Nota Öğrenmek İstiyorum ! Üstadlar İlgilenebilir Mi ?

• Konbuyu başlatan Djorhan
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 2
  • Görünümler : 2K

Djorhan

Altın
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Klarnet
S.a Arkadaşlar Ben 6 Yıldır Klavye Çalıyorum Malum Çevremde Çalan Yoktu Başladığımda Kulaktan Kendi Kendime Öğrendim. Ama Nedense 6 Senede 3 Parmak Kullanıyorum Yani Yüzlük Ve Serçe Parmak Bir Türlü Kullanamıyorum. Ne Sektirme Tremolo Yapabiliyorum Nede İşaret ve Orta Parmak Gibi Kullabiliyorum Ve Şarkı Çalarken Aşırı Derece Engel Oluyor.

Kara Düzen Ögrendik Klavyeyi Kendi Kendime Birşey Yapmaya Çalıştım Ama Geriye Baktıgımda Gerçekten Çok Boş Zaman Geçmiş Hep Aynı Parça Aynı Teknik. Ve İşin Garibi Şu Artık İşaret Ve Orta Parmagıda Eski Kadar Kullanamıyorum. İyicene Hantallaştı Hergünde Çalıyorum. Sadece Bir Kere Orgu Bırakmıştım Oda Askerlik Nedeninden. Geldikten Sonra Ayar Tutmadı ( Askerden Önce Pek İyi Sayılmazdı Ama Bundan İyiydi )

Artk Bu İşi Notaya Dökmek İstiyorum Egzersizler Yapmak İstiyorum Ama Kaynak Yok 1 Tane Piyano Görsel Egitim Veya Dökümen Bulamadım Suzuki Metodu Var Ama İngilizce Birşey Anlaşılmıyor. Daha Önceden 2 Ay Klarnet Kursuna Gitmiştim Ordan Az Buçuk Birşeyler Kaldı Aklımda Acaba Orda Verilen Döküman Metodu Uygulasam Klavyede Ne Kadar Etkili Olur ?

Akorlardada Aynı Şekil Hep Aynı Kalıp Sadece 9 lu Basabiliyorum Belirli Kalıpları Akorlarıda Geliştirmem Gerekecek. Armoni Denilen Muhabbeti Yıllar Çözemedim Soracak Biri Bulamadım Anlatsın Bana. Ben Düğünlere Gitmiyor 6 Senedir Evde Çalıyorum ( Home Pianist )Yani :)

Bildiginiz Döküman Teknik Bilgi Varsa Burada Paylaşabilirmisiniz ?

Bu Aralar Gitara Başlayacam Aslnda Onun Üzerindende Gidebilirz Aslında :)

Cevap: Nota Öğrenmek İstiyorum ! Üstadlar İlgilenebilir Mi ?

Her şeyden önce hangi enstürmanda gelişmek istiyorsanız onun üzerinde durun.Yani bir klarnet,bir gitar,bir başka ensturman derseniz bu size aman kaybettirir ve bir yere varamazsınız.Çünk her enstürmanın bir tekniği vardır ve buda zaman ister hemde iyi bir zaman.Her şeyden önce müzikten beklentiniz nedir.Hobi ise yola devam ama pro istiyorsanız bir kursa yazılın tek çaresi budur.Klavye istiyorsanız akorlarıyla beraber en güzel yol piano kursudur.Bütün akorları ve armonileri soloları öğrenirsiniz.Başarının sırrı sadece bir tanesinde ve sürekli olarak kullanmadan geçer.Hani bir laf vardırya on parmağında on marifet olan hep aç kalmıştır.Buda onun gibi ontane enstürmanla uğraşmak demek onuda yarım demektir.
Benim size tavsiyem mutlaka bir kursa yazılın evde bu işler bir yere kadar olur.Selam ve dua ile kardeşim

Cevap: Nota Öğrenmek İstiyorum ! Üstadlar İlgilenebilir Mi ?

Benim nacizane tavsiyem, nota solfej ve giriş seviyesinde piano eğitimi.
Bugün hangi güzel sanatlar lisesine ya da hangi konservatuara baksan bu dediklerim temel eğitim olarak veriliyor ki bence de her müzisyenin bilmesi gereken konular.
Bunları araştırarak başla bence, ders ya da kitap olarak.