BK-5 tavsiye eder misiniz?

cagdasdurmus

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
xd9 plus5
Abilerim... Roland bk-5 org almaya karar verdim. Kronik sorunlarını okudum Pitcbend Ritimde donma gibi.... Bunlar kronik midir. Sıfır alacagım ama korkuyorum... Yardımcı olursanız sevinirim. Not: Daha önce or700 plus vardı anakartı yandı... ondan sonra bu org bana nasıl bir tat verir. Yardımcı olursanız sevinirim. Hayırlı kandiller....

Cevap: BK-5 tavsiye eder misiniz?

Ben senin yerindenolsam yine Or 700 alirim ama bk ya gelince parasini verecek org iki ay kadar kullandim pratik bir alet deil sahsi gorusum or 700 v2 plus kat kat ustun bahsettiğin sorunlari ben yasamadim ama jarar senin

Başka fikri olan yok mu acaba?

ritimlerine ve saund.larına diecek yok. Malzeme kalitesii gayet iyi.Seslerini begenen var begenmiyen war. Piratik konusuna ben alıştım. Cokta egleniorum. istedigim verimi bana veriyor.Pa 900.ü daha çıkmadan alırım bu aleti diyordum.pa 900 iyi bir alet oldugu kesin.Ancak bk5.den ayrılamıyorum. Araştırmadan almayın..

Birazda nerede, ne amaçla kullanacağına bağlı. Sahnede ana klavye olarak kullanım açısından sıkıntı yaratabilir fakat evde veya ikinci klavye olarak veya restoran kafe gibi çok dinamik sahne yapılmayan yerlerde rahatlıkla kullanılabilir.

Bk5'in güçlü berrak bir sound'u vardır. Kendi ritimleri, g70 ritimleri ve exr40 ritimleri ile geniş bir yelpaze oluşuyor. Cihaza ses yüklenmiyor, sadece editleyebiliyorsun. Tr seslerin büyük çoğunluğu kalite. Batı sesleride güzel. Ben şahsen klarnet tonunu beğenmiyorum. Düz zurnası fena değil ama edi zurna yok. Bunların dışında seslerde sıkıntı yaşamazsın. Mp3 okuyor ve klavyeyi, mp3'ü yada ikisini birden transpose edebiliyorsun. Tek tuşla audio kayıt alabiliyorun. Ritim yazma, kopyalama, edit özellikleri var. Makeup tolls (onarım araçları) kısmından davulun her bir unsurunu ayrı ayrı yada genel parametreleri kolayca editleyebiliyorsun. Koma olayı zaten pratik ama diğer kullanım özelliklerinde pratik değil, ekran küçük. One touch kullanırım diyorsan her ritme 4 adet programlıyabiliyorsun. Cihazın üzerinde herhangi bir hafıza yok. Herşey usb ye kaydoluyor. Yani hafıza sorunu yok. Ritim kitlenme olayı çok sık olmamakla beraber genelde belirli ritimlerde oluyor, doğru. Pitchbend'lerde genel bir sıkıntı olduğuda doğrudur fakat garanti kapsamında hemen değiştiriyorlar ve daha sonra kolay kolay bozulmuyor.

Or700 bende kullandım. Ne yalan söyliyim kullandığım en pratik cihazdı. Oldukça fonksiyoneldi ve edit özellikeride çok başarılıydı. Nevalesi boldu fakat soundunu beğenemedim.

Son olarak sahne içinse or700 derim fakat diğer kullanım alanlarında bk5.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bk-5 e ses dosyası yükleyebilirmiyim?klarnet sesi kanun sesi vb.yükleyebilirsem bunu nasıl yapmalıyım.

Son güncelleme ile edi zurna eklemişti diye biliyorum volkan kardeşim yanılmıyorsam!!!
Hoşuma gitmeyen hiç bir yanı yok kalvyemin.Ev de kullanımda zaten bir sıkıntısı yok.Pitcbender bendede kaydırma yapıyordu geçen hafta dtl ye gönderdim 2gün sonra geldi değiştirmişler ve canavar gibi çalışıyor.Sanırım daha sağlam bişey takmışlar.

Arkadaşın sorusuna gelincede cihazın ritim ve saund kalitesini sınıfındaki klavyeler ile karşılaştırsın anlayacaktır.Sınıfı derken pa800-900 emiyorum.A2000-OR700 ve PA600 olan cihazlar.Kasa sağlamlığı olsun emo desteği ve kitleri olsun bence F/P oaranı tartışılmayacak bir klavye.Kesinlikle tavsiye ederim.

Düşünceleriniz için teşekkür ederim.... Hayırlısı diyelim....

hocam or 700 den sonra bu aletle yapamazsın aldığının haftasında satarsın. yok illa alcam diyorsanda 2. el al zarar etme

Tolga abi hangi acıdan ses ve ritim mi pratiklik mi?