evet giderek daha iyi çalış tekniği,kayıt,güzel....nefeslileri çalarken gerçek bir nefesli kullanıyormuş gibi düşün.nefeslilerde vuruşların sert olmasın.birbirine bağlı notalar(legote)tekniğini kullan.yani basmış olduğun bir sesin süresi bitmeden diğerine geçme...bağlama iyi.bağlamada stacacco(kesik kesik vuruş)tekniğini kullanabilirsin.zaten öylede yapmışsın güzel olmuş.geniş zamanlarda,yani uzun seslerde p.bender i hafifçe sağa,sola oynatarak
vibrato(sesi sallamak)yap.orta uzunluktaki seslerde ör:do dan re ye geçiyorsan p.bendiri hafifçe sağa,re den do ya iniyorsan hafifçe sola kaydırarak kullan.kısa seslerde p.bender i kullanma.sol kararlı hicazdan ör:do sesinden yarım ses siye inerken do ya vur siye vurmadan p.benderle sola doğru yarım kaydırarak si sesini bulmaya çalış.re den mib geçerkende tam tersine re ye vur p.benderi sağa yarım ses kaydırarak mib sesini bulmaya çalış.en iyi vibratolar kullanmış olduğun makamın 1.3. ve 5.sesinde tınlar.ör:sol kararlı hicaz sol,si,re.....sol kararlı uşak sol,sib,re....Uşak çalışırkende do dan sib a geçerken do ya vur p.benderi sola tam olarak yatırarak sib sesini bulmaya çalış.
ÇALIŞMALARINI BAŞARILI BULUYORUM.İYİ İŞLER YAPACAĞINA İNANIYORUM...KOLAY GELSİN DOSTUM...bu arada kendine has meyan oluşturmuşsun buna sevindim.başkalarını taklit etmek kimseye bir şey kazandırmaz...
gevezelikten istediğim şeyi unuttum.Dostum kullanmış olduğun çiftetelli ritmini bizimle paylaşırsan mutlu olurum....