- Katılım
- 30 Ocak 2009
- Mesajlar
- 1
- Tepkime puanı
- 96
- Puanları
- 0
- Konum
- istanbul
- Enst.
- Korg pa800 keman piyano
Türk Müziği aslında huzura götüren ve insanı iç dinginliğine eriştiren bir müziktir. Bu yüzdendir ki, bizim geliştirdiğimiz ritim sazları olan kudüm, bendir çok kullanılır. Yalnız, arada bir felekten bir gece çalmak isteyenler biraz olsun dinginliği bir kenara koyarlar. Araplardan bize gelmiş olan darbukayı, kıvrak parmak hareketleri ile neşeye dönüştürmesini bilirler.
Türk Müziği’nin bayık atmosferini oldum olası sevmeyen insanlarınsa elinden düşmeyen bir enstrumandır darbuka. Diğer sazların nağmeleriyle uyum içinde insanları çoşturur durur bu kişiler.
Darbuka gerçekten de ciddiyetten uzak bir enstrumandır. İçine girdiği ortamı anında panayıra dönüştürmesini bilir. Bu kabiliyetini yabana atmamak lazım, ayrıca da onu sevmek lazım. Madem müzik insanların duygularını yansıtma şekli, ne diye kızıyorsun adama, ister darbuka çalar ister mızıka!
Eskiden yapılan darbukalar için dana derisi kullanılırmış. Şimdikiler içinse genelde sentetik bir madde kullanılıyor. Çoğunuz görmüşsünüzdür darbuka, hatta bazılarınızın evinde minyatür bir darbuka olabilir. Yalnız bilmelisiniz ki, bu sazın icracıları o küçük darbukaları oyuncak olarak görüyor. Şöyle işlemeli falan bir darbuka alcaksın kralından, sesleri hissetceksin en derinden.
Bir de bunların ışıklısı var. Hayvan derisi kullanılan darbukalar sıcak ortamda daha iyi tını yakaladığından içine bir ampul yerleştirilebiliyor. Havalı görünümünü de hesaba katanlar var tabi
alıntı..