Md altyapı ve Mİdi Nedir

ciwan_24

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
arkadaşlar şimdi ben anlamadım
Md aptyapi ve midi farklari nedir ikiside aynı değilmi
yoksa ikisite farklımı midi ne işe yarar MD altyapi ne işe yarar
bunlarin görevleri nedir farklari nedir açiklarsanız sevinirim
sorumlarda farklı bölümler açilmiş hem MD altypi hemde Midi olarak tşrl

md altyapı bir şarkının Sözleri olmadan orjinali yada bir müzisyen tarafından üzerine seslendirme yapılabilmesi için kayıt edilen, üretilen genelde mp3 uzantısında Ses dosyasıdır.

Midiler Orgunuzun üzerinde çalışabilen bir formata sahiptir. pC de okur fakat kitler e efekler boş kalır. kısaca midi org üzerinde çalışan şarkı alt yapsıdır.

Adminim tşk ederim aydınlattığın için diğer konu için tekrar üzür

Peki O zamn sizin sitede Midi bölümü varmı varda benmi göremiyorum
yoksa midileride MD altyapı bölümünemi ekleyecez??

Cevap: Md altyapı ve Mİdi Nedir

MD = klavyeden veya canlı entsrümanlar kullanılrak yapılan sözsüz muzük veya alt yapıdır..mp3, waw benzeri formatında olur...klavye hariç...mer türlü wınup mediaplayer turu calar ( tabi klavyede mp3bord varsa klavyeden herturlu mp3 okuturuz o hariç yani)

MİDİ = Sadece klavye kullanarak ve klavyedeki ses ve ritimler kullanılarak yazılan sözsüz muzik veya alt yapıdır.. sadece klavyedeki ses ve ritimler kullanıldığı için dolasısıyla sadece klavyede calar......

bu konuda benimde bir sorum olacak arkadaslar neden midiler bu kadar kalitesiz yani duzgun calinmamis oluyor genelde hepsinde hakem dudugu sesi var onu anlamadim mesela bilen varmi, birde bilgisayarda okuyor midileri klavyeye attigim zamanda pek degisen birsey yok ayni kalitesiz caliyor yani sanki birseyler eksik gibi sarkida...belki bilen bir arkadas bizi aydinlatir bu konuda simdiden ilginiz icin tesekkur ederim.
selamlar, saygilar
delikadir

bu konuda benimde bir sorum olacak arkadaslar neden midiler bu kadar kalitesiz yani duzgun calinmamis oluyor genelde hepsinde hakem dudugu sesi var onu anlamadim mesela bilen varmi, birde bilgisayarda okuyor midileri klavyeye attigim zamanda pek degisen birsey yok ayni kalitesiz caliyor yani sanki birseyler eksik gibi sarkida...belki bilen bir arkadas bizi aydinlatir bu konuda simdiden ilginiz icin tesekkur ederim.
selamlar, saygilar
delikadir

1. si bilgisayar da midilerin kullanıldığı enstrümanlar olmadığı için Gm yani general midi olarak okur bazı sesler tutar bazılarıda dediğiniz gibi düdük sesi verir.
2. si yazılmış olan midinin orgunuza ait olması lazım yani pa80 üzerinde pa80 için yazılmış midiyi alıpta yamaha a1000e atarsanır kit lerin yada seslerin yer farkından aynı bilgisayarda olduğu gibi sesler bozuk yada farklı sesler gelecektir. Ama kullandığınız klavye üzerinden midiyi editleyip kitleri düzenleyip klavyenize uyarlayıp kullanabilisiniz.

cok sagol yalcin kardesim cok iyi anladim fakat ben daha editleme islemini bilmiyorum tabii ileriye dogru ogreniz herhalde de, bende simdi tyros 2 var sadece tyros 2 midisimi yuklemem lazim eger editleme isinden anlamiyorsam yoksa yamaha midisi olmasi yeterlimi?.. yada baska midi varsa yamaha tyros 2 e uyacagini nerden anlicam? zor bir soru sordum herhalde ama belki bilirsin ustadim.tekrar tesekkurler ilgilendigin icin..

hocam yamaha a 300 tr çalamı midi birde çalarsa nasıl bir kablo ile yükleriz teşekkür

md altyapı bir şarkının Sözleri olmadan orjinali yada bir müzisyen tarafından üzerine seslendirme yapılabilmesi için kayıt edilen, üretilen genelde mp3 uzantısında Ses dosyasıdır.

Midiler Orgunuzun üzerinde çalışabilen bir formata sahiptir. pC de okur fakat kitler e efekler boş kalır. kısaca midi org üzerinde çalışan şarkı alt yapsıdır.

Arkadasim
MD: sony tarafindan bulunmus müzigin digitalestirilmis formatidir, yani sözsüz müzikle alakali degildir. Yani MD altyapida olmayabilir.

Midi: seslerin yazilimidir ve bu yazilimi cesitli ses üretici alet veya programlar müzige, sese cevirir bu aletlerin baslicasi midi calarlardir. Org kavyeleri ve cesitli midi programlari gibi.

Saygilar