Cevap: Sonunda Pa1x Pro Aldım Bazı Yardımlarınıza İhtiyacım Var?
Öncelikle orgunun hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini dilerim.
Aletin Ram boyutunu öğrenmek için Mode tuşlarından SOUND moduna geçtikten sonra Record tuşuna bastıktan sonra, altta bulunan sekmelerden Sampling İnfo sekmesine tıkladığımız zaman mevcut RAM boyutunu bize vermektedir.
Örnek: RAM BANK 1:
Mono Time: 166 s.
Bytes:16012490
RAM BANK 2:
Mono Time: 174 s.
Bytes: 16777210
DIRECTHD Ritimleri HD içerisinde bulunan ve Style Select bölümünde yanında DIRECT HD yazan tuşa 2 defa bastığında iki led aynı anda yanmaya başlar ve DIRECT HD bankları karşımıza çıkar. Bunlar set içerisinde bulunan drum kitler ile veya fabrika drum kitleriyle çalışır.
Farklı bir set yüklemişseniz ve buradaki ritimlerde kullanılan drum kitler bu sette yoksa ritim tuhaf seslerle çalar.
Bu durumu düzeltmek için, ritim seçildikten sonra Record tuşuna bastıktan sonra Style edit menüsünden mevcut drum kitlerimiz ile uyumlu olanı bulana kadar denememiz gerekiyor. Bunu record tuşu ile edit menüsüne girmeden de yapabiliriz. Bunun için;
Ekranın altında bulunan TRK SEL. tuşuna bastıktan sonra ekranda ritmin mevcut drum ve perc kitleri görünür. Drum veya perc üzerine dokunduğumuzda drum kit sayfası çıkar ve bu sayfada bulunan kitlerden hangisi uyumluysa seçtikten sonra sağ üst köşede bulunan tırnaktan "Wirite Current Style Perf." sekmesine tıklayarak yaptığımız işlemi kaydedebiliriz.
Eğer uyumlu bir drum kit yoksa mecburen o ritmin kullanıldığı drum kitler tespit edilerek bu kitlerin alınarak kullanılması gerekmektedir.
Kusura bakmayın şu an çalışıyorum ve orgun yanında değilim, ezbere aklımda kaldığınca size aktarmaya çalıştım. Hatalarım veya eksiklerim olduysa özür dilerim. Umarım yardımcı olmuşumdur.