sayın can başar hocam

• Konbuyu başlatan KÖYMEN
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 30
  • Görünümler : 12K
Cevap: sayın can başar hocam

evet salim 2. versiyon ama daha çıkmadan.

tyros3 veya 4 elde patlayacak alet değil .ayrıca or700tr v2 de öyle ama piyasa fırsatçı dolu olduğu için bunu yaşıyorsunuz.
neyse or700tr v2 piyasası çok canlı ve oturdu.bu yüzden bu fırsatçılar artık yavaş yavaş zorlanacaklar ve aletler piyasa ederini korumaya başlayacak.
sadece türkiye için değil yunanistan bile talip oldu bu alete ve ayrıca temel özellikleri barındıran bir iran modelini bile yaptım ve gönderdim.
şu an yaygınlaşıyor iran'da.onların kullandıkları sesleri programladım romlara ama bize göre bu konuda çok geriler.
yinede çok beğenilmiş.

bence korkmadan alın or700 modelini.v2 olarak kalacak ama sürprizler bitmeyecek.......

slm hocam yenilikler bitmeyecek demişsiniz heycanlandık valla inşallah diyorum hayırlı işler hocam

emeklerinize sağlık

sayın can başar hocam; öncelikle merhabalar selamlar muğladan sizlere.benim yamaha psr a 1000 tr var,eski versiyon kabul ediyorum ama size soracağım şey,a 1000 tr için güncelleme yapılabilirmi?yamaha a 300 tr güncellendi ve ritim eklemesi yapıldı a 300 tr 2 oldu.aynı şey a 1000 tr için yapılabilirmi?mesela a 1000 tr 2 olurmu.teşekkürler iyi günler.

projeleri ben kendi irademle yapmıyorum.bunları bana yamaha yaptırıyor.
a1000 için böyle bir istekte bulunacaklarını zannetmiyorum.hatta izin bile vermezler.
a300 halen üretilen ve satılan bir alet olduğu için güncellendi.eğer o da üretimi bitmiş olsaydı zaten bunu yaptırmazlardı veya izin vermezlerdi.

projeleri ben kendi irademle yapmıyorum.bunları bana yamaha yaptırıyor.
a1000 için böyle bir istekte bulunacaklarını zannetmiyorum.hatta izin bile vermezler.
a300 halen üretilen ve satılan bir alet olduğu için güncellendi.eğer o da üretimi bitmiş olsaydı zaten bunu yaptırmazlardı veya izin vermezlerdi.

sayın başar,bende şuan sizin hazırlamış olduğunuz bir aleti kullanıyorum ve çok memnunum.ama size bir sorum olacak..sizde bu teknik donanım ve akıl varken neden yabancıya çalışıyorsunuz??????.neden bir yerli orgumuzu ilk sizler yapmıyorsunuz??????bunda zor olan ne????NEDEN????? LÜTFEN DOYURUCU BİLGİ VERİN NEOLUR...............YAZIMI OKUYAN ARKADAŞLAR BU KONUYA NEOLUR SİZLERDE EĞİLİN BU ÇOK ÖNEMLİ

sayın başar,bende şuan sizin hazırlamış olduğunuz bir aleti kullanıyorum ve çok memnunum.ama size bir sorum olacak..sizde bu teknik donanım ve akıl varken neden yabancıya çalışıyorsunuz??????.neden bir yerli orgumuzu ilk sizler yapmıyorsunuz??????bunda zor olan ne????NEDEN????? LÜTFEN DOYURUCU BİLGİ VERİN NEOLUR...............YAZIMI OKUYAN ARKADAŞLAR BU KONUYA NEOLUR SİZLERDE EĞİLİN BU ÇOK ÖNEMLİ

bu konu çok büyük destek maddiyat ve ilgi gerektiriyor..
büyük dist. kendi orglarını yaptırmaktansa ital orglar üzerinden ticaret yapma düşüncesindeyken can beye bu soruyu sormanız yanlış.. eminim kimse can beye buyrun size şukadar bir arge çalışması ücreti şukadar destek diyerek karşısına çıkmamıştır..

bu işlerin patenti masrafı vs göz önünde bulundurmak gerekli

merhaba,

evet çok doğru.bir mesele daha var ve bilmedikleriniz var.

