pa 1x kaç polifoni ?

mesut unlu

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
klavye
arkadaşlar pa 1x kaç polifoni pa 600 128 polfoni

Cevap: pa 1x kaç polifoni ?

pa1x 64 polifoni .

64 polimi? Bende 128 biliyordum

64 polifoni

polifoni ses kalitesinde önemli bir etken olarak biliyorum. Forumdaki ustalardan okuduğum kadarıyla Pa1x 62 polifoni iken nasıl oluyorda 128 polifoni pa3xden sound u daha kaliteli olabiliyor?

polifoni ses kalitesinde önemli bir etken olarak biliyorum. Forumdaki ustalardan okuduğum kadarıyla Pa1x 62 polifoni iken nasıl oluyorda 128 polifoni pa3xden sound u daha kaliteli olabiliyor?

polifony ses kalitesiyle alakalı değil. frekans kalite ile alakalıdır. polifony çoklu ses anlamına gelir. yani 64 polifony demek 64 adet sesin aynı anda ses processor ünden işlenerek hoparlöre aktarılmasıdır. 65 çeşit ses aynı anda çıkamaz yani klavyelerde ossilatorlerde aynı şekilde tek sesi farklı ses lerle birleştirip koro halinde tek ses yapar. polifoni ne kadar yüksekse seste o kadar dolu olur örneğin 64 polifony bir klavye ile 128 polifonide aynı ritim aynı vuruşlarda çalsa bile sound daha dolu daha tok gelir. yalnız benimde dikkatimi çekti eski roland orglar 16 polifony ve klavye sesleri kulağa çok sade ve tatlı geliyor burdan yola cıkarak şunu söyliyim bence insan kulağı sade sesi daha çok seviyor. örneğin e40 ın sesleri 16 polifoni. g600 ün sesleri 64 polifoni. 64 ün üstündeki sesler daha gerçekçi ancak tat yok gibi geliy bana.

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri