Cevap: sıfırdan set yapma
pekı mesela sıfırdan set yapılmıyormu a dan z ye kendımıze gore
o zor dur herhalde
kesinlikle a dan z ye kendinize set yapabilirsiniz,sampleleri tek tek yükleyerek kitleri tek tek yükleyerek ritimlerin akumpanyalarını tek tek düzenleyerek,yeni yeni kitler yazarak,komple sil baştan set yapabilirsiniz,ilk defa yaparsanız zor olur ama zamanla alışınca insan kendiliğinden geliyor herşey,yeterki ilk başlangıcı yap,tutupta 1 günde set yapmaya çalışırsanız,sıkıcı olur ,her gün 2 3 ritim ekleseniz 3 4 ses eklesniz,1 hafta 10 günde set yapabilirsiniz,
veya şu şekildede yapabilirsiniz,herhangi bir seti yükleyin üzerinde çalışın,her gün 2 3 ses yazsanız 2 3 ritim editlerseniz,hem sıkılmazsınız hemde kendinizi her geçen gün dahada geliştirirsiniz,
eğerki bu müzik işini sürekli yapacaksanız,hemen bişeylerden ben yapamam edemem deyipte kaçarsanız sizden müzisyen falan olmaz,
kendi yolunu seslerle ritimlerle donatıp çizebilen bence müzisyendir,adam müzisyenim diyor,ne ritim yazabiliyor ne ses yazabiliyor,bu şekilde müzisyenlik sıkıcı olur,arada değişik saundlar elde ederek çalışırsanız müzikten dahada tat alırsınız,
ne yapmanız gerekenler ortada sitede ses nasıl yazılır ritim nasıl yazılır,set nasıl yapılır herşey açık saçık yazıyor,bilmiyorsanız eğer hemen kendinizi yavaş yavaş bu işe atın,edemem yapamam beceremem gibi ibarelere yer vermeden başlayın,başlamak başarmanın yarısıdır bence,başladımmı gerisi gelir