bundan yıllar önce yeditepe üniversitesi desteğinde böyle bir projemiz vardı.
o dönemde yaygın olarak klavye üreticilerine gm protokolünü de kapsayan dream adındaki çipleri üreten altera firmasıyla temasa geçtim.uzun uğraşlar vermeme rağmen kesinlikle ilgilenmediler.telifler ve patentler de çok düşündürücü.ayrıca bu tip üretimler tek bir kişinin başarabileceği bir iş değil.
her firmanın argelerinde ortalama 20 mühendis çalışıyor.buna rağmen başarılı da olabiliyor başarısız da.
yine de fazla umutlandırmadan bir ön bilgi:
2012 yılında dijital piano üretmeyi düşünüyorum çünkü daha az karmaşık bir sisteme sahip olacak ve başarılı olursa klavye grubunu düşünebilirim.
şu an istesem de hiç bir aleti finanse edebilecek durumda değilim.bunun için ciddi bir maddi destek gerekiyor.nisan 2012 de bir arkadaşımla birlikte çalışmalara başlayacağız.
bununla birlikte iyi bir yatırımcı destek sözü verdi.yine de söylüyorum fazla umutlanmayın.
eğer günün birinde bu aletler piyasada yerini alacak duruma gelirse markasını hep beraber belirleriz.inşallah.

önemli bir not:
artık hiç kimse bundan sonra ilk türk orgunu ben yaptım diyemez.çünkü ilk orgu ülkemizde yapan 1980'lerin başında yüksek elektronik mühendisi sayın arif iyicil dir.
ancak,bu alet sadece 1 adet olarak kaldı ve parçaları şu an bende duruyor.kendisiyle tesadüfen dost olmuştuk ve o esnada o orgun parçalarını bana hediye etmişti.

Moderatör tarafında düzenlendi:

bu konu çok büyük destek maddiyat ve ilgi gerektiriyor..
büyük dist. kendi orglarını yaptırmaktansa ital orglar üzerinden ticaret yapma düşüncesindeyken can beye bu soruyu sormanız yanlış.. eminim kimse can beye buyrun size şukadar bir arge çalışması ücreti şukadar destek diyerek karşısına çıkmamıştır..

bu işlerin patenti masrafı vs göz önünde bulundurmak gerekli

sayın admın,bu konuda bence siz yanlış düşünüyorsunuz.çünkü dikkat ederseniz türk piyanistler,yabancıların hazırladığı alt yapıları değil,yabancıların ürettikleri klavyelere,sayın başar ve arkadaşlarının hazırladığı teknik altyapıyı kullanıyor..?????(yani beden dışarıdan ruhu bizden.ortada ruh var beden yok.soruyorum size hangisi daha kolay bedenmi,ruhmu??????????benim sorumun cevabı sizin verdiğiniz cevap değil,risk ticari üretimlerin her alanında vardır.SAYGILARIMLA

Moderatör tarafında düzenlendi:

merhaba,

evet çok doğru.bir mesele daha var ve bilmedikleriniz var.

bundan yıllar önce yeditepe üniversitesi desteğinde böyle bir projemiz vardı.
o dönemde yaygın olarak klavye üreticilerine gm protokolünü de kapsayan dream adındaki çipleri üreten altera firmasıyla temasa geçtim.uzun uğraşlar vermeme rağmen kesinlikle ilgilenmediler.ayrıca bu tip üretimler tek bir kişinin başarabileceği bir iş değil.
her firmanın argelerinde ortalama 20 mühendis çalışıyor.buna rağmen başarılı da olabiliyor başarısız da.
yine de fazla umutlandırmadan bir ön bilgi:
2012 yılında dijital piano üretmeyi düşünüyorum çünkü daha az karmaşık bir sisteme sahip olacak ve başarılı olursa klavye grubunu düşünebilirim.
şu an istesem de hiç bir aleti finanse edebilecek durumda değilim.bunun için ciddi bir maddi destek gerekiyor.nisan 2012 de bir arkadaşımla birlikte çalışmalara başlayacağız.
bununla birlikte iyi bir yatırımcı destek sözü verdi.yine de söylüyorum fazla umutlanmayın.
eğer günün birinde bu aletler piyasada yerini alacak duruma gelirse markasını hep beraber belirleriz.inşallah.

hadi hayırlısı diyelim hocam o zaman,inşallah umduğunuzu bulursunuz,bu arada gerçekten böyle bişeyler yaparsanız başarılı olacağınıza inanıyorum,sonuçta bu işlerde bizimde örnek alacağımız müzik dalında büyük bi insansınız