• '' 20 '' Konu Açan yada mesaj yazmış olan Rütbe '' Özel üye '' olucaktır.. Vip üye de 200 konu yada Cevap vermiş olan Rütbe kazanacaktır saygılar

sıfırdan set yapma

emirdag_03

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
korg pa 800
selam arkadaşlar bende pa 800 v2 var ve ben kafama göre bi set bulamadım bundan dolayı kendime sıfırdan toplama bi set yapacağım yalnız nasıl yapacağımı tam olarak çözemedim padler olsun sesler olsun ve ritimler olsun setlerden toplama olacak şu bakimdan izmirdeki son çıkan roman ritimleri sesleri lazım ve tam oturaklı 2/4 ankara iç anadolu ritimleri birde sample zurna ve looplar tam bi düğün seti olmasını istiorum o yüzden yardımcı olurmusunuz toplama set nasıl yapılır şimdiden şk ederim ...

Cevap: sıfırdan set yapma

pekı mesela sıfırdan set yapılmıyormu a dan z ye kendımıze gore :D o zor dur herhalde

pekı mesela sıfırdan set yapılmıyormu a dan z ye kendımıze gore :D o zor dur herhalde

kesinlikle a dan z ye kendinize set yapabilirsiniz,sampleleri tek tek yükleyerek kitleri tek tek yükleyerek ritimlerin akumpanyalarını tek tek düzenleyerek,yeni yeni kitler yazarak,komple sil baştan set yapabilirsiniz,ilk defa yaparsanız zor olur ama zamanla alışınca insan kendiliğinden geliyor herşey,yeterki ilk başlangıcı yap,tutupta 1 günde set yapmaya çalışırsanız,sıkıcı olur ,her gün 2 3 ritim ekleseniz 3 4 ses eklesniz,1 hafta 10 günde set yapabilirsiniz,
veya şu şekildede yapabilirsiniz,herhangi bir seti yükleyin üzerinde çalışın,her gün 2 3 ses yazsanız 2 3 ritim editlerseniz,hem sıkılmazsınız hemde kendinizi her geçen gün dahada geliştirirsiniz,
eğerki bu müzik işini sürekli yapacaksanız,hemen bişeylerden ben yapamam edemem deyipte kaçarsanız sizden müzisyen falan olmaz,
kendi yolunu seslerle ritimlerle donatıp çizebilen bence müzisyendir,adam müzisyenim diyor,ne ritim yazabiliyor ne ses yazabiliyor,bu şekilde müzisyenlik sıkıcı olur,arada değişik saundlar elde ederek çalışırsanız müzikten dahada tat alırsınız,
ne yapmanız gerekenler ortada sitede ses nasıl yazılır ritim nasıl yazılır,set nasıl yapılır herşey açık saçık yazıyor,bilmiyorsanız eğer hemen kendinizi yavaş yavaş bu işe atın,edemem yapamam beceremem gibi ibarelere yer vermeden başlayın,başlamak başarmanın yarısıdır bence,başladımmı gerisi gelir

aleti komple resetle daha sonra herhangi bir setin halay ritimini alacaksan önce onun hangi kit ve perc. lerde yazıldıpını introlara kadar acc1 den acc5 kadar not al daha sonra setin içinden saund kısmından user dk da o kitleri bul ve load yap daha sonra styleden ritimi load et daha sonra ritimi aç ekranın altında track tuşuna bas ritimin kanallarını göreceksin ritim farklı kit ve perclerde gelmiştir drumsa basarak ritimin kendi kitini göster daha sonra perc. ini göster daha sonra acc1 den acc5 kadar kontrol et ritimi çalıştır tek tek dinle ritimde pürüz varmı yokmu diye daha sonra ekranın üstünde tırnağa tıkla orada ritimi en son şekliyle kaydet baştan üçüncü sırada olması gerek write style gibi bişeyler yazması gerek yeni başlangıç için bir yöntem böyle böyle setini oluşturabilirsin kardeşim kolay gelsin ama kafayı yedirtir bu iş bende uğraşıyorum tek tek dinle not al bazen introlarda userden sesler kullanılmış onları tek tek yükle zahmetli iş :)