beyninde yer edecektir.

Moderatör tarafında düzenlendi: