Cevap: Roland e70
E 70 e Rtim Yazma
orgu açtıktan sonra menü ye girip parameter'deki memory protect kısmını off konumuna getirin (bunu nasıl yapacağını bilmeyenler :menü tuşuna basıp parametere geldiğinde uppr 1 ve enter vazifesi gören düğmeye basınız bir kategori yanıpsönmeye başlar değiştirmek için tempo potunu diğer kategoriye geçmek için tine enteri kullanınız) memory protect yani hafıza kilidi off yani kapalı konuma geldiğinde menüden çıkın karttan yada orgun ritim bankasından bir adet ritim seçin ritim seçili vaziyetteyken menüye tekrar girin ve ''m'' style bölümüne enter ile girin açıldığında hiçbirşeye basmadan tempo potunu çevirin karşınıza ''resume all drum enstruments gibi bir yazı geli o yazı geldiğinde sol taraftaki turuncu write düğmesine basın böylece seçtiğiniz ritmin drum enstrümanlarını silmiş oldunuz.şimdi ekran yine m style girdiğiniz ilk hali aldı orjinal yazıyor metronom off falan yazıyor şimdi entere bastığınızda orjinal yazısı yanıp sönmeye başlar tempo potunu çevirirseniz o bölüm wariation,intro,fill olarak değişir yani ritmin hangi bölümünü yazmak istediğinizi seçersiniz oradaki gerekli ayarları istediğiniz gibi yaptığınızda start stop basarsanız metronom bir mezur vurur daha sonra drumunu silmiş olduğunuz ritmin altyapısı çalmaya başlar sizde drumu istediğiniz şekilde vurursunuz zaten o sizin vurduğunuzu kaydeder ve size çalar beğenmezseniz beğenmediğiniz ekipmanı(örneğin ilk beyaz tuştaki bateri krosu yanlış yazıldı)write ve üstündeki siyah tuşa aynı anda basarak silmek istediğiniz ekipmanın tuşuna yazılı olduğu mezur kadar basılı tutup silebilirsiniz diyelim ritmi yazdınız menüye basarak çıkın oradan ve write ile ritim bankasının sol üst kşesindeki mavi butona ve alt sıradaki rakamların hangisine kaydedecekseniz ona basarak o no ya kaydedebilirsiniz (yani ritim bankın alt 8 sıralı tuşuna)ritim yazmak zor iştir ama gayret etmek de güzeldir. konu alıntıdır saygılarımla,