motronome

• Konbuyu başlatan devrana
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 3
  • Görünümler : 2K

devrana

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
yok
arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açtım
orgta metroneme nedir nasıl çalışır öğrenmek istiyorum bilen varsa lütfen detaylı bir şekilde yazarsa çok sevinirim

Cevap: motronome

230px-Wittner_metronome.jpg

Metronom, sabit bir ritm (tempo) elde etmek amacıyla belli aralıklarla vuruş sesleri çıkartan bir alettir.

Orgun üzerinde metronom tuşu vardır. O an da olan tempoya göre atmaya başlar. Bu özellikle ritm yazarken çok işe yarar. Mesela 110 rpm lik (rpm hız-vuruş süresi) ritm yazarken tempoyu 110 a alıp metronomu açarsın sende o vuruşa göre atacağın sesi yazmaya başlarsın.

Yalçık arkadaşıma aynen katılıyorum sağolsun Metronom'un hemde mekanik Metronom'un resmini bile bulup koymuş eline sağlık. Org da da farkındaysanız ilk ritim yazma işlemine girildiğinde tik tak tik tak sesli vuruşlar duyarsınız işte bunlar Metronom'un tempo sunu yansıtır. Bu vuruşları sizler Tempovalue tekeriyle düşürüp yükseltebilirsiniz. Öğneğin gerçek NOTA yazılarının üst köşesinde bir tane porte dışında ve köşe de nota görürsünüz ve karşısında da sayısal bir değer görürsünüz 118, 116, 98 gibi işte bu Metronom değerliliğini yansıtır bu ne demektir ? 1 dakika lık süre içerisinde 118 tane vuruş var demektir. Bu değerler sayesinde icraa ettiğiniz müziğin gerçek değerini ayarlayıp çalabilirsiniz veya ona uygun ritim yazabilirsiniz demektir. Kolay gelsin Saygılarımla,

bilgilenderdiğiniz için teşekkür ederim ben youtubede videolu ders arıyordum bir profesyonel orgcu videosunu çekip atmış orda metromon sesi bana tanıdık geldi adam o esnada yapacağı müzik için gerekli olan bütün enstrümanları orda çalıp müzik yapıyordu
hani hem batery hem piano hemde gitar çalıyordu yani tek başına orkestra :) o arada
metronomu durdurup başlatıyordu bende zannettimki metronome çalıp çalıp kaydetme işine yarıyor zannettim demekki yanılmışım o kadarda uğraştım bunlar nasıl böle yapıyorlar diye yinede sonsuz teşekkürlerimi eder saygılarımı sunarım

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri