SX 3000 EFFECT ayarı

• Konbuyu başlatan comx06
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 5
  • Görünümler : 2K

comx06

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
ketron xd9
sx 3000 'i sete yani anfiye bağladığımız zaman f2 deki yani effect ayarı nasıl olmalı?
ben bi kına almıştık bağlatı yaptık ayarladığım tüm sesler keman vs. çok değişik çıktı kimi yüksek kimi alçak seslerin tekrar kaba saba bi ayar yaptım.. bu effect bölümünün ayarları nasıl olmalı bu delay , stüdyo vs....
birde anfiye bağlantı yaptıgımızda anfinin klavye girişine effect vermelimiyiz yoksa effetlerini kapatıp klavyenin kendi effetlerinimi vermeliyiz yani anfinin klavye girişinin effetsizmi bağlamalıyız...

kendi hopörlerinden ayarladığım sesler sete bağlanınca tamamen değişti, napmalıyım?
tşkrler..

Cevap: SX 3000 EFFECT ayarı

Benim tavsiyem önce orgun efekt katında seslerin orgun hoparlöründen çıkma durumuna göre her türlü ayarı yapıp kayıt etmeli ve anfiye cihazı sadece tek kabloyla mono değil sağ sol olarak 2 kablo ile bağlamalı.anfi üzerindeki kabo jaklarının olduğu kanallardaki bütün değerler sıfırlanmalı(ortada olmalı) efekt ve fx düğmeleri tamamen kapalı olmalı.bu şekilde orgun doğal sesi tesisattan düzgün çıkar.

bu durum sadece sx3000 için değil bütün orglar için geçerli kullandığınız tesisata göre ayarlar farklılık gösterebilir bu yüzden bu ayarları ve volüm ayarlarını orgu tesisata bağlayıp yapacaksınız en iyi sonuç böyle alınır ayrıca orgu stereo bağlamak gerekir ve bağladığınız kanalların efektleri kapatılır sadece bas tiz ile oynarsınız

ben orgta arena reverb olarak delayda ise user2 yi kendim ayarladım ve onu kullanıyorum

anfini beffectlerini kısıyorum....klavye efffectlerini kullanıyorum deneye deneye oturtcaz napalım o zaman..

orga anfiden efekt verilmezki kardeşim