or700v2 mi ketron sx3000

Cevap: or700v2 mi ketron sx3000

Evvela bu konuyu açan arkadaşıma çok teşekkrü ederim çünkü tam benim içinde olduğum durumu yansıtmışsın :) bende bir kaç aydır araştırıyorum iki alet arasında kalmıştım or700 ve sx3000 ben gittim istanbula iki aletide inceledim birincisi bir arkadaş fiyat konusunda yanlış bilgi vermiş şu anda KAPALI KUTU KETRON SX3000 FİYATI 1300 EURODUR YANİ YAKLAŞIK 3200 CİVARI BİR FİYATI VARDIR. KAPALI KUTU OR700 V2 PLUS FİYATI:1250 EURODUR YANİ YAKLAŞIK 3100 TL FİYATI VARDIR. bu düzeltmeden sonra kendi izlenimlerimi aktarayım sx3000 saund kalitesi or 700 den güzeldir. nevale bolluğu açısından or700 iydir fakat benim çevremde gazinocu iki piyanist var ikiside sx3000 kullanıyorlar nevale sıkıntısı çekmem. or 700 zü inceledim fakat tercihim sx3000 den yana olacak gibi. daha önce ketron xd9 ve korg pa80 kullandım ben xd9 zu daha çok sevdim tabi tercih meselesi ama bende seninle aynı durumdayım yani ilerki bir zamanda aynen böyle bir konu bende açarım :) almaya gitmeden önce soracağım "ORG ALMAYA GİDİYORUM SON KARARI SİZ VERİN DİYE SX3000 Mİ YOKSA OR 700 V2 PLUSMI" haa bide bu A2000 varki aslında A2000 eğer or700 v2 plus gibi hazır bir alet olmuş olsaydı teredütsüz A2000 alacaktım A2000 nin hazırlanması zaman alacağından dolayı kararım büyük ölçüde sx3000 den yana olacak. hayırlısı olsun kardeş kararı verecek olan sensin tabi bende senin gibiyim ikimiz içinde hayırlısı olsun.

Ben 7 aydır klavye çaldığım için bu konuda çok bilgim yok, sx3000'i hiç denemedim. Ama kendi görüşlerimi paylaşmak isterim. Bence klavyenin teknolojisi, ses kalitesi, malzeme kalitesi çok önemli. Ama bunlardan daha önemli olan ne amaçla kullanılacağı ve aleti çalanın kim olduğu. İş bilenin kılıç kuşananın demiş atalarımız. Evde kullanılacak klavyede farklı, düğünde kullanılacak klavyede farklı, restoran-cafe vb. yerlerde kullanılacak klavyede farklı özellikler ön plana çıkabilir.

Eğer ben çalar geçerim gerisiyle uğraşmam, çok emek harcayamam, çok vakit ayıramam diyorsanız nevalesi bol aletlere bakmanız gerekir diye düşünüyorum.

Bir de bu konudan ayrı olarak kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Sıfır bir klavye alırken:
- Nerede ve ne amaçla kullanılacak?
- Kim kullanacak? Kullanacak kişinin müzikal bilgisi ne derecededir?
- Klavyeden beklentileri nelerdir?
- Bu iş için ayırdığı veya ayırması gereken bütçe ne kadardır?

bunların belirlenmesi lazım. Ondan sonra alet seçimi yapılması lazım.

Daha üst model bir klavyeye geçerken:
- Şu an kullandığı klavyeye ne kadar hakim?
- Her özelliğini biliyor mu? Bu özellikleri gerektiği gibi kullanabiliyor mu?
- Bir ritim ihtiyacı olduğununda (klavyelerde en önemli konu) başkalarına bağımlı kalıyor mu? Kendisi ritim yazabiliyor mu?
Model yükseldikçe;
- Nota bilgisi ne seviyede?
- Armoni ve gamlara ne kadar hakim? Türk müziği çalıyorsa çaldığı makamlara ne kadar hakim?
- Bildiği bir parçayı notaya alabiliyor mu? Parçaya uygun akorları yazabiliyor mu?
- Transpoze kullanmadan diğer kararlarda da çalabiliyor mu?
Kayıt ve düzenlemeler yapmak istiyorsa;
- Temel bilgisayar bilgisi ne seviyede?
- Müzik düzenleme yazılımlarına ne kadar hakim?

Bu liste uzar gider. Bunlar benim kendi görüşlerim tabi kimse katılmak zorunda değil. Mesaj çok uzadı ama bu konudan bağımsız olarak bunlardan bahsetmemin nedeni forumda çok fazla arkadaşın kullandığı klavyeden memnun olmaması ve daha iyi klavyelere geçmek istemesi. Tabiki herkes daha üst model bir klavyeyi ister.
Fakat benim kendi görüşüm: Çaldığım aletin hakkını veremiyorsam daha iyisini hak etmiyorum demektir. Benim düşüncelerim bunlar.

Saygılarımla...

be almanyadanim ketron sx3000 705 € aldim :D