sx3000

• Konbuyu başlatan denizet
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 10
  • Görünümler : 3K

denizet

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
selam markadaşlar bugün ihtibariyle bende sx3000 aldım.kısaca harika bir alet .birkaç sorum olacak,sağeldeki ikinci sesi ve sol eldeki sesleri nasıl seçiyoruz.herkese saygılar

Cevap: sx3000

hayırlı olsun denizet güle güle kullan çok iyi bir seçim yapmışsın
ilk önce sana türkçe kullanım klavuzunu okumanı tavsiye ederim
ketronun sistemi biraz farklı
sağ elde sesler
1-fabrikasyon batı sesler
2-user ayarlanmış tek sesler
3-4 lü ses birleştirerek oluşturulan program sesler
4-ritim-çeşitli ayarlar ile gelen registrasyondaki sesler
5-her ritime atadığın 10 (korg-sts/yamaha ots gibi) ses
olarak çeşitli şekillerde kullanabilirsin
bunların dışında sadece 1 ve 2. sıradaki fabrikasyon ve user sesler ile beraber standart olarak belirleyeceğin bir sesi ikinci ses olarak kullanabilirsin bu ikinci ses düğmesi sağ tarafta 2nd diye var fakat 4lü grup program ile çalışmaz

ayrıca yine süper bir özellik sol eldeki dem ses her ritime ayrı olarak atanıp o ritimi çağırınca otomatik olarak değişir hemde iki ses üst üste dem sesi verebilirsin bunuda ritim kanal ayarlarında görebilirsin yani drum1-drum2-bass-dem1-dem2-acc1-acc2-acc3-acc4-acc5 olarak görürsün

aynen piyanist şantör arkadaşın gibi

sağolun arkadaşlar.evet sistemi biraz karışık ama zamanla çözeriz inşallah,her güzelin bir kusuru olurmuş,biraz ritim ve ses paylaşabilirmisiz rica etsem.herkese saygılar

arkadaşlar sx3000 de istediğin ritmin istediğin bir bölümünü başka bir ritme ekliyebiliyormuyuz.yamahada vardı bu özellik ama ketronlarda varmı bilmiyorum

arkadaşlar sx3000 de istediğin ritmin istediğin bir bölümünü başka bir ritme ekliyebiliyormuyuz.yamahada vardı bu özellik ama ketronlarda varmı bilmiyorum

evet var pattern edit bölümünden copy seçeneği ile yapacaksın
sağ üst köşede kopya yapacağın ritimi seç yani destinasyon ritim oda kendi arasında ikiye ayrılıyor userdeki ritimdenmi yoksa fabrikasyon ritimdemmi diye o bölgeyi iki kere seçme düğmesiyle değiştirebilirsin

çok sağolun ümit bey açıklamalarınız için.bu alet gerçekten muhteşem, tıkandığım yerde sizleri yine rahatsız edicem.sağlacakla kalın

hocam ritm kopyalama işini biraz daha açıklayabilirmisiz birtürlü yapamadım.saygılar

hocam ritm kopyalama işini biraz daha açıklayabilirmisiz birtürlü yapamadım.saygılar

ilk önce boş pattern oluştur ve kopyalayacağın ritimin bar sayısıyla aynı olmasına dikkat et ketronda ritim yazmadan önce pattern ayarı yapılır bar uzunluğu önceden girilir ve pattern oluşunca bar uzunluğunu değiştiremezsin yani ekranda buş banklar çizgili gözükür pattern oluşunca o bankta ritimi yazmasan bile pattern diye yada isim verdiysen yazar

selam hocam.ilk defa ketron kullandığım için bir ritmin başka bir ritme kopyalama işini beceremedim.ritim kitlerinin ve aconpany silip yeniden yazma işini anlatabilirmisiniz.mesela bir ritme fazladan gitar eklemek istiyorum.selamlar saygılar