Or700 tr ile tyros 4 arasındaki en belirgin farklar nelerdir acaba ?

• Konbuyu başlatan kuvayi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 25
  • Görünümler : 9K

İyiki Doğdunuz :)

K

kuvayi

Misafir
Merhaba arkadaşlar,

Yakın bir tarihte org almayı düşünüyorum.Evde kullanmak amacıyla sadece.
Tyros 4 güzel alet ama fiyatı da çok güzel :) Diğer taraftan OR700 TR de fena alet değil.sanırım bana yeter gibi evde.

Kullananlar kısaca özetlerse sevinirim 2 org arasındaki farkları...

Yanıtlayanlara şimdiden teşekkürler...

Cevap: Or700 tr ile tyros 4 arasındaki en belirgin farklar nelerdir acaba ?

şöyle anlatıyım bildiğim kadarıyla. yamaha or700 plus dışardan sample ses almıyor. tyros 4 sample ses okuyor. or700 de ekran renkli değil tyrosta renkli. tyrosun ekranı kalkma özelliği var. mp3 özelliği var tyrosta. aklıma geldikçe yazacagım. SAYGILAR.

"Renault Megane ile BMW X6 arasındaki fark nedir" demekle bu soru arasında bir fark yok...
Bu tuhaf bir kıyaslama sorusu olmuş.Youtube klavye isimlerini yazarak arama yaptırın,pekçok tanıtım videosu var.özellikle Yamahanın hazırladığı demolara göz atın...

‪yamaha tyros 4‬‏ - YouTube

‪yamaha or700‬‏ - YouTube

gibi...

Ch.

Bu iki klavye çok ayrı kulvarlarda. Hiç kıyaslaması yapılamaz. Aradaki fiyat farkı sizinde bildiğiniz gibi dikkat çekici. Evde kullanacaksanız, her açıdan Or700 iyidir. Tavsiye ederim..

Arkadaş oyun havaları ve kullanılan e.saz-edi zurna, asma davul, darbuka sesleri bakımdan mukayese yapmak istemiş herhalde.....

Aslına bakarsanız konuyu teknik açıdan değerlendirebilecek kişilerin mesajlarını bekledim.

Örneğin;

--Müzik parçası kayıt edebilmeleri açısından farklar nelerdir ? ve hangi ses dosyalarını desteklemektedirler ?
--Harici belleklerde kayıtlı ses dosyalarını formatı tanıma açısından farklar nelerdir ?
--Müzik eserini düzenleme açısından yetenekleri nelerdir ?
--Sesler ve ritmler ile altyapı sesleri açısından belirgin farklar nelerdir ?
--Ritm yazma veya mevcut sesler üzerinde oynama imkanları açısından farklar nelerdir ?
--vs...vs...vs...

sadece darbuka ve zurna ile bitmiyor müzik işleri.....

Hocam eğer imkanınız varsa hiç düşünmeyin Tyros4 alın derim..Ama değil diyorsanız or700 kullanıcısı olarak düşüncelerimi aktarayım..

Or700 aslında batı ses ve ritm olarakta hiç fena değil..Sequencer kayıt olayı çok ama çok hoşuma gidiyor çok pratik,eğlenceli..User ritm hazırlamada öyle..Eski sequencer kayıt teknolojisi çok gerilerde kaldı parçaları editlemek,yazmak çok pratik or700 de..Yaptığınız kayıtları USB ortamında sınırsız olarak saklayabilirsiniz yine aynı şekilde USB imkanı olduğu için orgun hafızası sorunu diye bir şeyde kalmıyor..Efektler bence gayet doyurucu efekt,mixing,voice edit,parametre gibi ayarlara çok kolay ulaşılabiliyor ve pratik bir şekilde ayarlanabiliyor..Multi Pad kontrol özelliği ile kendiniz "STYLE" lerinize hayal gücünüzle sınırlı eklemeler yapabilirsiniz.."Organ Flutes" özelliğinde seslerinizle synthisizer niteliğinde oynama yapabilirsiniz..Tuş hassasiyetinizi derece derece ve kategorisel olarak farklı farklı ayarlayabilirsiniz..Aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince cevaplarım...

Yalnız bu org audio ses dosyalarını okumuyor bilginiz olsun..

Teşekkür ederim dreamsongs,

benim beklediğim yanıtlar bu şekildeydi zaten.Daha önce Yamaha psr A3 kullandım.fakat bir zamandır uzak kaldım piyasasına org modellerinin.Bir süredir de bu site ve sizlerin sayesinde aradaki bilgi eksikliğimi kapatmaya çalışıyorum.

Peki usb desteği olduğu için sınırsız kayıt yapabileceğimizden bahsettiğiniz ses dosyalarının biçimi nedir OR700 de acaba ?

Tabiiki sizin gibi üstadlar sayesinde ve de hakkınız geçerek tabiiki önbilgi edniyorum bu konuda.İşin aslı ise; İstanbul tünelde mutlaka görüp ve kullanıp son kararı da vermek gerekecektir diye düşünüyorum.

Vakit ayırıp yanıtlayanlara teşekkürlerimi sunarım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hocam ses formatını şu anda hatırlayamadım üstadlar cevap vereceklerdir style sesler STL zaten onu biliyorsunuzdur sequencer parçalar ise MIDI olarak çıkıyor...

Enstrüman sesleri olarak, vce ; liv ; clv ve swv uzantılı sesleri kullanabiliyorsun.